Sipilän serkut

Started by Esinahka-Einari, Sat 26.11.2016 08:27:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

=Lutris=

No joo. Puolueeton tutkimus on hieno sana, mutta todellisuudessa tulos on suoraan verranollinen tutkijoiden jäsenkirjojen väriin  :jees:
Eli puolueettoman tutkimuksen tulos on kuin Schrödingerin kissa :hanzuu:
Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

=Juku=

Niinpä niin se puolueettomuus. YLEn puolueettomuus noudattaa vieläkin Tampereen Taistolaista Tyyliä.

Puolueeton saattaisi olla puolueeseen ja uskontokuntaan kuulumaton   :serlokkismoke:

Me first (rules of traffic)

Esinahka-Einari

Sipilä on kautta aikojen paskin pääministeri.

=Lutris=

kuka oli paras  :think:  Ei tule yhtään hyvää mieleen  :psycho:
Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

Esinahka-Einari

Kyllä ne menee tuonne itsenäisyyden alkuvuosiin.


=Juku=

Hallitushan ei voi olla kaikkien (kenenkään) mieleen jos aikoo saada valtakunnan taloudellisesti toimimaan...

Ihan samaa "oireidenhoitoa" kuin lääketieteessäkin

Spoiler
Historia vaivaa lääketiedettä!

Kolesterolin ja sydän- ja verisuonisairauksien yhteys on tunnettu jo iät ja ajat. On kulunut tosi pitkään ennenkuin koko mekanismi on selvitetty. Nyt tiedetään jo hyvinkin tarkkaan miksi tuo syy-yhteys on olemassa. Mutta lääkärikoulutuksessa sillä ei ole mitään merkitystä, koska kolesterolia voi hoitaa statiineilla.

Otanpa toisen esimerkin. Miksi keuhkosyöpäpotilailla on ruskeat etusormet, mutta muulla väestöllä harvemmin. Siis syy on ruskeiden sormien. Leikataan sormet pois niin syöpää ei enää esiinny!

Syy-seuraussuhteet tunnetaan yleensä hyvin. Mutta on paljon tapauksia, joissa mennään pahasti metsään. Miksei kysytä miksi sormet ovat ruskeat! Jospa syy onkin siinä, joka ruskettaa sormet. OK! Mehän tietysti tiedämme mitä sen taakse kätkeytyy. Sensijaan tupakkateollisuus lobbasi kymmenet vuodet lääketiedettä ja viranomaisia. Syys on joku muu kuin se, joka ruskettaa sormet.

Kolesteroli on samanlainen asia kuin ne ruskeat sormet. Siis kolesterolista on päästävä eroon. Lääketiede, joka on lääkefirmojen talutusnuorassa ei kysy miksi kolesteroli on korkealla. Miksi kysellä kun on olemassa lääke, jolla alennetaan kolesterolia. Homma hoidossa! Mutta mehän tiedämme, että korkea kolesteroli on oire jostakin joka pitää korjata. Ei oiretta saa väkivalloin hävittää, vaan syy pitää selvittää ja korjata.

Kysyppäs lääkäriltä MIKSI mulla on korkea kolesteroli. Vastaus on yleensä: Syöt liikaa rasvaa, voita, rasvaista lihaa jne. Vaihda voi margariiniin, kova rasva öljyihin. Ehkä se siitä korjaantuu. Lääkärikoulutuksessa on kerrottu minkälainen mekanismi on kolesterolin takana. Nimittäin kolesterolia tarvitaan. Terve elimistö tuottaa sitä juuri sopivasti ja elimistössä aivot ja lihakset voivat hyvin. Uusiutuvat kudokset saavat kolesterolinsa ja elimistö hymyilee.

Mutta mikä aiheuttaa oireen nimeltä korkea kolesteroli? En puutu muutamiin geenivirheisiin, joita on kuitenkin harvakseltaan. Kolesteroli kuuluu elimistön korjausmekanismeihin. Aina kun syntyy hälytys, mobilisoidaan systeemi joka paikkaa ja korjaa. Hälytyssignaali on sytokiini. Kun tarkkaillaan missä tilanteessa sytokiineja synnytetään, huomataan, että ne ovat kiinteästi yhteydessä tulehdusreaktioihin. Toinen yhdiste, joka toimittaa samanlaista hälytysreaktiota on kortisoli. Se yrittää hillitä tulehdusta, mutta samalla se heikentää puolustusta. Sytokiineja löydetään muunmuassa valtimoista niistä paikoista, jotka ovat kovan rasituksen alaisia. Sellainen paikka löytyy mm sepelvaltimosta. Myös isojen valtimoiden haarakohdissa on näitä kriittisiä pisteitä. Aika kun sytotiineja liikkuu noissa paikoissa, voidaan todeta vähäisiä murtumia verisuonen endoteelikerroksessa.

Ensimmäinen vaurio tuo paikalle myös soluja, jotka alkavat korjata vauriota, leukosyyttejä ja trombosyyttejä. Kun vaurio on syntynyt, korjausmekanismi tuo paikalle myös kolesterolia ja jos vaurio ei nätisti korjaannu, kolesterolia alkaa kerääntyä sinne seinämän sisälle.

Mikä aiheuttaa sen tulehduksen, joka useimmilla johtaa korkeaan kokonaiskolesteroliin eli antaa merkin, että jokin on vialla. Vastaus on helppo. Tietyt myrkyt kuten tupakka, väärä ravinto eritoten liiallinen sokerin nauttiminen, transrasvat jne. Ei pidä unohtaa korkeaa verenpainetta. Sokerissa oleva fruktoosi on myrkkyä, joka aiheuttaa triglyseridien kohoamista veressä sekä lihomista. Ja sen yhtenä mekanismina on insuliiniresistenssin aikaansaaminen eli verensokeri kohoaa. Kun elimistö on näin saatettu hälytystilaan, kolesteroli on koholla ja vaurioittavat mekanismit toiminnassa.

Kun lääkäri määrää lääkkeeksi statiineja, hoidetaan vain oiretta, ei elimistön sairautta. Syntyy muita ongelmia kuten lihaskatoa, sydänlihaksen heikentymitä ja pidemmän päälle aivokudosten kutistumista ja ennenaikaista dementiaa.

Eihän lääkäri voi komentaa elintapa & ruokakuurille...
[close]

Me first (rules of traffic)

paavo


paavo


Lexa

"Lexa on koko Apache foorumin nettipoliisien PÄÄLLIKKÖ!" -Arto Lauri

The future unknown, but is there ever time to find out...?

Like what I do? Buy me a beer!

Tule mukaan Apachefoorumin Discord-kanavalle!

paavo


Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

Polisiin haalari on väriltään:
Ruotsin lipun värit on keltainen ja:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview