Thu 21.10.2021 02:45:41

News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.


Leivontatriidi

Started by Milla Makia, Mon 17.01.2011 16:38:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Kastori

aika mielenkiintoinen kyllä.. pohja on voimakkaan emmentalinen ja ei niinkään rapea vaan kiinteä.. väittäisin että ihan herkullista, mutta vaatii avoimen mielen..
täytteiksi laitoin broilerisuikaleita, ananasta, sipulia ja sinihomejuustoa.. kastikkeeksi vähän tulista salsaa..

yksi annos

1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta

Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.

Jarre

Carpe Natem

=Siru=

Ohjeita  vois kans tosiaan liittää jos mahd.   :jepso:
Älä ole liian optimisti.
Valo tunnelinpäässä saattaa olla juna.

Milla Makia

Tällasena tein sen leivän, modasin netistä löytynyttä ohjetta:

1 dl ruisleseitä
1 dl ohrahiutaleita
n. 4 dl sämpyläjauhoja (laitoin pussinpohjat, eli taisi mennä vähän enemmänkin)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl soodaa
(useampi) loraus oliiviöljyä
3 dl maustamatonta jugurttia

Kuivat aineet sekaisin, joukkoon jugurtti ja öljyä sen verran että taikina alkaa irrota kädestä, mulla se ainakin aluksi tarttui tassuun tosi tiukasti. Sitten muotoilee siitä sopivan näköisen limpun, iskee pellille ja uuniin 175°C ja 30 minuuttia.
Kyllä nykyaikana on tuo nuoriso kummallista. Kaiken maailman nuppipäitä. Suru puserossa huudattavat rokkenrolli musiikkia. Pitäisi hävetä.

nyyyps

Tuo rahkataikina on melko lähellä sitä mihin pasteijat ruukaan tehä, siinäki maitorahka ja pikkumäärä kamunaa sitoo sen taikinan. Tosin sen pasteijataikinan teen nisujauhoon, vaan vois kokeilla sitä jatkaa ruisjauholla, ei olletikaan paha itea.

Niitä leipätikkusia kun teen, niin sen yleensä ruisjauholla jatkan, tulee paremmin pursotettava siitä taikinasta. Ja pizzapohjan jos teen, juuri tämän tylsän venhäjauhoa ja vettä, niin siihenki ruisjauhoa pikkusen, niin mukavampi velloa sitä taikinaa.
Ei.


[:]Kylkiluu[:]

Herkulliselta kuulostavia reseptejä  :drool:

Ite teen pizzataikinan ydinvehnäjauhoihin ja saatan lisätä hieman ruisjauhoakin. Oliiviöljyllä tapaan lotrata reilusti

[:]Kylkiluu[:]

Taidan tällätä tähän tuon yhden kuivakakkuohjeen, jolla on vaikea epäonnistua...

4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
250g voita
4 dl kakkuvehnäjauhoja
1,5 dl maitoa tai kuohukermaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, kuivat aineet sekaisin ja nesteen kanssa vuorotellen taikinaan. Pohjaan sopii sotkea halutessaan vaikka mitä sukaatista pakastemarjoihin tai rouhittuun suklaaseen. Voidelluun ja korppujauhotettuun vuokaan ja uunin keskitasolle 175 asteeseen n. tunniksi.

Helppo, nopea ja aina tulee hyvää  :drool:

=Siru=

Tue 18.01.2011 11:20:05 #17 Last Edit: Tue 18.01.2011 11:24:01 by Xan
Suolakakku.

Helppo ja hyvä kakunohje!

2 munaa
2 2½-3 dl sokeria
2 dl maitoa,tai kermamaitoa
5 dl vehnäj.
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
150 g sulatettua margariinia

Ensin sekoitetaan muna ja sokeri,sen jälkeen maito,vehnäj.joihin on sekoitettu mausteet ja sooda.Sitten lopuksi margariini.


Ja sitten uuniin,ja paistetaan 170 asteen lämmössä,noin 30-40 min.

Ei voi epäonnistua, mausteita vaihdellen uutta makua (neilikkaa, ikivääriä) ite laitan rusinoitakin joskus. Myös piimä käy nesteeksi.
Älä ole liian optimisti.
Valo tunnelinpäässä saattaa olla juna.

Nopaferox


Milla Makia

HERKKUPIIRAKKA  :drool:

pohja:
1 dl ruisjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl vettä

pohjan ohje:
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää rasva ja vesi. Vaivaa ja lisää tarvittaessa jauhoja, että taikina irtoaa käsistä. Asenna voideltuun tai tarttumattomaan piirakkavuokaan siten, että pohjaan tulee korkeat reunat.

paprika-broilertäyte
300-400 g hunajamarinoituja broilersuikaleita
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 eriväristä paprikaa, kustakin tarvii n. 1/3 - 1/2
2 dl kermaviiliä
150-200 g juustoraastetta
currya
yrttisuolaa
valkopippuria

täytteen ohje
Silppua ja kuullota sipuli, siirrä lautaselle. Paista broilersuikaleet. Tee ohuita paprikasuikaleita. Lado pohjan päälle broilersuikaleet alimmaksi, sitten sipuli, sitten paprikat.

Sekoita kermaviili ja juustoraaste. Mausta reilusti currylla, lisää hiukan yrttisuolaa ja halutessasi vähän valkopippuria. Lisää muiden täytteiden päälle tasaisesti.

Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta alkaa vähän ruskistua.
Kyllä nykyaikana on tuo nuoriso kummallista. Kaiken maailman nuppipäitä. Suru puserossa huudattavat rokkenrolli musiikkia. Pitäisi hävetä.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Leave out letters from q1w2e3r4t5y6:
Please answer honorably:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview