News:

Apachefoorumi Youtubessa:
https://www.youtube.com/c/ApachefoorumiNetPlus

Main Menu

Post reply

The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by nyyyps
 - Fri 04.09.2009 14:03:27 (UTC+0300)
Rinteeseen tehemmä ehkä savustamon ens kesänä appelaan. Kovasti on suunnitelmia. Sinne sais koko elukan kerralla.
Nuita yksityisiä kotisavustamoja ei niin ole, ainakaan tarpeeksi isoja. Savustajia kyllä riittäis.
Posted by stalin
 - Fri 04.09.2009 14:01:57 (UTC+0300)
Ei muuta ku jääkaappia kirppikseltä tai jostaki kierrätys keskuksesta.
Ja sit pikku vastus.
Posted by nyyyps
 - Fri 04.09.2009 14:00:39 (UTC+0300)
Mieki tahon pöntsän. :drool:
Posted by stalin
 - Fri 04.09.2009 13:15:00 (UTC+0300)
Ja takas pönöttöön. Tai siis pönöttö käryämään.
Posted by nyyyps
 - Fri 04.09.2009 12:02:30 (UTC+0300)
Tahtoopi olla keleistä kiinni, nykysin saattaa olla niin viheliäisen lämpösiä kevättalvia, että rovaniemeä alaspäin ei taho kuivatlihat onnistua joka paikassa. Oulun korkeuella ei enää onnistu. Sisämaassa saattas, ku on erilainen ilma.
Posted by stalin
 - Fri 04.09.2009 11:41:30 (UTC+0300)
En minäkään kyllä kylmä lohesta tykkää, ainakaan niin hirveesti.
hottis savu ja suola on nannaa. :drunk:
Posted by Kumimuna
 - Fri 04.09.2009 11:12:41 (UTC+0300)
Quote from: Memme on Fri 04.09.2009 10:46:46 (UTC+0300)
Mä en ole ikinä pitänyt kylmäsavustetusta lihasta, olipa liha sitten possua, mullikkaa, kalaa tms.  :nope:  Kun ei mene alas niin ei mene, minkäs sille mahtaa!
Sama.
Joskus kuvittelin kylmäsavustettua lohta pilaantuneeksi  :psp:
Ei vaan sovi suulle.
Posted by stalin
 - Fri 04.09.2009 10:49:26 (UTC+0300)
No höh, entäs kala?
Posted by Memme
 - Fri 04.09.2009 10:46:46 (UTC+0300)
Mä en ole ikinä pitänyt kylmäsavustetusta lihasta, olipa liha sitten possua, mullikkaa, kalaa tms.  :nope:  Kun ei mene alas niin ei mene, minkäs sille mahtaa!
Posted by stalin
 - Fri 04.09.2009 09:29:56 (UTC+0300)
Noniin pojjaat, raporttia taas. äsken laitoin lihat paperiin lepäilemään ja poistamaan kosteutta.
yhdestä köntistä leikkasin siivun ja sisällä näytti punaiselta ja pikkasen niinkuin aidon näköseltä, maku oli tuttu. Eli ei tää ihan vielä ole vituiks menny.
Suolakin oli kohtalaisen hyvä. Ehkä vähän liian kova.
Savua oli nyt jo riittämiin mutta kai tuota on vielä savustettava lisää kunhan ne sieltä heräävät.

:drool: tai  :puke:
Posted by stalin
 - Thu 03.09.2009 22:37:46 (UTC+0300)
Niin, vai pakkasessa kuivais. hmmmm........ pitäskö koittaa ens talvena.
noh raportoitavaa ei juuri ole. käry käy ja jne.. tylsää.

lihatin on ehkä pikkasen kovettunu. tiiä sit oisko harha kuvitelmaa.
lämmöt siinä 15-20 astetta.

niin joo jerkyähän se tai jotakin vastaavaa, ei kuivalihaa.
mut ihan nannaa kumminki. hehheheeehhe :jepso:
Posted by Arathon
 - Thu 03.09.2009 22:06:20 (UTC+0300)
Ostat kartsan mentolitupakkeja ja ryhdyt töihin. Raikas maku tulee mukana  :jepso:
Posted by Kastori
 - Thu 03.09.2009 21:20:17 (UTC+0300)
Quote from: Kastori on Thu 03.09.2009 09:04:11 (UTC+0300)
yksi mitä suosittelen kokeileen on ottaa liha pakastimesta ja jäisenä käyttää savustuspöntössä noin varttitunnin ajan ja laittaa sen jälkeen suolaan kolmeksi päiväksi.. lopputuloksena on mitä herkullisinta savunmakuista suolalihaa..
niin ja tuohon toinen oiva on kun jäisen lohenkappaleen heittää savuun 6-7 minuutiksi ja sitten suolaan ni jo tulee hyvä suolakala.. :drool:
Posted by nyyyps
 - Thu 03.09.2009 19:39:35 (UTC+0300)
Quote from: stalin on Thu 03.09.2009 09:07:52 (UTC+0300)
Pidetään mielessä. Olis niin paljon kaikkea mitä tahtos kokeilla.
Mitenköhen parhaiten onnistuu "kuivaliha" kotikonstein?
Tuossa aikaa sitten kokeilin siivuista kuivailla ihan vaan uunissa 50 asteessa.
Ihan hyvää naposteltavaa siitä tuli, mutta miten sais parempaa, olisko niistä kuivureista mihinkään :think:
Talvipakkaset sen lihan kuivattaa, ei lämpöasteet.

En sitten tiiä, miten jerkyn tekeminen onnistus. Sehän on kuivattua lihaa, muttei missään nimessä kuivaalihhaa. :jepso:
Posted by Sceme
 - Thu 03.09.2009 18:14:24 (UTC+0300)
Quote from: stalin on Thu 03.09.2009 17:30:04 (UTC+0300)
Väliraportti:
Lasinen jääkaappi hylly ei kestä ehjänä vastuksen alla!
:kerpele:
Ei se mitää. Pers tuntumalla mennää.