News:

Apache IRC:
 #Apachefoorumi
@ irc.irchighway.net

Main Menu

Kinkku

Started by Kastori, Mon 18.12.2006 18:28:50 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Kastori

No ni.. nyt myrkyn lykkäs.. mulla on tuossa keittiön lattialla (muovipakkauksessa) 7 kiloa umpi jäässä olevaa kinkkua.. mitä ihmettä sille tekee..

Kastori


Kastori

no tässä..

Joulukinkku

Sulata pakastettu kinkku muovipussissaan pahvilaatikossa mahdollisimman hitaasti. Huoneenlämmössä sulaminen kestää koosta riippuen 10-20 tuntia. Kypsennä kinkku vasta täysin sulaneena, mieluiten huoneenlämpöisenä, jolloin nestehukka on pienin.

Nosta kinkku kääreistään ja laita ritilälle uunipannun päälle silavainen puoli ylöspäin. Paina lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että näet sen uunin suuluukusta, kun kinkku muhii uunissa. Tee nahkaan ensin viilto veitsellä, jos et muuten onnistu.

Kuumenna uuni 80-120 asteeseen sen mukaan, miten kauan ehdit paistaa kinkkua. Mehevin tulos tulee alhaisimmassa lämmössä, mutta silloin uuni on varattu pitkään.

Kaada uunipannuun vettä ja nosta kinkku uunin alaosaan. Kypsennä kunnes lämpömittari osoittaa 72-79 astetta. Nosta kinkku uunista, peitä foliolla ja jäähdytä.

Irrota jäähtyneen kinkun nahka vetämällä. Auta saksilla tai veitsellä. Levitä pintaan sinappia, korppujauhetta ja hiukan fariinisokeria, josta tulee kiiltoa. Paina päälle koristeeksi kokonaisia neilikoita, jos haluat, tai raidoita tai ruuduta pinta veitsellä.

Nosta kinkku uudestaan uuniin 250 asteeseen. Pinta kuortuu 5-10 minuutissa. Kuorrutus edistää kinkun säilymistä ja tekee kinkusta kauniimman.

Vihje: Kinkun kypsennysaika on alhaisessa lämmössä noin 1 tunti/kg. Jos kinkku  ei ole kovin suuri, voit kypsentää sen myös kinkkupussissa, mikä estää uunin likaantumisen. Paina silloin mittari pussin läpi lihaan. Jos käytät paistamiseen korkeampaa lämpötilaa, vaikkapa 150 astetta, laske pussissa kypsentämisen ajaksi ensimmäiselle kinkkukilolle tunti ja kaikille seuraaville 1/2 tuntia. Kinkku jatkaa kypsymistään pussissa vielä senkin jälkeen, kun uunista on virta katkaistu. Älä kypsennä kinkkua liikaa, sillä silloin se murenee leikatessa.

Kastori


KastoriLexa

Olis auttanut jos olis koskaan ite joutunu tekemään... :sorry:
"Lexa on koko Apache foorumin nettipoliisien PÄÄLLIKKÖ!" -Arto Lauri

The future unknown, but is there ever time to find out...?

Like what I do? Buy me a beer!

Tule mukaan Apachefoorumin Discord-kanavalle!

Kastori


Betonishamaani

Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41 (UTC+0300)
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:Örtzi

Joka joulu paistan. Kannattaa ottaa liemi talteen, jäähdyttää ja kuoria siitä päältä valkoinen rasva pois.Jäljelle jäänyt hyytelö on mainiota kastikepohjaa. Sopivankokoisiin purkkeihin , esim. 200 gramman sulatejuustorasioihin ja pakkaseen. Sulattaa sitten aina kun tarvii.
Ja itse otan nahan ja rasvat päältä pois aika lämpimänä, lähtee paremmin.
Kyl siit kaffekermat saa, sano piika ku sonnia lypsi.


L D

"Nuorena kasvatuslaitokseen ja vanhana katkaisuhoitoon"

Quick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview