News:

Apachefoorumi.net
Admin tarjoaisi kävijöille kahvit, mutta huomasi ettei serveri tykkää nesteistä.

jta:n harrastenurkkaus

Started by jta, Tue 01.02.2011 00:47:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jta

Eikös se olisi paljon helpompaa kun antenni on pystyssä   :think:

Tuo harava ei tosiaan ollut edes vaihtoehtona kun vittumainen alkaa sihtaileen että missähän päin milloinkin se masto on jos ei ole entuudestaan tuttu paikka. Noiden kanssa saanut tapella ihan riittävästi kotonakin.

Näitä ufoja ovat paljon kehuneet ja jotkut sanoneet että toiminu hyvin sisälläkin mutta tuo on varmasti riippuvainen paljon siitä että kaukanako masto on. Ja se että onko koppi kusilaitua vai peltiä. Pitää kuitenkin testailla ja jos ei toimi tuossa sisällä niin pitää sitten ostaa se masto ja laittaa ulkopuolelle tuo. SatShopissa ei ollut edes kallis tuo. Paljon halvempi kuin karavaaniliikkeissä.


paavo

 ::hihsmoke Mastoilla on eroja

SatShopista olen ostellut kaikenlaista, hyvä kauppa.
Joskus ennen tuon perustamista kävin edeltävässä fyysisessä liikkeessä kun asuin siinä suht lähellä.

Kyllä kai se on paras olla lerssi ulkona, ei ne ufot meinaa aina ulkoakaan ottaa signaalia.
Jotkus siirtyny kalliimpien erikoisantennien käyttäjiksi tuskastuttuaan Triaxiin.

jta

Joutuupa tuon ulkopuolelle laittaan. Sisältä ei ottanu minkäänlaista signaalia kuten vähän odottelinkin johtuen alumiinikuoresta niin pukkasin kokeeksi kattoluukun välistä pihalle tuon antennin niin alkoi näkyyn. Kuitenkin tuo alumiinikatto vähän häirittee tuota kun sai pyöritellä eri asentoihin ennenkuin sai kaikki kanavat näkyyn eli pitää laittaa masto tilaukseen jossain välissä. Taitaa asennus mennä kevääseen kun ei ole lämmintä paikkaa missä tehdä. Tuossakin on vain ongelmana se butyylimassa ettei voi pakkasessa laittaa.

Ja pitää heivata se bilteman usb/tup.syt rasia helvettiin minkä kesällä asentelin kun se häiritsee myös tuotakin antennia tai laittaa se kokonaan oman kytkimen taakse kun nyt on samassa tuon tup.syt lähdön kanssa mistä tulee virta televisiolle että antennille. Radiota saa kuuluun huonostikkaan kun antaa niin paljon häiriötä.

jta

Ja piti tuossa välillä ihmetellä muutakin kun alkoi tuossa värkätessä tuntuun että alkaa vilu tuleen. Vilkaisu lämpömittariin kertoikin ettei ole enää kuin 16 astetta että nyt on jossain jotain vikaa. Aluksi mietin että ei kait se kaasu nyt vielä loppunut kun sitä piti vielä olla kolmannes pullo jäljellä. Kokeilin että ei kaasulämmittimen napista tapahtunut mitään ja kokeilin sitten kv-pumpua päälle vaan ei siinäkään tapahtunut mitään. Edes sähkölämmittimen releet ei naksunu niin vilkaisu kaappiin ja totesin että sulake näköjään palanu. Vaihdoin uuden sulakkeen niin paloi samontein kun napsautti kaasut päälle.Päällisin puolin missään ei näkynyt mitään mutta käytin johtoja vuoronperään irti eri paikoista että milloin loppuu sulakkeen palaminen. Vasta siinä vaiheessa loppui kun käytin pannulta johtoa irti eli nyt on jotain oikkarissa pannussa. Otin kannet auki niin sieltähän se syyllinen pilkottikin heti näkyvillä eli kipinäsytkän virtajohto oli päässyt kääntymään hehkua vasten ja oli kuori sulanut puhki. Tuo oli onneksi helppo korjata kutistesukalla ja johto nipparilla eri paikkaan kiinni ettei pääse uudelleen osuun tuonne.Sai lämmöt takaisin päälle vaan sitten ihmettelin kun lämpiää niin vaisusti. Kerkesin jo vaunun keulaakin nostella että onko jäänyt ilmakupla jonnekkin ettei neste kierrä vaan sitten tuli ahaa elämys ja muistin että ei se varmaan kovin hyvin lämmitäkkään kahden kW teholla. Olin kääntänyt toisen polttimen pois kun käytin sen alalevyn irti pannusta. Alko patteritkin kuumeneen kun lisäsi tehoa.  ::hihsmoke

paavo

Jännitystä elämään :psycho:
Meillä on nyt lämmöt päällä, ei viitsi vesiä pudottaa ja putkia puhallella ym... mennään Tuuriin
itsenäisyyspäivän tuntumassa kolmeksi yöksi.
2 kW riittää tuossa hyvin vielä näillä keleillä -6 nyt.


jta

Varmasti riittää hyvin pitään lämpöä yllä kun on hyvät eristeet vaunussa.

On tuo 2kW tuntunut vielä riittävän vatkaajassakin tässä -3 asteessa ainakin pitään yllä lämpöä. Ei ole tullut testattua kylmemmässä kun yleensä pidän silloin kaasulla ja 4kW mikä on ollu riittävä vielä -15 asteessa.

Pitäisikin vielä joskus testata että mitenkä ärjysti tuo 6kW asento lämmittää kun en ole sitä vielä edes oikeastaan käyttäny kuin lyhyitä pätkiä eli käytännössä vain testannu että se pelaa. Ja tuolla oli hyvä polttaa maali kunnolla kiinni tuon remontin jälkeen. Odotella niitä reilun -20 pakkasia ja käydä kokeileen.  ::hihsmoke

paavo

 :psycho:

3kW tuossa on maksimi, eikä se ota kuitenkaan enempi kuin tarvitsee.
Vedottomuushan tuossa on se hyvä juttu eristyksen lisäksi, pärjää hyvin maltillisilla tehoilla.

jta

Pitäishköhän tuota taas vähän päivitellä tekemisiään.

Joulukuun alussa vaihtelin kv-pumppuun uuden konkan. Toiminnassa en huomannut mitään eroa vanhaan mutta ei tarvi nyt ainakaan pelätä että millon jää pumppu pyörähtämättä kun vanha konkka pettää.TV-antennille saatu mastokin laitettua paikoilleen ja kun näkyi olevan kahdelle koksille läpiviennit niin teinpä samalla lälläri valmiudenkin eli sillekkin laitoin koksin ja laitoin jalan paikoilleen. Nyt vain pitää valita että minkä antennin lykkään paikoilleen kun kaksi vaihtoehtoa olisi. Ja pitäisi tietenkin se ssb-radiokin hommata. Väliaikasesti salkusta sen saisi vaan äkkiä jää pysyväksi nämä väliaikais asennukset. Tänään tuli rxtx:ltä paketti missä antennivaihtaja niin saa ilman koksien irrottelua vaihtaa katto/peditio antennin käyttöön. Lupailee nyt taas nollakelejä niin voisi kokeilla asennuksiakin taas tehdä.

Tuntuu olevan varsin toimiva tuo uffo antenni kun ihan ala-asennossakin näkyy telkusta kaikki kanavat täysillä signaaleilla ja sellaiset radiokanavatkin kuuluu mitä ei sillä tuulilasiantennilla edes tiennyt olevankaan. Vaikka tuo oli välillä jo lumen allakin niin ei tuntunut käyttöä haittaavan.


jta

Ja kun ei oikein nuo paskan ruskeat rullaverhot oikein omaan makuun niin hirveästi iskeneet ja kun muutenkin jo kulahtaneet olivat niin piti vaihtaa uudet kankaat noihin. Sivulaseille ja takalasille tuli kankaasta verhot kun ei ollut tarpeeksi materiaalia enkä enää lisää viitsinyt tilailla niin kävin sitten jyskistä hakeen sälekaihtimen etuikkunalle.

Vanha kangas lähti ihan kevyellä vetämisellä irti kun oli jo liimat muuttunu lähes pölyksi. Ainoastaan kaksipuoliteippi piti enää kangasta paikoillaan. Vanhasta kankaasta sai ainakin vähän suuntia että minkä kokoinen pala pitää leikata kun ei ole tehtaallakaan ollu ilmeisesti ihan niin nuukaa mittojen suhteen kun melkein 2cm oli mitoissa heittoa ylä ja alareunan välillä.  :psycho:  Alumiiniputkelle vain kunnollinen puhdistus rasvanpoistoaineell a ja uusi kangas aluksi kiinni kaksipuolisella teipillä ja sprayliimalla sitten loppuliimaus putkeen.Etuikkunalle tosiaan tuli sälekaihdin kun loppui tuo kangas kesken. Oikeastaan tämä onkin parempi kun ei roiku samanlailla kuin kankainen. Joutui ottaan 150cm leveän niin pituutta oli melkosesti liikaa. 165cm tuo taisi olla. Melkonen työhän tuonkin asentaminen oli kun joutui lyhentään melko paljon että sai kunnolla toimivan tuosta. Alunperin oli tarkoitus että alareunan kiinnikkeet tulisi etuseinään kiinni vaan taas olisi joutunut purkaan koko etupään sisustuksen tuon takia niin laiskana vedin vain tuohon ikkunalautaan kiinni. Toisaalta pääseepähän nyt lämpö kiertään lasilla paremmin kun ei ole kiinni tiivisteessä. Harmi kun tätä kokoa ei ollut harmaana saatavilla niin joutui ottaan tuon valkean. Kilikalillahan tuo toki olisi korjattavissa mutta tiedä saisiko tuosta siistiä tehtyä.Puhelimelle ja kaukosäätimellekkin löytyi telineet niin ei tarvi pöydällä tai kaapin päällä noita makuuttaa.


jta

Pitäisiköhän tätäkin taas päivitellä välillä. Paljoa ei ole tapahtunut tämän kanssa mutta jotain pientä kuitenkin.

Tuossa tammikuussa värkkäsin lällärille antennivaihtajan ja paria antenniakin taisin mallailla jo tuonne maston nokkaan mutta huonolla menestyksellä. Ei saanu mitenkään vireeseen johtuen siitä kun on puu heti vieressä ja naapurin talokaan ole kaukana. Pitää kesemmällä vetäistä vähän kauemmaksi tuo vaunu tuosta ja tehdä yksi tärkeä asia eli tuon maston/jalan maadoitus mikä unehtui tuossa talvella.Tänään kävin askarteleen telkulle kiinnityspaikan matkan ajaksi kun ei sitä uskalla tuossa telineessään pitää.Samalla kun ylimääräsiä tavaroita siivoilin tuolta pois niin löysin tuon putkieristeen mikä jäi laittamatta tuonne kaasulämmittimen letkuille niin värkkäsin nekin nyt paikoilleen. Tuskin tällä nyt juurikaan vaikutusta on muutakuin teoriassa mutta onpahan saanu värkätä jotain.  ::hihsmokeQuick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview