News:

Apache IRC:
 #Apachefoorumi
@ irc.irchighway.net

Main Menu

Kylmäsavu.

Started by stalin, Wed 02.09.2009 18:59:49 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stalin

Hei vaan pitkästä aikaa!

Tuossa tuli maisteltua kylmäsavustettua lihaa ja siihen tuli sellanen himo että on pakko yrittää ittekki.
Elikkäs onko teistä kukaan kokeillut lihaa savustella kylmästi?

Ajattelin kokeilla jääkaapissa jonne sitten laitetaan pikku vastus jonka päällä käryää leppä kiekko.
Lämpötilat askarruttavat vaan pientä mieltäni, kun ohje sanoo että sais nousta 50 celssiukseen, mutta se liha mitä maistelin oli savusteltu 17 asteessa.

nahkaparturi

Kylmäsavustuksesta ei ihellä ole kokemusta, mutta tavan savustuksen pohjalta vähän ihmettelen tuota käryävää leppäkiekkoa :think:
So, you found out you're not a business man after all.
Just a man.
An ancient race.

All the love in all the world
Is not enough to save my soul tonight
-Lemmy

Diver

Quote from: nahkaparturi on Wed 02.09.2009 19:05:07 (UTC+0300)
Kylmäsavustuksesta ei ihellä ole kokemusta, mutta tavan savustuksen pohjalta vähän ihmettelen tuota käryävää leppäkiekkoa :think:
Kalassa ainakin toimii :jees:

nahkaparturi

Quote from: Diver on Wed 02.09.2009 19:08:56 (UTC+0300)
Quote from: nahkaparturi on Wed 02.09.2009 19:05:07 (UTC+0300)
Kylmäsavustuksesta ei ihellä ole kokemusta, mutta tavan savustuksen pohjalta vähän ihmettelen tuota käryävää leppäkiekkoa :think:
Kalassa ainakin toimii :jees:
Jaa, liekö tuo sitten. Ihe vain tottunut käyttämään puruja. Joissa on muuten se etu ainakin, että niihin voi imeyttää mausteeksi rommia tai viskiä. Liekö miten sitten toimii tuossa kylmäsavustuksessa...
So, you found out you're not a business man after all.
Just a man.
An ancient race.

All the love in all the world
Is not enough to save my soul tonight
-Lemmy

stalin

Ainaki noissa kiekoissa onnistus kun ovat purua mikä on puristettu kiekoksi.
ja mikä jottei ihan puullakin onnistuis kun tarpeeks uittas kuivaa kiekkoa.

Nyt on lihan suolassa, jos sitä huomenna alottas sit kärytyksen.
Vittumoista kun ei ole titotaitoa. Joutuu ihan perstuntumalla mennä, noh kerron sit kuin käi.


jta

Quote from: Diver on Wed 02.09.2009 19:08:56 (UTC+0300)
Quote from: nahkaparturi on Wed 02.09.2009 19:05:07 (UTC+0300)
Kylmäsavustuksesta ei ihellä ole kokemusta, mutta tavan savustuksen pohjalta vähän ihmettelen tuota käryävää leppäkiekkoa :think:
Kalassa ainakin toimii :jees:
Lepää tuo oman jännän ehkä hieman makeahkon maun kalaan. Muuta ei kyllä oo tullu savustettua et en tiedä että mitenkä esim. sian kans toimis.

Quote from: stalin on Wed 02.09.2009 19:50:20 (UTC+0300)
Joutuu ihan perstuntumalla mennä, noh kerron sit kuin käi.
Kuuluisia viimeisiä sanoja...  :psycho:

stalin

Vielä henkissä ,köh köh!  ::smoke
Savustus on alkanut! Lihat oli aikalailla tönkkönä suolasta ja nestettä oli tullu reilusti pois.

Kastori

yksi mitä suosittelen kokeileen on ottaa liha pakastimesta ja jäisenä käyttää savustuspöntössä noin varttitunnin ajan ja laittaa sen jälkeen suolaan kolmeksi päiväksi.. lopputuloksena on mitä herkullisinta savunmakuista suolalihaa..

stalin

Pidetään mielessä. Olis niin paljon kaikkea mitä tahtos kokeilla.
Mitenköhen parhaiten onnistuu "kuivaliha" kotikonstein?
Tuossa aikaa sitten kokeilin siivuista kuivailla ihan vaan uunissa 50 asteessa.
Ihan hyvää naposteltavaa siitä tuli, mutta miten sais parempaa, olisko niistä kuivureista mihinkään :think:

Kastori

eikö ne kevättalvesta sielä räystään alla ruukata tehä..

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview