Kasvisruokakuukausi

Started by jii, Thu 01.04.2010 08:19:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

[:]Kylkiluu[:]

Länsimainen perusjamppa syö aivan hitosti lihaa  :jees:

jii

Jep. Uskomattomalta tuntuu et vielä nykypäivänä moni ajattelee et kasvikset on koristeita.
Luulis hiljalleen ihmisten tajuavan monipuolisen ravinnon merkityksen.
Sitäpaitsi kasvikset on useimmiten se maukkaampi osa.

jii

Meidän kasvisruokakuukausi siirtyi eteenpäin.
Huomasimme ettemme olleet oikein valmistautuneita.
Pitää sisäistää enemmän kaupassa käydessä tuota ostoslistaa, ettei kaupas mene hermot.
Toteutamme tämän kyllä, mutta hieman myöhemmin.
Kylkiluun kasvislasagnerepsu on tallessa ja pinaattilevyt ostettu. :jepso:

[:]Kylkiluu[:]

Perhepiiristäkin löytyy useampikin keski-ikäinen monisairas, joka kutsuu kasviksia rehuiksi ja pupunruoaksi ja syö kummallakin päivän lämpimällä aterialla punaista lihaa ja perunaa suolalla mällättynä. Sitten ihmetellään ummetusta, verenpaineongelmia ja vitamiininpuutoksesta aiheutuvaa väsymystä...  :kahvi:

[:]Kylkiluu[:]

Quote from: Kærpænen on Sun 04.04.2010 14:06:35
Meidän kasvisruokakuukausi siirtyi eteenpäin.
Huomasimme ettemme olleet oikein valmistautuneita.
Pitää sisäistää enemmän kaupassa käydessä tuota ostoslistaa, ettei kaupas mene hermot.
Toteutamme tämän kyllä, mutta hieman myöhemmin.
Kylkiluun kasvislasagnerepsu on tallessa ja pinaattilevyt ostettu. :jepso:

Hyvä siihen on tosiaan valmistautua huolella  :jepso: Laitan teille vielä muutaman hyväksi havaitun reseptin. Tuo kesäkurpitsalasagne on sen sortin herkku, että jauhelihalasagne maistuu jotenkin aivan mauttomalta tuota kokeiltua  ::hihsmoke


jii

Sit on tämä ihmiskunnan osa joka ensin lisää suolaa ja sitten vasta maistaa. Sitä suolaa tuupataan sit joka paikkaan.
Raxissa, käytyämme salaattilounaalla, katsoin kun yks nainen suolasi raejuustonsa. Eikä ollut ihan pienireikänen sirotin.

[:]Kylkiluu[:]

En ole Raxissa käynytkään yli kymmeneen vuoteen. En tiedä mikä taso siellä tänä päivänä on, onko ruoka edelleen rasvassa kelluvaa höttöä  ::osmoke Meni vähän maku kun viimeisimmällä kerralla menin vessaan ja sinne oli joku oksentanut seinät, pöntön ja lattian väärälleen...

Jarre

Täyteytyt Seesamiletut: (Luomu)

Lettutaikina:

4 dl luomumaitoa
2 dl luomuvehnäjauhoja
½ dl spelttijauhoja
4 luomumunaa
4 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa ja sokeria
öljyä paistamiseen

Täyte:
2 porkkanaa
1 punainen paprika
4-5 rkl yrttituorejuustoa
1 rasia auringonkukan versoja
pippuria, sitruunamehua

Ohje:
sekoita jauhot maitoon pikkusen kerrallaan, vatkaa sitten joukkoon munat ja muut aineet. Jätä taikina 10 min turpoamaan. Paista ohuita lettuja pienessä öljymäärässä.

leikkaa porkkana ja paprika ohuiksi suokaleiksi. Kuullota suikalieta kuumassa öljyssä. Lusikoi joukkoon tuorejuustoa. Kääntele jotta seos lämpenee tasaisesti. Mausta lopuksi pippurilla ja sitruuna mehulla. Lusikoi täytettä letuilla, lisää versot ja taita viuhkaksi  :drool:
Carpe Natem

jii

Quote from: Kylkiluu on Sun 04.04.2010 14:22:00
En ole Raxissa käynytkään yli kymmeneen vuoteen. En tiedä mikä taso siellä tänä päivänä on, onko ruoka edelleen rasvassa kelluvaa höttöä  ::osmoke Meni vähän maku kun viimeisimmällä kerralla menin vessaan ja sinne oli joku oksentanut seinät, pöntön ja lattian väärälleen...
Ei siellä muuta kannata ottaa kun salaattipöytä. Kaikki muu onkin syötäväks kelpaamatonta.
Sipulirenkaita tosin lämpöseltä puolelta ikävöin.  :drool:
Se niiden porkkanakeitto on aivan  :drool: :drool: :drool:

[:]Kylkiluu[:]

Noita Jarren täytettyjä lättyjä täytyy ehdottomasti kokeilla  :drool:

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Pudota pois kirjaimet q1w2e3r4t5y6:
Ruotsin lipun värit on keltainen ja:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview