News:

Apachefoorumi.net
Admin tarjoaisi kävijöille kahvit, mutta huomasi ettei serveri tykkää nesteistä.

Main Menu

Post reply

The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by nyyyps
 - Sun 18.04.2010 13:14:05 (UTC+0300)
Kyllä, tuota kutsuisin sapuskaksi. :jepso:
Paitti kuuta tai talia laitan kyllä sekaan ja hirven jauhelihaan teen.
Posted by Betonishamaani
 - Sat 17.04.2010 22:08:01 (UTC+0300)
:drool:
Posted by Mustis
 - Sat 17.04.2010 21:18:01 (UTC+0300)
Vorschmack on kotoisin itäisestä Euroopasta ja legendojen mukaan se on kuulunut Mannerheimin suosikkiruokiin.

Makumaailma on melko voimakas ja suolainen, joten vorschmact on omimmillaan nautittavaksi juåpåttelun yhteydessä. Lampaanlihaa voi käyttää naudanlihan sijaan tai lisäksi.

500 g naudan paistijauhelihaa
1 rasia anjovista liemineen
(1 vähäsuolainen sillifilee)
2 sipulia
2,5 dl lihalientä
3-4 valkosipulin kynttä
jauhettua mustapippuria ja valkopippuria
(2 ruokalusikallista tomaattisosetta)

Jauhelihan sijasta voi käyttää parin sentin kuutioiksi leikattua lihaa.

Lisäksi: uuniperunoita, mauste- tai suolakurkkua, hapankaalia, etikkapunajuuria, (puna)sipulia ja smetanaa

Valmistus:

Ruskista jauhelihat kevyesti paistinpannulla. Paista viipaleiksi leikatut sipulit. Laita liha ja sipulit uunivuokaan ja anna jäähtyä hiukan ennen kuin jatkat valmistusta.

Hyvä vorschmack on hienojakoista. Siksi se jauhetaan sauvasekoittimella tai vanhaan tapaan lihamyllyllä, jolloin samalla hienonnetaan lihan mukana paahdetut sipulit, valkosipulikynnet ja anjovikset. Lisää pippurit sekä lihaliemi. Seoksen tulee olla jauhelihakastikkeen tapaista.

Hauduta ruokaa uunissa matalassa, noin 150 asteen lämmössä 4-5 tuntia. Parissa tunnissa maut ovat hautuneet harmoniseksi kokonaisuudeksi. Sekoittele välillä. Jos käytät pataa, voit hauduttaa ruokaa yhtä hyvin liedellä miedolla lämmöllä.

Laita uuniperunat folioon käärittyinä kypsymään uuniin noin 1 - 1,5 tuntia ennen tarjoilua.