News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Main Menu

Kotiviini, -olut ja -kilju

Started by Kiljutron, Sat 04.01.2014 18:17:50 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nyyyps

Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.

maija

Kaks vuotta vanhaa aroniaviiniä löytyi varastosta. Oli nyt parempaa kuin uutena  :jepso:

Kiljutron

Niin ja onhan siinä myös paljon mittausepävarmuutta. Epäilen että mittaustulos on melkein aina niin hyvin suuntaa antava että on hyödyllinen

Kiljutron

Tässä mietin sitä että mitenköhän sitä arvaisi omenoiden sokeripitoisuuden. Erot ovat suuria.

nyyyps

Varmaan on yhtä paljon eroa sokeripitosuuksissa ku mauissaki. :jepso:
Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.


Kiljutron

Varmaankin. Epäilen että kotimaiset omenat ovat niin happamia että siiderin tekemiseen tarvii vettä ja sokeria.

Etelässä onnistuu siideri pelkällä omenamehulla ja hiivalla.

Kastori

mutta puristaahan ne kotimaisistakin mehua mistä sitten jalostetaan parempaa..

Kiljutron

Quote from: nyyyps on Sun 14.02.2016 20:41:13 (UTC+0200)
Ei sitä tartte ku tekee kuivaa. ::teinismoke

Ominaismassamittaria voidaan pitää luotettavana vain puhtaalle veden ja alkoholin seokselle. Jos liuoksessa on mitä tahansa muuta nesteen tiheyteen vaikuttavaa, ominaismassamittari ei kerro totuutta, mutta laimeissa liuoksissa antaa suunnan.
Ominaispaino mitattuna ennen ja jalkeen kaymisen antaa aika tarkan kuvan alkoholimaarasta.  :okahvi: Aika hyvin voidaan olettaa etta muut kuin sokeri, ei havia kaymisessa.

nyyyps

Quote from: Kiljutron on Wed 10.08.2016 23:58:32 (UTC+0300)
Quote from: nyyyps on Sun 14.02.2016 20:41:13 (UTC+0200)
Ei sitä tartte ku tekee kuivaa. ::teinismoke

Ominaismassamittaria voidaan pitää luotettavana vain puhtaalle veden ja alkoholin seokselle. Jos liuoksessa on mitä tahansa muuta nesteen tiheyteen vaikuttavaa, ominaismassamittari ei kerro totuutta, mutta laimeissa liuoksissa antaa suunnan.
Ominaispaino mitattuna ennen ja jalkeen kaymisen antaa aika tarkan kuvan alkoholimaarasta.  :okahvi: Aika hyvin voidaan olettaa etta muut kuin sokeri, ei havia kaymisessa.
No tuolla lailla ku kahen pisteen kalibroinnilla, ni pääsee jo jonku verran kärylle. ::prosmoke
Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.

Kiljutron

Quote from: nyyyps on Thu 11.08.2016 09:10:24 (UTC+0300)
Quote from: Kiljutron on Wed 10.08.2016 23:58:32 (UTC+0300)
Quote from: nyyyps on Sun 14.02.2016 20:41:13 (UTC+0200)
Ei sitä tartte ku tekee kuivaa. ::teinismoke

Ominaismassamittaria voidaan pitää luotettavana vain puhtaalle veden ja alkoholin seokselle. Jos liuoksessa on mitä tahansa muuta nesteen tiheyteen vaikuttavaa, ominaismassamittari ei kerro totuutta, mutta laimeissa liuoksissa antaa suunnan.
Ominaispaino mitattuna ennen ja jalkeen kaymisen antaa aika tarkan kuvan alkoholimaarasta.  :okahvi: Aika hyvin voidaan olettaa etta muut kuin sokeri, ei havia kaymisessa.
No tuolla lailla ku kahen pisteen kalibroinnilla, ni pääsee jo jonku verran kärylle. ::prosmoke
Ite mittaan aina vähintään nuo 2 kertaa. Useampia kertoja jos haluan tietää miten nopeasti hiiva käy

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview