News:

Apachefoorumi Youtubessa:
https://www.youtube.com/c/ApachefoorumiNetPlus

Main Menu

MM-Rallicross -20

Started by Baz, Thu 31.10.2019 08:47:23 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-sarjalle uusi takaisku – maailmanmestaruus käytännössä ratkesi

Rallicrossin MM-sarjan Belgian osakilpailu on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Spassa ajettavan osakilpailun kohtalosta spekuloitiin pitkään. Kisa päätettiin lopulta perua Belgian tiukkojen koronarajoitusten vuoksi.

Kilpailu oli tarkoitus ajaa 21.-22. marraskuuta. Peruuntuminen tarkoittaa sitä, että MM-kalenterissa on jäljellä vain yksi osakilpailu, joka ajetaan Saksan Nürburgringillä 12.-13. joulukuuta.

Ruotsalaisen Johan Kristofferssonin maailmanmestaruus käytännössä ratkesi Belgian osakilpailun peruuntumisen myötä. Kristofferssonilla on MM-taulukossa 27 pisteen etumatka maanmieheensä Mattias Ekströmiin. MM-osakilpailusta voi saalistaa maksimissaan 30 pistettä, joten Kristofferssonin tarvitsee ottaa vain muutama piste Saksassa varmistaakseen uransa kolmannen maailmanmestaruuden.

GRX-tallin Niclas Grönholm on MM-sarjassa neljännellä sijalla 16 pisteen päässä MM-pronssissa kiinni olevasta Timmy Hansenista. Juha Rytkösen piti puolestaan ajaa uransa kolmas MM-startti Belgiassa suomalaisen Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla.

Myös rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin oli tarkoitus kilpailla Belgiassa Projekt E -luokassa, jossa ajetaan sähköautoilla. Grönholmilla olisi ollut kisassa käytössään Ferratum Teamin sähkö-Fiesta.

Viime viikolla rallin MM-sarjan Belgian osakilpailu peruttiin koronapandemian vuoksi. Ypres-rallin oli määrä päättyä Span radalla samana päivänä rallicrossin MM-osakilpailun kanssa.
https://www.rallit.fi/rallicrossin-mm-sarjalle-uusi-takaisku-maailmanmestaruus-kaytannossa-ratkesi/
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-sarjalle tyly päätös – ruotsalaistähti kuittaa maailmanmestaruuden

Rallicrossin MM-sarjan päätösosakilpailuksi kaavailtu Saksan Nürburgringin kisa on peruttu koronapandemian vuoksi.

DirtFish-sivusto uutisoi maanantaina asiasta. Myös Rallit.fi sai lähteiltään tiedon, että Nürburgringin kilpailu jää varmuudella väliin. MM-sarjan promootioyhtiön odotetaan tiedottavan asiasta myöhemmin tällä viikolla.

Nürburgringillä oli tarkoitus kilpailla kauden yhdeksäs osakilpailu 12.-13. joulukuuta. Kilpailun peruuntuminen tarkoittaa sitä, että ruotsalaistähti Johan Kristoffersson kruunataan kolmannen kerran rallicrossin maailmanmestariksi.

Kristoffersson voitti puolet kauden kahdeksasta osakilpailusta. Hän ajoi ykköseksi Höljesissä, Kouvolassa, Riiassa ja Barcelonassa.

Ruotsalaiset pokkaavat MM-sarjan kaikki mitalit, sillä Mattias Ekström on pistetaulukossa toisena ja viime vuoden mestari Timmy Hansen kolmantena. GRX-tallin Hyundailla kilpaileva Niclas Grönholm joutuu toistamiseen tyytymään MM-sarjan nelostilaan.

Kouvolassa kahteen MM-osakilpailuun startannut Juha Rytkönen sijoittuu MM-pisteissä 12:nneksi. Upean debyytin MM-sarjassa tehneen Rytkösen oli tarkoitus antaa lisää näyttöjä loppukauden kisoissa, mutta korona perui häneltä näyttöpaikat sekä Belgiassa että Saksassa.

Tiimien mestaruus menee Audilla kilpailevalle KYB Team JC:lle. Team Hansen sijoittuu toiseksi ja Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco kolmanneksi.

Rallicrossin MM-sarjan ensi vuoden kalenteria ei ole vielä julkaistu. Lisäksi sarjalle on haussa uusi promootioyhtiö, sillä IMG vetäytyy promoottorin paikalta tämän vuoden lopussa.

Rallicrossin MM-kauden 2020 epäviralliset loppupisteet:

Kuljettajat:

 1. Johan Kristoffersson 219
 2. Mattias Ekström      192
 3. Timmy Hansen         163
 4. Niclas Grönholm      147
 5. Kevin Hansen         135
 6. Robin Larsson        122
 7. Andreas Bakkerud     121
 8. Timo Scheider         92
 9. Anton Marklund        90
10. Timur Timerzjanov     81
11. Krisztian Szabo       41
12. Juha Rytkönen         37
...
16. Jere Kalliokoski      14
24. Jani Paasonen          5

Tallit:

1. KYB Team JC (Audi)    314
2. Team Hansen (Peugeot) 298
3. GRX Taneco  (Hyundai) 228
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiJuha Rytkönen valittiin rallicrossin MM-sarjan vuoden tulokkaaksi – "Iso kunnianosoitus"

Rallicrossin MM-sarjassa Kouvolan osakilpailussa elokuussa debytoinut Juha Rytkönen on valittu vuoden tulokkaaksi sunnuntaina järjestetyssä etägaalassa.

Rytkönen ajoi GRX-tiimin Hyundai Supercarilla Kouvolassa lauantain osakilpailussa upeasti toiseksi. Myös sunnuntain kisassa finaalipaikka oli hyppysissä, mutta tuomariston langettama aikasakko tiputti suonenjokelaisen loppukilpailusta.

– On upea homma, että sain palkinnon vain yhden viikonlopun suoritusten perusteella. Jotenkin olo on aika etuoikeutettu. Ainakin jossain on onnistuttu tämän vuoden aikana. Tämä on iso kunnianosoitus ja fiilis on luonnollisesti mahtava, Rytkönen hehkuttaa Rallit.fille.

– Eihän tämä olisi ollut mahdollista ilman GRX-tiimin luottoa ja tukea. Iso kiitos heille.

Rytkösen piti ajaa Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla loppukauden kilpailuissa, mutta suomalaiskuski jäi ilman lisäkisoja koronapandemian ja osin surkean tuurin vuoksi. Barcelonan kilpailu jäi väliin, koska Ferratum Teamin kalustoa ei ehditty saada kuntoon Latvian MM-rallicrossin jälkeen. Belgian ja Saksan kisaviikonloput peruttiin puolestaan koronan vuoksi.

Rallicrossin suomalaislupauksen tavoitteena on päästä MM-sarjaan ensi kaudella. Rytkösen taustajoukot paiskovat kovasti hommia, jotta budjetti saadaan kasaan ainakin muutamaan kilpailuun.

– Jossain, toivottavasti jopa joissakin kisoissa ollaan varmuudella mukana ja ihan huippukalustolla. Tavoitteena on saada useampi ulkomaan kilpailu mukaan kisakalenteriin. Budjettia kasataan ja neuvotteluita käydään, Rytkönen sanoo.

Rallicrossin ensi kauden kilpailukalenteria ei ole vielä julkistettu. Promoottori IMG vetäytyy tehtävästään vuoden vaihteessa, mikä osaltaan hankaloittaa tilannetta.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco sai myös yhden pystin kauden päätösgaalassa. Niclas Grönholmin voitto kotiradalla elokuussa sai tunnustusta Action of the Year -kategoriassa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview