News:

Apachefoorumi.net
Kuin kupillinen tuoretta spermaa.. etova, lämmin ja täynnä elämää.. 

Main Menu

Mämmi

Started by peter, Tue 07.04.2009 19:37:01 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Syötkö mämmiä?

Kyllä
30 (50%)
Ei
19 (31.7%)
Pakottavista syistä joskus
11 (18.3%)

Total Members Voted: 53

=Siru=

Quote from: =Siru= on Fri 30.03.2018 09:24:05 (UTC+0300)
1 rasia on jo tuhottu.   Kympin luomumämmi pitäisi kyllä testata.  Siihen ei ole lisätty sokeria.
Ostin testiin tuon luomumämmin.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Ledskukkuu

Quote from: =Siru= on Sat 31.03.2018 15:09:08 (UTC+0300)
Quote from: =Siru= on Fri 30.03.2018 09:24:05 (UTC+0300)
1 rasia on jo tuhottu.   Kympin luomumämmi pitäisi kyllä testata.  Siihen ei ole lisätty sokeria.
Ostin testiin tuon luomumämmin.
Ei muuten hoviruoan mämmiinkään ole lisätty sokeria. :think:
Parempi myöhään jos ei silloinkaan.

Esinahka-Einari

Ostin sitä. Mun mielestä vähän pliisua :jees:

=Lutris=

Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

=Siru=

4 rasiaa on syöty   ::hihsmoke No en mä ihan kaikkee itse.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.


Esinahka-Einari


=Juku=


Me first (rules of traffic)

=Siru=

Lämmitetty mämmi,  ja jäätelö  ihan kiva yhdistelmä.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Esinahka-Einari


=Siru=

Mämmi on perinneruoka jos mikä.

Jo 1700-luvulla varsinaissuomalaisten kerrotaan syöneen tuohisessa roveessa uunissa kypsennettyä lähes mustaa, makeansorttista puuroa.

Mämmissä on monta sellaista tekijää, jonka vuoksi sitä voi sanoa jopa terveelliseksi aivan ravitsemuksellisista syistä.

Mämmin terveellisyyttä lisää myös se, että se liittyy juhlaan, joka taas usein tarkoittaa yhteisöllisyyttä. Yhteisöllisyys myös tekee ihmiselle hyvää.

1. Sokeri viljasta
Mämmin makeus syntyy sen valmistustavan vuoksi. Mämmi valmistetaan imellyttämällä.

Tämä valmistustapa antaa ruualle luontaista makeutta ilman sokeria. Imellytyksessä mämmin vilja muuttuu osittain sokeriksi.

2. Kuidut
Mämmi on myös hyvin kuitupitoista.

Sadassa grammasta mämmiä voi saada jopa kolmasosan päivittäisestä kuitutarpeesta. Kaupoissa myytävissä pienissä mämmipikareissa on mämmiä juuri tuo sata grammaa.

3. Kalorit kurissa
Sadassa grammassa mämmiä on noin 160-180 kilokaloria, joten aivan määrättömästi sitä ei kannata kuppinsa kahmia.

4. Vitamiineja
Potilaan Lääkärilehden mukaan mämmissä myös mukavasti vitamiineja ja kivennäisaineita, joita tulee viljasta ja maltaista.

5. Varoen lisukkeita
Mämmin terveellisyyttä verottaa huomattavasti se, jos sen kuorruttaa sokerilla ja lorauttaa päälle vielä kermaa.

6. Suolelle töitä
Vuoden ensimmäisiä mämmejä maisteltaessa kannattaa muistaa, että mämmin runsas kuitupitoisuus voi saada aikaan herkkävatsaisilla oireita ja vatsan möyrintää.

7. Kotoilua
Mämmiä voi tehdä myös kotona.

Mämmin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta jonkin verran työlästä se on. Parhaimmillaan kotona tehty mämmi on muutaman päivän kuluttua kypsyttelystä.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview