Post reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

Suomen lipun värit on sininen ja:
Polisiin haalari on väriltään:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by IsoP
 - Wed 10.08.2016 22:09:20
Bricscad on yksi vaihtoehto CAD-ohjelmaksi Linuxille. Löytyypi versiot myös Windowsille ja OSX:lle. Ei ilmainen ohjelma, mutta hinnat melko maltillisia eli tällä hetkellä 450€ ylöspäin. 3D-ominaisuudet sisältävä Pro verio 580€. Toimii varsin vakaasti ainakin tällä kokoonpanolla ja käyttöliittymä on ainakin omaan mieleen kovasti  :jepso: Tukee (tietysti) .dwg-formaattia eli Autocadilla tehdyt kuvat aukeaa. Ei tue Intelin grafiikkapiirejä ainakaan toistaiseksi, mutta harvempi kai cädikäytössä niitä suosiikaan  :psycho:

https://www.bricsys.com/en_INTL/bricscad/

DraftSightin linux-versiosta taas ei ole tällä erää hyvää sanottavaa. Siinä on ollut jo pitkään erinäisiä ongelmia jotka tekee siitä enemmän tai vähemmän käyttökelvottoman paskan. Ongelmat joko pysyy tai vaihtuu version vaihtuessa, mutta koskaan ei toimi hyvin. Samat ongelmat on todettu moneessa koneessa joissa on eri rautaa. Nvidianja AMD:n näytönohjaimella varustetuissa koneissa oireili yleensä pahimmin ja yllättäen vanha hidas kone jossa Intellin integroitu näytönohjain oli pisimpään käyttökelpoinen  :psycho: Lopulta saivat senkin käyttökelvottomaksi, eikä tunnu linuxkäyttäjien ongelmat kiinnostavan pätkääkään eli pitäkööt tekeleensä.
Posted by Lexa
 - Fri 03.06.2016 03:13:00
Windows 7 asennuslevyllä:

Komentokehotteessa (Recovery):
bootrec.exe /fixmbr

Posted by Kastori
 - Thu 02.06.2016 08:35:36
Kokeiltu ja grubkin asennettu uudelleen ja se näyttää kyllä windows loaderin oikealla levyllä mutta sieltä puuttuu jotain..
Tietysti winkkarin jos asentaa uusiksi niin Ubuntu katoaa grubista :jepso:
Posted by Lexa
 - Thu 02.06.2016 05:53:39
Kokeile vaan terminaalissa sudo update-grub
Posted by IsoP
 - Thu 02.06.2016 05:30:51
En osaa muuta sanoa, kuin että noiden rinnakkaiselon alkuunsaaminen ei aina mene ihan helposti  ::osmoke Pomppasipa mieleeni että joihinkin koneisiin ei taida edes olla mahdollista asentaa tuplaboottia kun joku bios-tyms rajoittaa  :serlokkismoke:
Posted by Kastori
 - Wed 01.06.2016 22:37:34
Lopultakin sain uusinmman ubuntun asennettua mutta ilokseni toisella ssd:llä oleva win7 katosi grubista ja nyt ei millään.. sieltä vissiin puuttuu jotain bootti osioita..
Posted by =Juku=
 - Tue 02.12.2014 12:30:12
Gimpin etu on siinäkin, että se käsittelee kuvat omassa formaatissaan. Jollei GIF suostu aukeamaan jossakin varsinaisesti giffeille tehdyssä editorissa, ottaa sen Gimppiin (mielleyhtymä  ::hihsmoke) ja vie ulos giffinä - johan aukeaa muissakin ohjelmissa
Posted by peter
 - Tue 02.12.2014 05:35:22
GIMP on hyvä kuvankäsittelyssä linuxilla ja windowsilla  :jepso:
Posted by Dakota
 - Tue 02.12.2014 04:00:04
Darktable valokuvien käsittelyyn  :good: ja Ubuntu-tweak koneen siivoukseen (voi sillä tehä muutakin)
Posted by Lexa
 - Mon 01.12.2014 11:00:42
Kappas, nämä kaksi on ollut itselläkin käytössä Windowsilla. En vaan muistanut listaa tehdessä ::hihsmoke
Posted by IsoP
 - Mon 01.12.2014 10:55:00
Eli jos tähän triidiin hyviksi todettuja ohjelmia jotka toimivat linuxilla:

Itse käytän lähinnä hyötyohjelmia joten tässä muutama mihin olen ollut varsin tyytyväinen:


Scribus julkaisuohjelmalla
on tullut monet esitteet sun muut jutut taitettua ja hyvin ovat painoon kelvanneet. Monipuoliset säädöt PDF-tiedoston tallentamiseen ja ominaisuuksia ihan riittävästi amatöörille. Käyttökin melko helppoa. Myös OS X, Unix ja Windows-versiot.
www.scribus.net/

DraftSight on mainio CAD-ohjelma 2D-piirtämiseen. Tukee Autocadin .dwg tiedostomuotoa ja ominaisuudetkaan ei liene kaukana. Kehittäjä on Dassault Systèmes joka tunnetaan mm. Catia ja SolidWorks ohjelmistoista. Perusversion saa käyttöön ilmaiseksi mutta vaatii rekisteröinnin. Linuxin lisäksi versiot OS X ja Windowsille. Linux ja OS X versiot kulkee edelleen beta-julkaisun nimikkeellä, vaikka uusin versio on jo varsin hyvin toimiva. Ei tue enää 32-bittistä linuxia.
http://www.3ds.com/products-services/draftsight/overview/

Jatkan omaa listaa paremmalla ajalla  :jepso: