News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Main Menu

Post reply

The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by Baz
 - Sat 19.12.2020 08:32:45 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Mon 14.12.2020 18:41:54 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiJuha Rytkönen valittiin rallicrossin MM-sarjan vuoden tulokkaaksi – "Iso kunnianosoitus"

Rallicrossin MM-sarjassa Kouvolan osakilpailussa elokuussa debytoinut Juha Rytkönen on valittu vuoden tulokkaaksi sunnuntaina järjestetyssä etägaalassa.

Rytkönen ajoi GRX-tiimin Hyundai Supercarilla Kouvolassa lauantain osakilpailussa upeasti toiseksi. Myös sunnuntain kisassa finaalipaikka oli hyppysissä, mutta tuomariston langettama aikasakko tiputti suonenjokelaisen loppukilpailusta.

– On upea homma, että sain palkinnon vain yhden viikonlopun suoritusten perusteella. Jotenkin olo on aika etuoikeutettu. Ainakin jossain on onnistuttu tämän vuoden aikana. Tämä on iso kunnianosoitus ja fiilis on luonnollisesti mahtava, Rytkönen hehkuttaa Rallit.fille.

– Eihän tämä olisi ollut mahdollista ilman GRX-tiimin luottoa ja tukea. Iso kiitos heille.

Rytkösen piti ajaa Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla loppukauden kilpailuissa, mutta suomalaiskuski jäi ilman lisäkisoja koronapandemian ja osin surkean tuurin vuoksi. Barcelonan kilpailu jäi väliin, koska Ferratum Teamin kalustoa ei ehditty saada kuntoon Latvian MM-rallicrossin jälkeen. Belgian ja Saksan kisaviikonloput peruttiin puolestaan koronan vuoksi.

Rallicrossin suomalaislupauksen tavoitteena on päästä MM-sarjaan ensi kaudella. Rytkösen taustajoukot paiskovat kovasti hommia, jotta budjetti saadaan kasaan ainakin muutamaan kilpailuun.

– Jossain, toivottavasti jopa joissakin kisoissa ollaan varmuudella mukana ja ihan huippukalustolla. Tavoitteena on saada useampi ulkomaan kilpailu mukaan kisakalenteriin. Budjettia kasataan ja neuvotteluita käydään, Rytkönen sanoo.

Rallicrossin ensi kauden kilpailukalenteria ei ole vielä julkistettu. Promoottori IMG vetäytyy tehtävästään vuoden vaihteessa, mikä osaltaan hankaloittaa tilannetta.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco sai myös yhden pystin kauden päätösgaalassa. Niclas Grönholmin voitto kotiradalla elokuussa sai tunnustusta Action of the Year -kategoriassa.
Posted by Baz
 - Mon 23.11.2020 18:27:03 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-sarjalle tyly päätös – ruotsalaistähti kuittaa maailmanmestaruuden

Rallicrossin MM-sarjan päätösosakilpailuksi kaavailtu Saksan Nürburgringin kisa on peruttu koronapandemian vuoksi.

DirtFish-sivusto uutisoi maanantaina asiasta. Myös Rallit.fi sai lähteiltään tiedon, että Nürburgringin kilpailu jää varmuudella väliin. MM-sarjan promootioyhtiön odotetaan tiedottavan asiasta myöhemmin tällä viikolla.

Nürburgringillä oli tarkoitus kilpailla kauden yhdeksäs osakilpailu 12.-13. joulukuuta. Kilpailun peruuntuminen tarkoittaa sitä, että ruotsalaistähti Johan Kristoffersson kruunataan kolmannen kerran rallicrossin maailmanmestariksi.

Kristoffersson voitti puolet kauden kahdeksasta osakilpailusta. Hän ajoi ykköseksi Höljesissä, Kouvolassa, Riiassa ja Barcelonassa.

Ruotsalaiset pokkaavat MM-sarjan kaikki mitalit, sillä Mattias Ekström on pistetaulukossa toisena ja viime vuoden mestari Timmy Hansen kolmantena. GRX-tallin Hyundailla kilpaileva Niclas Grönholm joutuu toistamiseen tyytymään MM-sarjan nelostilaan.

Kouvolassa kahteen MM-osakilpailuun startannut Juha Rytkönen sijoittuu MM-pisteissä 12:nneksi. Upean debyytin MM-sarjassa tehneen Rytkösen oli tarkoitus antaa lisää näyttöjä loppukauden kisoissa, mutta korona perui häneltä näyttöpaikat sekä Belgiassa että Saksassa.

Tiimien mestaruus menee Audilla kilpailevalle KYB Team JC:lle. Team Hansen sijoittuu toiseksi ja Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco kolmanneksi.

Rallicrossin MM-sarjan ensi vuoden kalenteria ei ole vielä julkaistu. Lisäksi sarjalle on haussa uusi promootioyhtiö, sillä IMG vetäytyy promoottorin paikalta tämän vuoden lopussa.

Rallicrossin MM-kauden 2020 epäviralliset loppupisteet:

Kuljettajat:

 1. Johan Kristoffersson 219
 2. Mattias Ekström      192
 3. Timmy Hansen         163
 4. Niclas Grönholm      147
 5. Kevin Hansen         135
 6. Robin Larsson        122
 7. Andreas Bakkerud     121
 8. Timo Scheider         92
 9. Anton Marklund        90
10. Timur Timerzjanov     81
11. Krisztian Szabo       41
12. Juha Rytkönen         37
...
16. Jere Kalliokoski      14
24. Jani Paasonen          5

Tallit:

1. KYB Team JC (Audi)    314
2. Team Hansen (Peugeot) 298
3. GRX Taneco  (Hyundai) 228
Posted by Baz
 - Wed 04.11.2020 20:23:53 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-sarjalle uusi takaisku – maailmanmestaruus käytännössä ratkesi

Rallicrossin MM-sarjan Belgian osakilpailu on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Spassa ajettavan osakilpailun kohtalosta spekuloitiin pitkään. Kisa päätettiin lopulta perua Belgian tiukkojen koronarajoitusten vuoksi.

Kilpailu oli tarkoitus ajaa 21.-22. marraskuuta. Peruuntuminen tarkoittaa sitä, että MM-kalenterissa on jäljellä vain yksi osakilpailu, joka ajetaan Saksan Nürburgringillä 12.-13. joulukuuta.

Ruotsalaisen Johan Kristofferssonin maailmanmestaruus käytännössä ratkesi Belgian osakilpailun peruuntumisen myötä. Kristofferssonilla on MM-taulukossa 27 pisteen etumatka maanmieheensä Mattias Ekströmiin. MM-osakilpailusta voi saalistaa maksimissaan 30 pistettä, joten Kristofferssonin tarvitsee ottaa vain muutama piste Saksassa varmistaakseen uransa kolmannen maailmanmestaruuden.

GRX-tallin Niclas Grönholm on MM-sarjassa neljännellä sijalla 16 pisteen päässä MM-pronssissa kiinni olevasta Timmy Hansenista. Juha Rytkösen piti puolestaan ajaa uransa kolmas MM-startti Belgiassa suomalaisen Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla.

Myös rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin oli tarkoitus kilpailla Belgiassa Projekt E -luokassa, jossa ajetaan sähköautoilla. Grönholmilla olisi ollut kisassa käytössään Ferratum Teamin sähkö-Fiesta.

Viime viikolla rallin MM-sarjan Belgian osakilpailu peruttiin koronapandemian vuoksi. Ypres-rallin oli määrä päättyä Span radalla samana päivänä rallicrossin MM-osakilpailun kanssa.
https://www.rallit.fi/rallicrossin-mm-sarjalle-uusi-takaisku-maailmanmestaruus-kaytannossa-ratkesi/
Posted by Baz
 - Fri 16.10.2020 16:53:59 (UTC+0300)
Quote from: Rallit.fiRenault-kuskit kokivat Juha Rytkösen kohtalon – "Löysimme autosta useita ongelmia"

Rallicrossin MM-sarjassa kilpailevan GCK-tiimin kakkostalli UNKORRUPTED on vetäytynyt viikonloppuna ajettavista Barcelonan osakilpailuista.

Tämän myötä Renault Clio Supercarilla aiemmissa kisoissa ajaneet ranskalainen Guerlain Chicherit ja liettualainen Rokas Baciuska eivät pääse mukaan Barcelonan MM-koitoksiin.

– Olemme päättäneet vetää UNKORRUPTED-tiimin pois Barcelonan osakilpailuista. Testeissämme Riikassa löysimme autosta useita ongelmia, jonka vuoksi autot eivät ehtineet valmiiksi,  lyhyessä tiedotteessa tiimin verkkosivuilla kerrotaan.

– Vaikka meitä ei tunneta siitä, että välttelisimme vastoinkäymisiä tai olisimme luovuttajia, niin tämä on silti turvallisin ja paras vaihtoehto tällä hetkellä.

Clio R.S ei ole yltänyt ykköstiimin kaluston Megane RS:n suorituskykyyn missään vaiheessa kaudella 2020. Cliolla ei ole selvitty kertaakaan finaaleihin kuudessa kisassa. Meganella Barcelonan lähtöviivalla nähdään Andreas Bakkerud, Liam Doran sekä Anton Marklund.

Myös Kouvolassa sensaatiomaisesti MM-sarjassa elokuun lopussa debytoinut Juha Rytkönen joutui jättämään Barcelonan viikonlopun väliin. Rytkösen piti ajaa Barcelonassa Ferratum Teamin Ford Fiestalla. Talli kuitenkin ilmoitti viime viikolla, että autoa ei saada ajoissa kuntoon Latvian osakilpailuissa ilmenneiden ongelmien jälkeen.
Posted by Baz
 - Thu 15.10.2020 13:19:46 (UTC+0300)
Quote from: Rallit.fiVahvistus: Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö ottaa hatkat

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö IMG luopuu sarjan kaupallisista oikeuksista kauden 2020 lopussa. Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti asian tiistaina.

IMG solmi vuonna 2013 FIA:n kanssa 20-vuotisen sopimuksen, mutta IMG poistuu takavasemmalle ennen aikojaan. FIA hakee nyt uutta promoottoria rallicrossin MM-sarjalle.

– FIA käynnistää tarjouskilpailun rallicrossin MM-sarjan promootiosta, kattoliitto kertoi tiedotteessaan.

– Tämä ilmoitus seuraa keskusteluita, joissa IMG ilmaisi, ettei se halua jatkaa rallicrossin MM-sarjan promoottorina vuosina 2021 ja 2022. FIA ja IMG käyvät yhä keskusteluita.

Historian ensimmäinen rallicrossin MM-kausi ajettiin vuonna 2014. IMG:n aikakaudella rallicrossin MM-sarjan pisteistä on ajettu Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa.

Tehdastiimit vetäytyivät MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, mutta sarjassa käytiin viime vuonna tasainen kamppailu mestaruudesta. FIA kertoi jälleen tiistain tiedotteessaan, että MM-sarjasta on määrä tulla täysin sähköinen kaudella 2022.
Posted by Baz
 - Tue 06.10.2020 17:01:40 (UTC+0300)
Quote from: Rallit.fiLähde: Rallicrossin MM-sarjasta huolestuttavia uutisia

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö IMG on luopumassa sarjan kaupallisista oikeuksista tämän vuoden lopussa. Asiasta uutisoi Autosport-lehti nettisivuillaan.

IMG solmi vuonna 2013 Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa 20-vuotisen sopimuksen rallicross-sarjojen kaupallisista oikeuksista, mutta IMG aikoo poistua takavasemmalle ennen aikojaan. Autosportin mukaan kulisseissa paiskitaan parhaillaan töitä sen eteen, että MM-sarja saa jatkoa myös tämän kauden jälkeen.

MM-sarjan pomo Paul Bellamy ei vahvistanut eikä kiistänyt tietoja.

– Olemme ylpeitä, että olemme pystyneet järjestämään kaudella 2020 MM-sarjan ja EM-sarjan tämän vuoden vaikeuksista huolimatta. Odotamme innolla, että kausi viedään loppuun Espanjassa, Belgiassa ja Saksassa, Bellamy kertoi tiedotteessa.

– Arvioimme parhaillaan useita eri vaihtoehtoja näiden sarjojen varalle yhteistyössä FIA:n kanssa. Kerromme lisää yksityiskohdista myöhemmin, Bellamy lisäsi.

Autosport kertoo, ettei IMG:n vetäytymisen taustoista ole tarkempaa tietoa, mutta huhtikuussa julkistettujen raporttien mukaan IMG:n emoyhtiölle Endeavorille on kertynyt velkaa yli seitsemän miljardia dollaria.

IMG teki sopimuskautensa alussa uudistuksia rallin EM-sarjaan vuodeksi 2013. Seuraavana vuonna ajettiin historian ensimmäinen rallicrossin MM-kausi. IMG:n aikakaudella rallicrossin MM-sarjan pisteistä on ajettu Euroopan lisäksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa sekä Afrikassa.

Tehdastiimit vetäytyivät MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, mutta sarjassa käytiin viime vuonna tasainen kamppailu mestaruudesta.
Posted by Baz
 - Wed 23.09.2020 09:09:01 (UTC+0300)
Posted by Baz
 - Mon 21.09.2020 09:41:34 (UTC+0300)
Posted by Baz
 - Thu 17.09.2020 17:59:27 (UTC+0300)
Posted by Baz
 - Sun 30.08.2020 20:46:22 (UTC+0300)
Posted by Baz
 - Sun 30.08.2020 09:24:43 (UTC+0300)