News:

Apachefoorumi Facebookissa:
https://www.facebook.com/Apachefoorumi/

Main Menu

MM-Rallicross -20

Started by Baz, Thu 31.10.2019 08:47:23 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

MM-rallicross kauden 2020 kalenteri:

KierrosMaaPäivämäärä
R1Espanja (Barcelona)18 - 19. huhtikuuta
R2Portugalia (Montalegre)2 - 3. toukokuuta
R3Belgia (Spa-Francorchamps)16 - 17. toukokuuta
R4Norja (Hell)13 - 14. kesäkuuta
R5Ruotsi (Höljes)4 - 5. heinäkuuta
R6Venäjä18 - 19. heinäkuuta
R7Saksa (Nurburgring)1 - 2. elokuuta
R8Ranska (Lohéac)5 - 6. syyskuuta
R9Latvia19 - 20. syyskuuta
R10Abu Dhabi (Yas Marina Circuit)30 - 31. lokakuuta
R11Etelä-Afrikka (Cape Town)14 - 15. marraskuuta

* TBC = To Be Confirmed

Edit: R9 vahvistunut ajettavaksi Latviassa.
Edit2: R6 vahvistunut ajettavaksi Venäjällä.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

R9 vahvistunut ajettavaksi Latviassa. Yhden kilpailun paikka vielä puuttuu kalenterista.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Laitetaan tämän aiheen alle, koska rallicrossin Projekt E ajetaan samaan aikaan samassa paikassa pääsarjan kanssa.

KierrosMaaPäivämäärä
R1Belgia (Spa-Francorchamps)16 - 17. toukokuuta
R2Norja (Hell)13 - 14. kesäkuuta
R3Venäjä18 - 19. heinäkuuta
R4Saksa (Nurburgring)1 - 2. elokuuta
R5Latvia19 - 20. syyskuuta

Talleista ja osallistujista en tässä vaiheessa tiedä juuri mitään (koska en ole ottanut selvää). Ymmärtääkseni kauden autot ovat STARDin valmistamia ja pohjautuvat Ford Fiesta ST -malliin. Ainakin yksi talli on ilmoittautunut mukaan: Holten Motorsport AS. Norjalainen talli kyseessä ja on ensimmäinen ilmoittautunut.


Projekt E Launch | Highlights


First Track Run | Projekt E


STARD 100% electric Ford Fiesta projektE Rallycross car
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-sarjasta ikäviä uutisia – uusi Venäjän osakilpailu peruttu

Rallicrossin MM-sarjasta kantautuu ikäviä uutisia, sillä heinäkuun puoliväliin kaavailtu Venäjän uusi osakilpailu on peruttu.

Kilpailu piti ajaaa 18. – 19. heinäkuuta Pietarin lähellä sijaitsevalla Igora Drive -radalla, jossa on aiemmin kisattu DTM-sarjan ja W Seriesin osakilpailut. Venäjän MM-rallicrossin järjestäjät ja sarjan promoottori eivät kuitenkaan päässeet sopimukseen kilpailun pitämisestä.

– Syynä näin suurelle muutokselle on, että pitkät neuvottelut promoottorin kanssa eivät päättyneet sopimuksen syntymiseen. Päätös kisan perumisesta tehtiin tietoisena vastuusta urheilijoita ja faneja kohtaan, Venäjän autoliitto RAF:n tiedotteessa kerrotaan.

– RAF vahvistaa, että rata on valmis ja viranomaisten sekä tuomareiden koulutus on sillä tasolla, että kilpailuja voidaan pitää korkealla kansainvälisellä tasolla. Me toivomme, että tulevaisuudessa voimme järjestää rallicrossin MM-sarjan tapahtuman, tiedotteessa jatketaan.

Asiasta uutisoivan DirtFish-sivuston mukaan Venäjän osakilpailulle tuskin etsitään korvaajaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuskeilla on mojova kuukauden kesäloma perinteikkään Höljesin "Magic "Weekendin" ja uuden Nürburgringin kisojen välillä.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallicrossin MM-sarjan radikaalille uudistukselle lykkäystä

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti myöhään maanantai-iltana, että rallicrossin MM-sarjan sääntöuudistuksia lykätään vuodella eteenpäin.

Rallicrossin MM-sarjan pääluokassa oli tarkoitus siirtyä sähköautoihin kaudella 2021. Maailman moottoriurheiluneuvoston maanantaina tekemän päätöksen perusteella sähköautot otetaan käyttöön vasta vuonna 2022.

Syynä lykkäykseen on koronaviruksen aiheuttama tilanne, joka on tuonut taloudellisia haasteita myös moottoriurheiluun.

– Nykyisen tilanteen vuoksi sähköistymistä on lykättävä vuodella eteenpäin, jotta kilpailijat saavat enemmän aikaa mukautumiseen ja investoimiseen. FIA pysyy kuitenkin sitoutuneena rallicrossin MM-sarjan uusiin näkymiin, FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoi.

Rallicrossin MM-sarjan promootioyhtiö tukee FIA:n tekemää päätöstä.

– Olemme sitoutuneet FIA:n, tallien ja yhteistyökumppaneiden kanssa rallicrossin sähköiseen tulevaisuuteen, mutta näinä haastavina ja epävarmoina aikoina on viisasta keskittyä terveyteen ja hyvinvointiin, promootioyhtiö IMG:n moottoriurheilupomo Paul Bellamy sanoi.

Koronaviruspandemia on siirtänyt myös rallicrossin kauden 2020 alkua kuukausilla eteenpäin. Kauden oli määrä käynnistyä viime viikonloppuna Barcelonan osakilpailulla. Myös toukokuulle kaavailtua Portugalin osakilpailua ja kesäkuulle suunniteltua Norjan osakilpailua on jouduttu siirtämään.

Kauden avausosakilpailuksi on nyt merkattuna Ruotsin Höljes heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRallicrossin MM-kalenteri kokonaan uusiksi – kausi läpi pikatahdilla

Rallicrossin MM-sarja paljasti maanantaina suunnitelmat uudelle kilpailukalenterille kaudelle 2020.

Kauden alku on viivästynyt koronaviruksen vuoksi. Uuden suunnitelman mukaan kauden on määrä käynnistyä elokuun puolivälin jälkeen Ruotsissa.

Kausi viedään läpi pikatahdilla, sillä yhdeksän osakilpailua on tarkoitus ajaa vajaassa neljässä kuukaudessa. Kahdeksan ensimmäistä kilpailua ajetaan elo-, syys- ja lokakuun aikana.

Ranskan ja Latvian osakilpailut pysyvät alkuperäisillä paikoillaan syyskuussa. Koronan vuoksi siirretyt Belgian, Portugalin ja Espanjan kisat järjestetään puolestaan kolmena peräkkäisenä viikonloppuna lokakuussa.

Lokakuun lopussa Abu Dhabissa ajetaan vielä kaksi osakilpailua saman viikonlopun aikana. Kausi päättyy joulukuun puolivälissä Saksan Nürburgringillä.

Norjan ja Etelä-Afrikan kilpailut on pudotettu alustavasta suunnitelmasta. Alkuperäisen ohjelman mukaan Etelä-Afrikassa oli määrä kilpailla marraskuussa. Norjan osakilpailu oli jo aiemmin siirretty kesäkuulta pandemian vuoksi.

Rallicrossin MM-sarja painotti, että kalenterisuunnitelma on yhä alustava ja siihen voi tulla muutoksia. Kansainvälinen autoliitto FIA lyö lukkoon lopulliset kalenterimuutokset.

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiEx-rallitähti Jani Paasoselta melkoinen yllätys: Perusti oman tiimin rallicrossin MM-sarjaan

Jo viime kaudella itävaltalaisessa Stard-tallissa muutaman kilpailun rallicrossin MM-sarjassa ajanut Jani Paasonen nähdään myös tällä kaudella karkeloissa mukana, mikäli MM-sarjaa päästään syksyllä ajamaan koronatilanteen helpotettua.

Paasonen on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa perustanut oman tallin, jolla aikoo kilpailla tänä vuonna rallicrossin korkeimmalla tasolla. Paasonen on taustajoukkoineen hankkinut MJP Racingilta Ford Fiesta Supercarin, johon on asennettu suomalaista tekoa oleva moottori.

– Viime kaudella tosiaan ajoin ne viisi kisaa Stardin tiimissä. Nyt laitetaan oma tiimi pystyyn ja käydään jokunen kisa ajamassa. Tavoitteena on ainakin kaksi tai kolme kilpailua ajaa, ehkä enemmänkin, Paasonen vahvistaa Rallit.fille.

– Auto on tosiaan MJP Racingin entinen, mutta moottori on tehty autoon täällä Suomessa. Juuri sen takia lähdettiin omaa tiimiä perustamaan, että voidaan ajaa kunnolla testiä ja kehittää moottoria silloin kun halutaan. Jos olisi vuokra-auto tai joku muu tiimi, niin se olisi paljon vaikeampaa. Nyt kun on oma kalusto, niin voi ajaa ihan eri tavalla kehitystestiä.

Paasosen tiimin menopeli on jo nähty Kouvolan radalla testeissä. Tarkoitus on lähiaikoina piipahtaa myös ulkomailla testaamassa.

– Kouvolassa nyt ollut ihan ok rata testata, mutta pitää varmaan vähän muillakin radoilla käydä ajamassa. Myös ulkomailla on tarkoitus piipahtaa. Katsotaan nyt, käydäänkö Riiassa vai Ruotsissa. Jollakin MM-radalla täytyy käydä vähän kellottelemassa, että missä mennään, Paasonen suunnittelee.

Paasonen tunnetaan ehkä paremmin rallipikataipaleilta kuin rallicrossista. Mies ajoi yhteensä 30 MM-rallia vuosituhannen vaihteessa.

Myös tulevaisuus sähköautoilla kiinnostaa

Jo viime kaudella Paasosen oli määrä laittaa Stardin kalustoon suomalaisen Turbo Racingin voimanlähde, mutta se jäi haaveeksi. Nyt tilanne on toinen.

– Viime kaudella oli jo tarkoitus ajaa tällä moottorilla, mutta syystä ja kolmannesta se ei toteutunut. Päädyttiin sitten lopulta siihen, että tehdään oma kalusto, hommataan omat huoltomiehet ja saadaan sitä kautta paketti mieleiseksi. Meillä on tahtotila näyttää sen moottorin potentiaali, Paasonen taustoittaa.

– Sen takia sitten etsittiin tämmöinen hyvä autoaihio. Tällä autolla on aiemmin pärjätty MM-sarjassa. Ei sitä moottoria voi laittaa ihan mihin tahansa vanhan Mitsubishin ralliauton keulalle sitä moottoria. Siinä antaisi jo liikaa tasoitusta. Tässä autossa on jousitus, pyörägeometriat ja voimansiirto sellaista, mitä MM-tason autossa pitääkin olla.

Koronaviruksen aiheuttama "lockdown" on satanut Paasosen tiimin laariin, sillä autoa on ehditty testata ja rakentaa rauhassa. Rallicrossin MM-sarja siirtyy sähköautoihin lähiaikoina ja myös se kiinnostaa Paasosen porukkaa.

– Tilanne tietenkin mietityttää, mutta mennään koronan ehdoilla. Jos kisat eivät tänä vuonna toteudu, niin ajetaan sitten ensi vuonna, kun tilanne on saatu taltutettua. En tiedä, voiko sitä oikein ääneen sanoa, mutta periaatteessa tilanne on meidän kannalta ollut ihan hyvä, Paasonen kertoo.

– Minulla on tukijana Ferratum, joka haluaa olla edelläkävijä monella saralla, myös sähköautoilussa. Sinne tämä laji on menossa ja se kyllä kiinnostaa.

Rallicrossin MM-sarjan pääluokassa oli tarkoitus siirtyä sähköautoihin kaudella 2021. Maailman moottoriurheiluneuvosto kuitenkin päätti huhtikuussa, että sähköautot otetaan käyttöön vasta vuonna 2022.

Rallicrossin MM-sarjan on määrä käynnistyä elokuussa Ruotsin osakilpailulla. Sen jälkeen pikatahtia on tarkoitus ajaa vielä seitsemän kisaviikonloppua.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview