News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Main Menu

MM-Ralli -19

Started by Baz, Sun 14.10.2018 22:19:48 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

MM-rallin kauden 2019 kalenteri:

RalliPäivämäärä
1Monte-Carlo24 - 27. tammikuuta
2Ruotsi14 - 17. helmikuuta
3Meksiko7 - 10. maaliskuuta
4Ranska28 - 31. maaliskuuta
5Argentiina25 - 28. huhtikuuta
5Chile9 - 12. toukokuuta
6Portugali30. toukokuuta - 2. kesäkuuta
7Italia13 - 16. kesäkuuta
8Suomi1 - 4. elokuuta
9Saksa22 - 25. elokuuta
10Turkki12 - 15. syyskuuta
11Britannia3 - 6. lokakuuta
12Espanja24 - 27. lokakuuta
13Australia14 - 17. marraskuuta
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: MTVRallin MM-sarja kokee uudistuksia – mukaan uusi oheissarja

Rallin MM-sarja uudistuu kaudelle 2019. Kansainvälisen autoliitto FIA:n moottoriurheiluneuvosto teki perjantaina päätöksiä rallin MM-sarjaan liittyen.

Isoin uudistus koskee Rallin MM-sarjan oheissarjoja. Uudeksi oheisluokaksi ensi kaudelle lanseerataan WRC2 Pro-sarja. Sarjassa kilpailee R5-autolla ajavia autonvalmistajia ja kuskeja.

Nykyinen WRC2-sarja ajetaan tulevaisuudessa pelkästään yksityistallien voimin. WRC3-sarja lopetetaan, mutta puolestaan Junior WRC-sarja jatkuu entisellään.

Testipäivät vähenevät

Muista autourheilusarjoista tuttu vapaan kilpailunumeron valitseminen nähdään myös Rallin MM-sarjassa ensi kaudella. Numero 1 varataan sarjan hallitsevalle mestarille.

MM-rallien erikoiskokeiden kokonaispituus vähennetään nykyisestä 500 kilometristä 350 kilometriin. Myös testipäivien määrät vähenevät. Tallit saavat testata ensi kauden aikana 42 päivänä, aiemman 55 päivän sijaan.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz


Welcome to the team, Kris Meeke!

Quote from: MTVJari-Matti Latvala jatkaa Toyotalla! Suomalaistähti saa uuden tallitoverin

Jari-Matti Latvala jatkaa Toyotan MM-rallitallissa myös ensi kaudella, Toyota tiedottaa.

Latvalan tallitovereina nähdään Ott Tänak ja uutena miehenä tiimiin tuleva Kris Meeke.

Toyota ilmoitti samalla, että Esapekka Lappi jättää tallin. Lapin Citroen-pestiä pidetään varmana, mutta sitä ei ole vielä vahvistettu.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: MTVEsapekka Lappi paljasti yksityiskohtia Citroen-sopimuksestaan – "Meillä on mustaa valkoisella"

Esapekka Lappi vaikutti huojentuneelta, kun hän sai viimein keskiviikkona puhua Citroen-sopimuksestaan.

Lappi joutui vastailemaan viime kuukausien aikana useaan otteeseen kysymyksiin, jotka koskivat hänen jatkosuunnitelmiaan rallin MM-sarjassa. Keskiviikkona varmistui, että Lappi jättää Toyotan kuluvan kauden jälkeen ja siirtyy Citroenille.

– Eipähän tarvitse enää valehdella päin naamaa. Se helpottaa, Lappi naurahti MTV Sportille heti sopimusjulkistuksen jälkeen.

– Tämä on ollut minulla jo aika kauan tiedossa, Lappi lisäsi.

Lappi vahvisti, että hän on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Citroenin kanssa. Näin ollen pieksämäkeläinen ajaa kaksi seuraavaa kautta viisinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin tallikaverina.

Ranskalainen tiimi ja tallikaverina ranskalainen maailmanmestari – pikaisesti arvioituna Lapille on tarjolla kakkoskuskin rooli Citroenilla. Vai onko asia sittenkään näin?

– Meillä on mustaa valkoisella, että minusta ei tule suoraan kakkoskuskia. Toki asetelma on tietyllä tavalla sellainen, mutta sopimuksessa on tietyt ehdot, jotka rajoittavat.

– Asia ei ole niin, että olen jäämässä varjoon Citroenilla. Meillä tulee olemaan samanlaiset autot Sebin kanssa. Tällaiset hommat on varmistettu, Lappi paljasti.

Lappi oli saanut sopimustarjouksen myös Toyotalta, joka on näyttänyt iskukykynsä tällä kaudella. Talli johtaa valmistajien MM-sarjaa, ja lisäksi virolaiskuljettaja Ott Tänak on yhä mukana maailmanmestaruuskamppailussa.

– Se varmasti näyttää tosi hurjalta rallikatsojien ja ralliperunoiden silmiin, kun hyppää pois tiimistä, jolla on voittaja-auto ja joka johtaa sarjaa. Mutta Citroenilla oli kova motivaatio saada minut. Se puolestaan motivoi minua, että he ovat valmiita tukemaan minua paljon, Lappi sanoi.

Lappi on jo hahmotellut tavoitteita kahdelle seuraavalle vuodelle.

– Totta kai aina pitää pyrkiä parantamaan. Ensi vuonna yritetään haastaa Sebiä niin paljon kuin mahdollista. Seuraavana vuonna ajetaan ainakin samaa vauhtia Sebin kanssa tai mennään kovempaa. Lähdetään siitä.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: YleMM-ralli palaa Ylelle pitkällä sopimuksella

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta.

Yle on hankkinut ralliautoilun MM-sarjan esitysoikeudet seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ja option kahdesta sitä seuraavasta kaudesta.

Rallin MM-sarjaan kuuluu 14 osakilpailua vuonna 2019. Yle esittää sarjaa laajasti TV2:ssa ja Yle Areenassa. Ensimmäinen osakilpailu käydään perinteisesti tammikuussa Monte Carlossa, ja sarja päättyy marraskuiseen Australian ralliin.

Elokuun alussa ajettava Jyväskylän osakilpailu on suomalaisten mielestä yksi kiinnostavimmista urheilutapahtumista. Se kokoaa Keski-Suomen sorateille satojatuhansia lajin ystäviä.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Vuonna 2018 MM-sarjaan osallistui viisi suomalaiskuljettajaa, ja maailmanmestari Tommi Mäkisen johtama Toyota voitti merkkimestaruuden.

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta, jossa osapuolet voivat kahden ensimmäisen vuoden jälkeen vahvistaa jatko-option kahdesta lisävuodesta.

Edellisen kerran Yle on näyttänyt rallin MM-sarjaa vuonna 2006.

Toyotan tallipäällikkö ja nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen oli erittäin tyytyväinen uutisesta.

– Olen tästä erittäin mielissäni. Kunnollinen TV-näkyvyys on rallille tärkeää. Toivon, että nyt kun suomalaisia on MM-sarjassa mukana taas paljon, niin päästään myös televisioinnin osalta vähintään takaisin sille erinomaiselle tasolle mitä se oli ennen, Mäkinen kommentoi.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!Baz

Quote from: MTVLähde: Sebastien Loeb ajaa ensi vuonna rallin MM-sarjaa – sopimus tehty

Ranskalaislegenda Sebastien Loeb on solminut Hyundain kanssa sopimuksen siitä, että hän ajaa ensi vuonna rallin MM-sarjaa, uutisoi tietojensa pohjalta Autosport.

Autosportin tietojen mukaan yhdeksänkertaisen maailmanmestarin sopimus tultaisiin julkistamaan torstaina.

Hyundai ei suostunut kommentoimaan asiaa tarkemmin, mutta tiimimanageri Alain Penasse myönsi, että Hyundai on käynyt keskusteluja Loebin kanssa.

Sopimuksen yksityiskohdista Autosportilla ei ole tietoa. Hyundailla on ennestään ensi kaudesta kuskisopimukset Thierry Neuvillen, Dani Sordon ja Andreas Mikkelsenin kanssa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: MTVNyt jysähti iso paukku: Sebastien Loebille kaksivuotinen sopimus rallin MM-sarjaan!

Ranskalaislegenda Sebastien Loeb on solminut kahdesta seuraavasta MM-rallikaudesta kuljettajasopimuksen Hyundain kanssa, talli tiedottaa verkkosivuillaan.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb, 44, ajaa tulevalla kaudella Hyundailla kuusi MM-rallia. Ranskalainen ohjastaa Hyundaita tulevalla kaudella jo MM-kauden avauskisassa Monte Carlossa tammikuun lopussa, vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun hän on kilpaillut Dakar-rallissa.

Hyundai vahvistaa samalla, että espanjalaiskuski Dani Sordo ajaa ensi kaudella niin ikään tallin riveissä. Sordo kaasuttaa Hyundailla kahdeksan kisaa.

Rallicrossia ja rallia

Kolmena edellisenä kautena Loeb on päätoimenaan ajanut rallicrossin MM-sarjaa täydet sesongit. Kahtena edelliskautena hän on sijoittunut MM-sarjassa neljännelle sijalle.

Tänä vuonna Loeb ajoi myös kolme MM-rallia Citroenin riveissä. Ranskalainen voitti niistä viimeisimmän, Katalonian kisan.

Loebin siirtoa Hyundaille osattiin odottaa eilisen Autosportin uutisen jälkeen, mutta yllättävää oli, että Hyundai ja Loeb solmivat peräti kahden vuoden sopimuksen.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: MTVTalousongelmat selätetty – suomalaiskuskin talli jatkaa WRC:ssä

Talousongelmien kanssa paininut Ford M-Sport jatkanee rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella.

M-Sport on taistellut viime viikot talousvaikeuksien kanssa, ja oli pitkään epäselvää, pystyykö kaudella 2017 valmistajien mestaruuden voittanut talli osallistumaan uudelle WRC-kaudelle. Nyt rahaongelmat näyttävät olevan kuitenkin takana päin.

M-Sport tiedotti perjantaina rekisteröityvänsä rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi. M-Sport ajattaa ensi kaudella kahta autoa, joiden puikoissa nähdään Elfyn Evans ja Teemu Suninen. Monte Carlon ja Ruotsin MM-ralliin M-Sport osallistuu kolmella autolla. Kolmannen menopelin ratin taakse hyppää Ruotsin Pontus Tidemand.

– Viimeiset viikot ovat olleet vuoristorataa. Olemme työskennelleet yötä päivää sen eteen, jotta pystyimme yhdistämään palaset ensi kautta varten, M-Sport -pomo Malcolm Wilson toteaa tiedotteessa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: ISRallipomo sai potkut – Tommi Mäkisen tallin mestaruus oli liikaa

Hyundain rallitallin johtaja vaihtuu.

Hyundai ilmoitti keskiviikkona, että Michel Nandan lähtee tallipäällikön paikalta välittömästi.

Uusi tallipomo on italialainen Andrea Adamo. Aiemmin hänen tehtävänään on ollut huolehtia yksityiskuljettajille suunnatuista Hyundain ralli- ja rataprojekteista.

Nandan, 60, tuli Hyundain tallipäälliköksi tammikuussa 2013. Sitä ennen monacolainen työskenteli muun muassa Toyotan, Peugeot'n ja Suzukin rallitalleissa.

Nandan sai potkut paljolti siksi, koska Hyundain WRC-autoilla ei ole vieläkään voitettu valmistajien eikä kuljettajien maailmanmestaruutta.

Merkkimestaruuden meneminen viime kaudella Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan WRC-tallille oli kova pala Hyundaille.

Toyotan uusi rallitalli onnistui voittamaan autonvalmistajille tärkeän mestaruuden jo toisella kaudellaan. Hyundai on jäänyt tallien sarjassa jo kolmena peräkkäisenä vuonna toiseksi.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview