News:

Apachefoorumi Facebookissa:
https://www.facebook.com/Apachefoorumi/

Main Menu

Silakat

Started by pong, Wed 01.07.2009 22:20:01 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

GILlian


=Lutris=

Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

nahkaparturi

So, you found out you're not a business man after all.
Just a man.
An ancient race.

All the love in all the world
Is not enough to save my soul tonight
-Lemmy

GILlian


jepso

 :think:  Muikku on hyvä kala jos saa tuoreita. Kaupan tiskin pehmenneet kalat ovat  :parku:


Kumimuna

Kyllä silakat pitäis rauhoittaa, kun ei niistä joulukaloiksikaan ole.
Kuulemma pieniä siihen.
Tiiä sitten.
:puke:
Horatsu MauMau ::lsmoke

=Lutris=

-Silakkafileet levitetään paperille nahkapuoli alaspäin.
-Ripotellaan suolaa fileille ja laitetaan kaksi suolattua filettä päällekkäin.
-Pyöritetään tuplafileet ruisjauhossa
-Paistetaan fileet pannulla voissa ja nautitaan. Levy voi olla asennossa 3..4 (riippuen tehosta ja lämmöstä)

Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

maija

Quote from: per.saukko on Fri 14.08.2009 11:30:19 (UTC+0300)
-Silakkafileet levitetään paperille nahkapuoli alaspäin.
-Ripotellaan suolaa fileille ja laitetaan kaksi suolattua filettä päällekkäin.
-Pyöritetään tuplafileet ruisjauhossa
-Paistetaan fileet pannulla voissa ja nautitaan. Levy voi olla asennossa 3..4 (riippuen tehosta ja lämmöstä)



Silakkapihvien ohjeen postasit  :drool: Mää laitan sinne väliin myös hiukan jauhettua valkopippuria ja silputtua ruohosipulia  :jepso: :jepso:

=Siru=

En syö.  Joskus maistui pannulla pihvinä paistettuna ja samoin uunissa leivinpaperin päällä pihveinä paistettuna..  ehkä ne dioksinilla pelottelut on osuneet.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

=Juku=

Marinoidut silakat
4 annosta

600 g tuoreita silakkafileitä
1 dl oliiviöljyä
3 sitruunan mehu
1 rkl roseepippuria
1 rkl fenkolinsiemeniä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

1. Huuhdo ja halkaise pitkittäin silakkafileet.
2. Kaada öljy ja sitruunamehu kaloille, ripottele pinnalle rouhitut roseepippurit, fenkolinsiemenet, noin teelusikallinen suolaa ja reilusti mustapippuria myllystä.
3. Anna marinoitua huoneenlämmössä pari tuntia sekoittaen silloin tällöin. Tarjoa paahtoleivillä, joihin on hierottu valkosipulinkynttä.

Näin se onnistui: Tämän helpompaa ei kalan marinoiminen juuri voi olla. Tosin alkuperäinen resepti on tarkoitettu sardiineille,
mutta silakat ovat aivan hyvä korvike. Kaloista tuli raikkaan sitruunaisia. Fenkolinsiemenet sopivat silakoille yllättävän hyvin ja taittoivat melko runsasta öljyisyyttä.

Me first (rules of traffic)

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview