Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

Started by IsoP, Sat 26.09.2015 13:59:13 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

=Juku=

#350"Tiede ei ole liberaalien salaliitto", luki yhdessä julisteessa, kun Amerikan geofysikaalisen unionin (AGU) syyskokouksen osanottajat tarttuivat tiistaina San Franciscossa banderolleihin ja lähtivät osoittamaan mieltään.
On helppo arvata, ketä vastaan mielenosoitus oli suunnattu: tulevaa presidenttiä Donald Trumpia .
Eräs geotieteilijä nimitti osuvasti maailman siirtyvän nyt uuteen aikakauteen nimeltään "trumposeeni". Tutkijankammioissaan yleensä paremmin viihtyvät tiedemiehet oli saanut kaduille erityisesti Trumpin suhtautuminen ilmastonmuutokseen ja siitä todistavaan tieteeseen.
"Jäällä ei ole agendaa – se vain sulaa", luki eräässä banderollissa.
AGU oli pian Trumpin valinnan jälkeen lähettänyt hänelle pyynnön, että tämä valitsisi itselleen nopeasti tieteellisen neuvonantajan. Tätä hän ei ole tehnyt.
Sen sijaan hyökkäyksiä tieteentekijöitä vastaan on tullut pelottavalla tahdilla.
Trumpin neuvonantaja Anthony Scaramucci vertasi CNN:n haastattelussa ilmastonmuutosta teoriaan, jossa maapalloa pidettiin litteänä.
Nasan mukaan 97 prosenttia ilmastotieteilijöistä sanoo ihmisen toiminnan vaikuttavan ilmastonmuutokseen.
–?Tieteessä oli vallitseva käsitys, että maapallo on litteä, ja vallitseva käsitys, että me olemme maailman keskipiste, kertoi Scaramucci.
–?Tieteellisessä yhteisössä ollaan usein väärässä.
Yhdysvaltainenergiavirasto on kieltäytynyt Trumpin siirtymäajan hallinnon pyynnöstä toimittaa sille lista viraston ihmisistä, jotka ovat osallistuneet ilmastoneuvotteluihin viimeisten viiden vuoden aikana.
Virasto myös kieltäytyi luovuttamasta hallinnon pyytämiä nimiä ihmisistä, jotka olivat laskeneet hiilipäästöjen "sosiaalisen hinnan".
Washington Post kertoo, miten tiedemiehet ovat kuumeisesti ruvenneet arkistoimaan vuosikymmenten aikana kertynyttä tietoa ilmastonmuutoksesta lähettäen sen servereille, joihin Yhdysvaltain hallinnolla ei ole pääsyä.
Yhdysvalloissa oikeusapua ilmastotieteilijöille antava ryhmä on julkaissut pamfletin, jossa neuvotaan mitä tehdä, jos tieteen tekijöitä vastaan nostetaan syyte, jos heidän tutkimustaan tukahdutetaan tai jos he saavat vihapostia.

Me first (rules of traffic)

=Juku=

Trumpin lauantaiaamun (Suomen aikaa) twiittaus:
"China steals United States Navy research drone in international waters – rips it out of water and takes it to China in unpresidented act,"
(Sana "unpresidented" on väärin kirjoitettu. Trump ei edes osaa englantia  ::hihsmoke. Oikea sana on "unprecedented".
Asialla ei ole mitään tekemistä presidenttiyden kanssa, tapaus vain oli ennen näkemätön, siis *unprecedented*.
Voihan olla, että Trumpin twitterissä on myös ennustava sanansyöttäjä, joka on ehdottanut tuota presidentillistä ilmaisua eikä Mr. T ole huomannut asiaa. Sanomisien tarkka harkinta ei nähdyn perusteella muutnekaan taida olla hänen ns. core competence. *)

Kiina palauttaa nappaamansa Yhdysvaltojen sukelluslaitteen – syyttää Yhdysvaltoja tapauksen "kiihdyttämisestä"

Kiinan laivasto nappasi torstaina Yhdysvaltojen miehittämättömän sukelluslaitteen Etelä-Kiinan merellä.
Kiina aikoo palauttaa Yhdysvalloille miehittämättömän sukelluslaitteen, jonka Kiinan laivasto otti haltuunsa Etelä-Kiinan merellä aiemmin tällä viikolla.
Asian vahvistavat molempien maiden puolustusministeriöt.

Torstaina tapahtunut sukelluslaitteen kiinniotto sai aikaan diplomaattisen selkkauksen maiden välillä. Yhdysvallat lähetti Kiinalle virallisen protestin asiasta ja vaati, että Kiina palauttaa laitteen välittömästi.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagonin mukaan sukelluslaite toimi laillisesti ja oli selvästi merkitty Yhdysvaltojen omaisuudeksi.

Amerikkalaisten viranomaisten mukaan laite keräsi tietoja muun muassa veden suolapitoisuudesta ja lämpötilasta, ja se napattiin juuri kun Yhdysvaltojen tutkimusalus oli tulossa noutamaan sitä.

Kiinan puolustusministeriö sanoo, että se aikoo palauttaa sukelluslaitteen "asianmukaisella tavalla". Samalla ministeriö syytti Yhdysvaltoja tapauksen "kiihdyttämisestä", jota se sanoo pitävänsä sopimattomana.

Jännitteitä Etelä-Kiinan merellä

Sukelluslaitteen haltuunottoa koskeva selkkaus on nostanut pintaan huolia Kiinan kasvavasta sotilaallisesta läsnäolosta Etelä-Kiinan merellä. Tuoreiden satelliittikuvien perusteella Kiina on on rakentanut kiitorataa keinotekoiseen saareen Etelä-Kiinan merelle. Kasvavasta varustautumisesta kertoi yhdysvaltalainen ajatushautomo aiemmin tällä viikolla. Yhdysvaltojen mukaan Kiinalla on käynnissä useita vastaavia hankkeita alueella.

*) Lauantaina lusikkansa soppaan pisti myös Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump, joka syytti Kiinaa sukelluslaitteen varastamisesta ja kutsui tapausta "ennenkuulumattomaksi".
Trump on jo aiemmin kiristänyt maiden välisiä suhteita muun muassa syyttämällä Kiinaa valuuttakurssinsa manipuloinnista, uhkaamalla Kiinaa tuontitulleilla ja kyseenalaistamalla Yhdysvaltojen pitkäaikaisen Taiwanin-politiikan.

Me first (rules of traffic)

=Juku=

#352


::hihsmoke

Me first (rules of traffic)

paavo


=Juku=

#354

Me first (rules of traffic)


Esinahka-Einari


=Lutris=

Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

=Lutris=

Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

=Juku=

#358

Me first (rules of traffic)

=Juku=

#359
 

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Me first (rules of traffic)

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview