Sat 27.11.2021 04:38:01

News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.


Vorschmack

Started by Mustis, Sat 17.04.2010 21:18:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mustis

Vorschmack on kotoisin itäisestä Euroopasta ja legendojen mukaan se on kuulunut Mannerheimin suosikkiruokiin.

Makumaailma on melko voimakas ja suolainen, joten vorschmact on omimmillaan nautittavaksi juåpåttelun yhteydessä. Lampaanlihaa voi käyttää naudanlihan sijaan tai lisäksi.

500 g naudan paistijauhelihaa
1 rasia anjovista liemineen
(1 vähäsuolainen sillifilee)
2 sipulia
2,5 dl lihalientä
3-4 valkosipulin kynttä
jauhettua mustapippuria ja valkopippuria
(2 ruokalusikallista tomaattisosetta)

Jauhelihan sijasta voi käyttää parin sentin kuutioiksi leikattua lihaa.

Lisäksi: uuniperunoita, mauste- tai suolakurkkua, hapankaalia, etikkapunajuuria, (puna)sipulia ja smetanaa

Valmistus:

Ruskista jauhelihat kevyesti paistinpannulla. Paista viipaleiksi leikatut sipulit. Laita liha ja sipulit uunivuokaan ja anna jäähtyä hiukan ennen kuin jatkat valmistusta.

Hyvä vorschmack on hienojakoista. Siksi se jauhetaan sauvasekoittimella tai vanhaan tapaan lihamyllyllä, jolloin samalla hienonnetaan lihan mukana paahdetut sipulit, valkosipulikynnet ja anjovikset. Lisää pippurit sekä lihaliemi. Seoksen tulee olla jauhelihakastikkeen tapaista.

Hauduta ruokaa uunissa matalassa, noin 150 asteen lämmössä 4-5 tuntia. Parissa tunnissa maut ovat hautuneet harmoniseksi kokonaisuudeksi. Sekoittele välillä. Jos käytät pataa, voit hauduttaa ruokaa yhtä hyvin liedellä miedolla lämmöllä.

Laita uuniperunat folioon käärittyinä kypsymään uuniin noin 1 - 1,5 tuntia ennen tarjoilua.

PerseVän VeREvvÄÄ!
:notworthy: :huraa: :notworthy:

Anapolikki

Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:



nyyyps

Kyllä, tuota kutsuisin sapuskaksi. :jepso:
Paitti kuuta tai talia laitan kyllä sekaan ja hirven jauhelihaan teen.
Ei.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Please answer answer:
Please answer honorably:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview