News:

Apachefoorumi.net
Kuin kupillinen tuoretta spermaa.. etova, lämmin ja täynnä elämää.. 

Main Menu

Post reply

The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by Baz
 - Sat 17.12.2022 15:43:33 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Sun 11.12.2022 13:47:53 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Thu 01.12.2022 13:54:33 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Sat 19.11.2022 18:38:39 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiVoiko tämä todellakin pitää paikkansa? Ott Tänakista rävähti villi huhu

Espanjalainen Revista Scratch -sivusto heittää tiskiin kovan huhun virolaistähti Ott Tänakin tulevaisuudesta.

Sivuston mukaan Hyundain WRC-tiimissä tällä kaudella ajaneet Tänak ja Oliver Solberg olisivat rakentamassa omaa tallia ensi vuodeksi MM-sarjaan. Ideana olisi hommata kalusto M-Sport Fordilta ja ajaa yhdysvaltalaisen energiajuomajätti Monsterin väreissä.

Solberg on toiminut rallissa jo useamman vuoden Monsterin keulakuvana, kun taas Tänak on yksi harvoista huippukuskeista, joka ei ole lähtenyt toisen energiajuomayhtiö Red Bullin mannekiiniksi. Tänak jätti itse Hyundain tiimin päättyneen kauden jälkeen, kun taas Solbergin sopimusta ei jatkettu.

Espanjalaissivuston mukaan Monsterin rallitiimin toiminnasta vastaisivat Solbergin isä, vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg sekä vuosia energiajuomayhtiön tähtenä tuikkinut Ken Block. Tallin operatiivisesta toiminnasta vastaisi puolestaan Tänakin ja Markko Märtinin johtama RedGrey-tiimi, joka vielä tällä kaudella pyöritti Hyundain Rally2-ohjelmaa.

Sivuston väitteiden mukaan ei ole vielä varmaa, ajaisiko Monster-tiimi osana M-Sport Fordin tallia vai olisiko se puhdas yksityistalli. Revista Scratch -sivuston mukaan todennäköisempi vaihtoehto olisi kuitenkin puhdas privaattitiimi. RedGrey-tiimi siis ostaisi tai vuokraisi M-Sportilta Ford Puma Rally1 -kilpurit, joilla Tänak ja Solberg ajaisivat kaikki ensi kauden 14 MM-rallia.
Posted by Baz
 - Fri 18.11.2022 14:24:25 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Fri 18.11.2022 10:12:06 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiTallilta vahvistus: Esapekka Lappi on Hyundain mies – "Elämä on täynnä yllätyksiä"

Hyundain WRC-talli vahvisti perjantaina, että Esapekka Lappi ajaa jatkossa tallin kuljettajana rallin MM-sarjassa.

Esapekka Lapin siirrosta Hyundaille oli huhuiltu jo pidempään, ja nyt Hyundai tiedotti virallisesti asiasta.

Hyundai vahvisti samalla, että espanjalaiskonkari Dani Sordo ajaa osan ensi kauden kisoista tallin kolmosautolla. Lapin lisäksi talli pestasi miehistöönsä Craig Breenin, joka edusti tänä vuonna M-Sport Fordia. M-Sport ilmoitti torstaina, että se on purkanut Breenin sopimuksen. Breen jakaa Hyundain kolmosautoa Sordon kanssa ensi vuonna.

Teemu Suniselle ei sen sijaan löytynyt ajopaikkaa Hyundain tehdastiimistä. Suninen ajoi tänä vuonna Hyundain WRC2-tiimissä ja toivoi pääsevänsä ajamaan kisoja Rally1-autolla kaudella 2023.

Lappi, 31, palasi täksi vuodeksi rallin MM-sarjan pääluokkaan, jossa hän ajoi seitsemän osakilpailua Toyotan tehdastiimin Rally1-autolla. Hän vuorotteli tiimin kolmosautossa kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin kanssa.

Lapille olisi ollut Toyotalta tarjolla osa-aikainen sopimus myös kaudelle 2023. Hyundailla hän pääsee sen sijaan ajamaan kaikki ensi kauden rallit tiimin belgialaistähden Thierry Neuvillen rinnalla.

– Elämä on täynnä yllätyksiä, Lappi iloitsee Hyundain tiedotteessa.

Hyundailta avautui paikka pieksämäkeläiselle, kun Ott Tänak ilmoitti jo lokakuun puolella jättävänsä tiimin kauden 2022 jälkeen. Virolaistähti ei ole vielä vahvistanut, mitä hän aikoo tehdä ensi vuonna.

Lappi jättää Toyotan tehdastiimin jo toisen kerran ralliurallaan. Edellisen kerran hän lähti "suomalaistiimistä" kauden 2018 jälkeen ja loikkasi Citroenille kahden vuoden sopimuksella.

Citroen vetäytyi kuitenkin MM-sarjasta vuoden 2019 lopussa, minkä jälkeen Lappi löysi ajohommia M-Sport Fordilta kaudelle 2020. Viime vuonna Lappi antoi kolmessa MM-rallissa näyttöjä, jotka avasivat oven takaisin Toyotalle.

Tänä vuonna Lappi nappasi kolme palkintosijaa rallin MM-sarjassa. Hän ajoi kolmanneksi Ruotsin, Suomen ja Belgian osakilpailuissa. MM-sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi sijoittunut suomalainen ajoi kauden viimeisen kilpailunsa syyskuussa Kreikassa.

Lappi nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa Hyundailla kauden 2023 avaavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa.
Posted by Baz
 - Fri 18.11.2022 07:50:02 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiToyotan WRC-rallitiimi julkisti kuljettajansa – Esapekka Lapin kohtalo sai viimeisen sinetin

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyotan WRC-talli vahvisti ensi vuoden kuljettajakokoonpanonsa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Toyotan miehistöön tulee ainoastaan yksi muutos: Esapekka Lappi ei jatka tallin kuljettajana kaudella 2023. Lappi siirtyy Hyundaille, jonka odotetaan julkistavan ensi kauden kuskinsa tämän viikon aikana, todennäköisesti vielä perjantaina.

Toyotalla on neljä kuljettajaa ensi kaudella: maailmanmestari Kalle Rovanperä, walesilainen Elfyn Evans, japanilainen Takamoto Katsuta ja ranskalaistähti Sebastien Ogier, joka osallistuu valikoituihin MM-osakilpailuihin samalla tavalla kuin tänäkin vuonna.

Ogier ja Katsuta vaihtelevat Toyotan tehdastiimin kolmosautossa. Niissä kisoissa, joissa Ogier on mukana, Katsuta saa käyttöönsä neljännen Toyota GR Yaris Rally1 -hybridiauton.

Jyväskylässä asuva Katsuta kilpaili viime kaudet tehdastiimin ulkopuolella, mutta nyt hän saa ylennyksen tehdastiimin kaartiin. Japanilainen on napannut urallaan kolme palkintokorokesijoitusta ja tämän vuoden MM-pisteissä hän sijoittui komeasti viidenneksi.

Toyota on rallin MM-sarjan tiimeistä ensimmäinen, joka on lukinnut miehistönsä kaudelle 2023. Hyundain kokoonpano saattaa siis selvitä vielä perjantain aikana, mutta M-Sport Fordilta ei välttämättä ole aivan hetkeen luvassa ilmoitusta.
Posted by Baz
 - Thu 17.11.2022 12:09:20 (UTC+0200)
Quote from: Rallit.fiRallin MM-sarjan kuskirulettiin lisää kierroksia: WRC-tähden sopimus purettu

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford ilmoitti torstaina, ettei Craig Breen jatka tallissa ensi kaudella.

M-Sport pestasi Breenin viime vuoden lopulla tiiminsä ykköskuljettajaksi kahden vuoden sopimuksella. Tiedotteen mukaan tiimi on päättänyt purkaa sopimuksen vuoden etuajassa.

Breenin kausi Ford Puma Rally1 -autolla oli alavireinen. Irlantilainen sijoittui kolmanneksi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa ja nappasi toisen palkintosijansa kesäkuun Sardinian rallista, jossa hän ajoi toiseksi. Muuten Breenin kautta värittivät useat ulosajot, joista viimeisin nähtiin kauden päätösrallissa Japanissa viime viikonloppuna.

Breen sijoittui MM-pisteissä vasta seitsemänneksi, mikä oli pettymys sekä kuljettajalle että tiimille. Breenin mukaan hänelle jää kuitenkin hyviä muistoja vuodestaan M-Sportin kanssa.

– Koko tiimi on tehnyt kaikkensa eteeni tämän vuoden aikana. Tämä oli minulle tärkeä kausi, sillä ajoin ensimmäistä kertaa koko kauden, Breen sanoo tiedotteessa.

– Meillä on ollut hauskoja hetkiä yhdessä, vaikka matka jäikin lyhyeksi. M-Sport on kuin perhe, joten on surullista jättää se taakse. Tämä on ollut hieno kokemus, että olen ollut osa tiimiä, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin.

Breen on yhdistetty huhuissa Hyundain WRC-talliin, jonka odotetaan julkistavan ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa tämän viikon aikana. Nähtäväksi jää, löytyykö Breenin nimi Hyundain kuskilistalta.

– Odotan innolla tulevaa ja sitä, että jatkamme yhteistyön rakentamista Jamesin kanssa (Breenin uusi kartanlukija Fulton). Toivotan kaikkea hyvää tallille ensi kaudelle.

M-Sport Ford ei ole vielä julkistanut ensi vuoden kuljettajiaan. Hyundain jättävän Ott Tänakin on huhuttu loikkaavan brittitiimiin, mutta virolainen kertoi kauden päätöskisan yhteydessä, että hän ole vielä tehnyt päätöstä jatkostaan.
Posted by Baz
 - Tue 15.11.2022 13:51:37 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Mon 14.11.2022 09:58:44 (UTC+0200)
MM-sarjan lopputilanne
1. Kalle Rovanperä (Toyota) 255
2. Ott Tänak (Hyundai) 205
3. Thierry Neuville (Hyundai) 193
4. Elfyn Evans (Toyota) 134
5. Takamoto Katsuta (Toyota) 122

Tallien lopulliset pisteet
1. Toyota 525
2. Hyundai 457
3. Ford 257
Posted by Baz
 - Mon 14.11.2022 09:33:39 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Sun 13.11.2022 16:56:01 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Sun 13.11.2022 12:37:56 (UTC+0200)
Posted by Baz
 - Sun 13.11.2022 09:05:20 (UTC+0200)