Wed 01.12.2021 17:29:14

News:

Apache IRC:
 #Apachefoorumi
@ irc.irchighway.net


Ihmeellinen isämmaamme

Started by =Juku=, Wed 06.09.2017 09:58:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

=Juku=


Vaiettuja salaisuuksia


Hauska tarinakokoelma, mutta täyttä paskaa. Suomea ei ollut ennenkuin Venäjä valloitti tämän alueen ja nimitti sen Suomen suurruhtinaskunnaksi.  Suomi, nykyinen Varsinais-Suomi oli alue, jossa oli sekalaista asutusta ja jonne oli helppo perustaa ensimmäinen piispanistuin. Tämä maa oli asuttu hyvin harvaan ja vain rannikolla ja vesistöjen varsilla oli pysyvää asutusta. Heimosodat olivat hyvin tavallisia vielä 1000-luvulla. Ne loppuivat vasta kun tänne saatiin jonkunlainen järjestys ja maa jaettiin venäläisten kanssa lappalaisten verotusta varten. Verotus oli kyllä huono sana, koska kyse oli ryöstelystä ja asumusten polttamisesta sekä ihmisten tappamisesta.

Sensijaan saagat eivät kerro suomalaisten viikinkien historiasta. Nimittäin suomalaiset osasivat saman mitä viikingitkin ja ryöstelivät ja kävivät kauppaa jopa pidempään kuin viikingit Skandinaviassa. Yksi syy tänne tehdyllä sotaretkellä olikin lopettaa suomalaisten (siis varsinaissuomalaisten) ryöstöretket. Toinen syy oli ortodoksisen uskonnon leviämisen estäminen, jonka seurauksena maasta muodostui rajaseutu, jossa uskonnon varjolla otettiin yhteen.

Latinankielisistä kirjoituksista löytyy kyllä kansa "finnit", josta suomalaiset ovat saaneet nimensä. Vähälukuisuutensa vuoksi heitä ei otettu vakavasti. Olihan tämä melkein asumatonta erämaata.

Meillä on aikojen kuluessa julkaistu lukuisa joukko kirjoja, joissa kerrotaan mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Näissä kerrotaan mm jo unohtuneista maanalaisista asumuksista, henkimaailmasta, noidista ja kansan uskomuksista. Jokusen kirjan olen lukenutkin. Muutamat hullut ovat räjäytelleet kallioita uskoen että UKKO-jumalan ovi löytyisi sieltä. Monet tarinat juontuvat mm niistä kalliopiirroksista, mitä on löytynyt vesistöjen rannoilta.

Yksi hauskimpia oli Lemminkäisen luolan perkuutyömaa, joka oli vain naamio huumeleirille.

Ihan mielenkiintoista SciFiä, mutta ei totuuden häivää. Tarinoissaan näyttää kaveri lankeavan itse väittämäänsä vääristelyyn.

Me first (rules of traffic)

bunninja300


=Juku=


Me first (rules of traffic)

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Please answer truthfully:
Please answer honorably:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview