News:

Jätä aivosi narikkaan, ja astu peremmälle :moi:
Apachefoorumi ei vastaa narikkaan jätetyistä aatteista.

Main Menu

MM-Ralli -21

Started by Baz, Mon 12.10.2020 13:44:33 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

MM-rallin kauden 2021 kalenteri:

RalliPäivämäärä
1Monte-Carlo21 - 24. tammikuuta
2Ruotsi11 - 14. helmikuuta
3Kroatia22 - 25. huhtikuuta
4Portugali20 - 23. toukokuuta
5Italia3 - 6. kesäkuuta
6Kenia24 - 27. kesäkuuta
7Viro15 - 18. heinäkuuta
8Suomi29. heinäkuuta - 1. elokuuta
9Britannia19 - 22. elokuuta
10Chile9 - 12. syyskuuta
11Espanja14 - 17. lokakuuta
12Japani11 - 14. marraskuuta

Varalla: Turkki, Latvia, Belgia, Kreikka, Monza (Italia) ja Argentiina
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiKahden tallin kuljettajat selvillä, Teemu Suninen heikoilla jäillä – ovatko tässä ensi kauden WRC-kokoonpanot?

Hyundai ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajiaan, mutta talli lähtee odotetulla nelikolla rallin MM-sarjan osakilpailuihin vuonna 2021.

Tallin tähtikuljettajilla Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on jo sopimukset ensi vuodesta. Hyundain odotetaan piakkoin vahvistavan, että irlantilainen Craig Breen ja espanjalainen Dani Sordo jakavat tallin kolmatta i20 WRC -autoa tulevalla kaudella.

Breenille ja Sordolle rooli on tuttu. Tänä vuonna he pääsivät yksittäisiin MM-ralleihin kolmannella Hyundailla – kuten myös Sebastien Loeb, joka ei jatka Hyundailla ensi vuoden puolella.

Sordo ajoi tänä vuonna voittoon Sardinian rallissa ja sijoittui kolmanneksi viime viikonloppuna kauden päättäneessä Monzan osakilpailussa. Breen puolestaan nappasi kakkossijan syyskuussa ajetussa Viron MM-rallissa. Molemmat auttoivat osaltaan Hyundaita kohti valmistajien MM-titteliä.

Sordon uusi Hyundai-sopimus saa käytännössä sinettinsä jo torstaina, kun hän testaa Ranskassa tallin WRC-autoa kauden 2021 avaavaa Monte Carlon MM-rallia varten.

Mahdollista on, että myös suomalaiskuljettaja Jari Huttunen nähdään ensi kaudella Hyundain WRC-auton ohjaamossa MM-rallissa. Huttunen ajoi tänä vuonna MM-sarjan WRC3-luokan ja Puolan rallisarjan mestariksi Hyundain R5-autolla. Huttusen manageri Marcus Grönholm on vihjaillut, että upeat tulokset saattavat avata Huttuselle näyttöpaikka Hyundain WRC-kilpurilla.

Hyundai on toinen WRC-talli, jonka ensi kauden kuljettajakokoonpano on selvillä. Viikonloppuna maailmanmestaruuden voittanut Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä jatkavat Toyotan kuljettajina. Lisäksi japanilainen Takamoto Katsuta kilpailee säännöllisesti neljännellä Toyota Yaris WRC:llä MM-ralleissa.

M-Sportin pakka levällään

M-Sport Ford ei ole lukinnut vielä yhtäkään kuljettajaa WRC-talliinsa. Teemu Suninen, Esapekka Lappi ja Gus Greensmith edustivat tänä vuonna brittitiimiä. Kolmikosta Lappi ilmoitti Monzan MM-rallin jälkeen, ettei häntä nähdä ensi kaudella Fordin eikä minkään muunkaan WRC-auton ratissa MM-sarjassa.

Lapin mukaan hänen olisi pitänyt maksaa ensi kaudella ajamisesta M-Sportille, minkä vuoksi neuvottelut tallin kanssa päättyivät tuloksettomina. Jos M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson vaatii ensi vuoden WRC-kuljettajiltaan maksua, myös Sunisen WRC-ura on vaarassa ajautua paussille. Sunisen asioita on hoitanut Timo Jouhki, mutta tiettävästi konkarimanageri ei ole enää halukas maksamaan jokelalaisen kilpailemisesta.

M-Sportin kuljettajiksi ovat tyrkyllä britti Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux. Molemmilta löytyy taustaltaan rahaa, joka voi taata tallipaikan.

Greensmithin perhe omistaa öljy-yhtiö Crown Oilin. Fourmaux'lla on puolestaan tukenaan Ranskan autourheiluliitto FFSA.

WRC-tallien kuljettajat kaudella 2021 (*=sopimus vahvistettu):

Hyundai Motorsport:

Thierry Neuville *
Ott Tänak *
Craig Breen
Dani Sordo

Toyota Gazoo Racing:

Elfyn Evans*
Sebastien Ogier*
Kalle Rovanperä*
Takamoto Katsuta*

M-Sport Ford:

Gus Greensmith?
Adrien Fourmaux?
Teemu Suninen?
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRuotsin MM-ralli uhkaa jäädä ajamatta – otetaanko korvaava kisa Suomesta tilalle?

Ruotsin MM-ralli on jäämässä ajamatta ensi helmikuussa maan huonon koronatilanteen vuoksi. Kisan suhteen lopullista päätöstä odotetaan vielä alkuviikon aikana.

– Päätös on tehtävä viimeistään tiistaina, rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kertoo Ruotsin yleisradioyhtö SVT:n verkkosivuilla.

Koronapandemia on edelleen Ruotsissa paha ongelma, eikä alkuvuodeksi ole ennustettu helpotusta tilanteeseen. Ruotsin ralli on määrä ajaa Värmlannin ja Taalainmaan sekä osin Norjan puolella 11. – 14. helmikuuta.

Ruotsin rallin alkuperäinen deadline kisan varmistamisen suhteen oli 30. marraskuuta. Poikkeustilanteesta johtuen lisäaikaa on myönnetty. Kisajärjestäjä odottaa nyt paikallisten viranomaisten päätöksiä alkuvuoden yleisötapahtumien suhteen.

Loppuvuodesta Sardinian ja Monzan MM-rallit ajettiin ilman yleisöä. Ruotsin rallin osalta tapahtuman järjestäminen ilman yleisöä on hyvin hankalaa. SVT esittää jutussaan, että on koko ajan todennäköisempää, että Ruotsin rallia ei pystytä ajamaan, koska pääsylipputulot ovat merkittävin tulonlähde rallijärjestäjille.

UrheiluUutiset Motorsport tietää kertoa, että harkinnassa on Ruotsin MM-rallin korvaaminen suomalaisella kilpailulla. UrheiluUutisten mukaan MM-sarjan viralliset tahot selvittävät parhaillaan, voidaanko Suomessa ajaa talviralli helmikuun viimeisellä viikolla.

Rallin SM-sarja on määrä avata Tunturirallissa Rovaniemellä 15. – 16. tammikuuta. Kouvolan SM-ralli on puolestaan merkitty kalenteriin 5. – 6. helmikuuta. Näistä talviralleista Tunturirallilla on pitkät perinteet ja kisan lisäämisellä MM-sarjaan on myös aiemmin esitetty huhuja. Kenties kilpailu voidaan vielä siirtää helmikuun loppuun, jos MM-sarjan promoottorilta vieno pyyntö tulee.

MM-sarjan osalta kiirettä ei ainakaan ole kevättalvella. Kauden avauskilpailu ajetaan Monte Carlossa tammikuun lopulla, jonka jälkeen seuraavana kalenterissa on juuri Ruotsi. Kauden kolmas ralli on määrä ajaa vasta huhtikuun lopussa Kroatiassa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiKoronavirus asettaa valtavan haasteen Monte Carlon MM-rallille – reittiin luvassa isoja muutoksia, yleisöä ei pätkille

Koronapandemia sotki pahan kerran rallin MM-sarjan kauden 2020. Virus on laittamassa myös vuoden 2021 alun uuteen uskoon.

Uuden sesongin ensimmäinen kisa, perinteikäs Monte Carlon ralli pitäisi ajaa jo reilun kuukauden päästä. Koronatilanne Ranskassa on kuitenkin yhä huolestuttava. Päätöstä kisan kohtalosta odotetaan vielä tiistain aikana, kun maailman moottoriurheilukomissio kokoontuu.

– On mahdollista, että olemme silloin keskellä kolmatta aaltoa. Jos niin on, niin Monten toteutuminen on minusta aika epävarmaa, tuore maailmanmestari Sebastien Ogier kommentoi Dirtfishin sivuilla.

– Ainoa positiivinen asia on, että kun kalenteria katsoo, niin vuoden alussa on vain pari kisaa. Jos ne kisat jää ajamatta, on paussi aika pitkä ennen tositoimia. Toisaalta se voisi antaa meille aikaa sopeutua tilanteeseen paremmin.

Paussilla Ogier viittaa MM-kalenteriin, jossa tammikuun Monte Carlon ja helmikuun Ruotsin rallin jälkeen seuraava kisa on ohjelmassa vasta huhtikuussa Kroatiassa.

Monte Carlon MM-rallin järjestäjän Automobile Club de Monacon odotetaan tiedottavan pian, että Monte Carlon pätkille yleisöä ei tulla päästämään. Myös huoltoparkki tulee olemaan suljettu yleisöltä. Lisäksi aikataulua tullaan muokkaamaan isolla kädellä, sillä Ranskassa ihmisten odotetaan menevän koteihinsa kello kahdeksan jälkeen illalla.

Dirtfishin tietojen mukaan Gapin kaupungin lähettyvillä ajettava testierikoiskoe tullaan perumaan kokonaan, jottei yleisön kanssa tule ongelmia. Sivusto kuitenkin uskoo, että kovista rajoituksista huolimatta Monte Carlon MM-rallin järjestäjät pystyvät viemään kauden 2021 avausrallin läpi.

Kuten eilen uutisoimme, toisin on helmikuun Ruotsin MM-rallin laita. Kilpailun päätulonlähde on yleisöltä saatavat lipputulot. Jos nämä jää saamatta, on rallin ajaminen Värmlannissa hyvin epävarmaa.

WRC-promoottori ja FIA varautuivat väljällä alkuvuoden kalenterilla mahdollisiin koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin. Jos joku kisa jää ajamatta, on varalla kalenterissa Turkin, Latvia, Belgian, Argentiinan, Kreikan ja Monzan rallit.

Monte Carlon MM-ralli on määrä ajaa 21. – 24. tammikuuta.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

Quote from: YleVahvistus: Ruotsin MM-ralli on peruttu koronatilanteen vuoksi

Ruotsin MM-ralli oli tarkoitus ajaa helmikuussa.

Rallin MM-sarjaan kuuluva Ruotsin ralli on peruttu koronaviruspandemian vuoksi. Ralli oli tarkoitus ajaa 11.–14. helmikuuta.

Paikalliset viranomaiset eivät antaneet lupaa rallin järjestämiseen. Rallin virallisilla sivuilla todetaan, että tartuntaluvut ovat nousussa maailmanlajuisesti, kansallisesti ja paikallisesti, joten rallin järjestäminen ei ole mahdollista edes ilman yleisöä.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: YlePystyisikö Suomi järjestämään Ruotsin peruuntuneen MM-rallin? Suomen MM-rallipomo: "Olemme luvanneet selvittää asiaa"

Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen arvioi, että MM-osakilpailun järjestäminen alle kahden kuukauden varoitusajalla aiheuttaisi haasteita.

Päätös rallin MM-sarjan Ruotsin osakilpailun perumisesta kirvoitti heti tiistaina spekulaatiot siitä, pystyttäisiinkö peruttu ralli järjestämään helmikuussa Suomessa.

MM-sarjan on tarkoitus alkaa Monte Carlon rallilla 21.–24. tammikuuta. Ruotsin ralli olisi ollut kisakalenterissa toisena 11.–14. helmikuuta. Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC neuvottelevat korvaavan rallin saamisesta Ruotsin rallin tilalle.

Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo Yle Urheilulle, että häneltä on jo kysytty, pystyisikö Suomi isännöimään MM-rallia kahden kuukauden varoitusajalla.

– Sitä en tiedä, haluammeko järjestää sellaisen. Tilanne on se, että meiltä on kysytty, pystymmekö, ja olemme luvanneet selvittää tätä asiaa, Tarkiainen kertoo.

Tarkiainen arvioi, että kilpailun järjestämiseen tulisi kova kiire. Ongelma ei ole niinkään tapahtumaorganisaation muodostaminen, vaan viranomaislupiin ja terveysturvallisuuteen liittyvät asiat. Ruotsin ralli peruttiin, koska viranomaiset eivät antaneet lupaa tapahtuman järjestämiseen koronavirusuhan vuoksi.

– Tietysti ajalliset rajoitteet ovat aika vahvat, joten katsotaan, mitä saadaan ennen joulua. Erilaiset viranomaisluvat on tietysti yksi, niillä on omat aikataulunsa, että kuinka näistä päästään eteenpäin viranomaisten kanssa. Varmasti on myös pohdittava koronatilannetta, että minkälaisilla reunaehdoilla tämmöistä tapahtumaa pystyy järjestämään, Tarkiainen sanoo.

Suomen MM-ralli järjestetään perinteisesti Jyväskylässä heinä-elokuun taitteessa. Tammikuussa Rovaniemellä järjestettävän, rallin SM-sarjaan kuuluvan Tunturirallin puitteiden ja järjestelyjen hyödyntäminen voisi olla mahdollista.

Tarkiainen ei kuitenkaan halua kertoa, mille paikkakunnalle Ruotsin rallin korvaavaa kilpailua on kaavailtu.

– Ei nyt lähdetä tässä kohtaa rajaamaan kovin tarkasti sitä paikkakuntaa. Me olemme avoimia. Emme ole vielä lukinneet mitään varsinaista kohdetta tähän. Katsellaan nyt ihan rauhassa ja selvitellään, mitä mahdollisuuksia on näiden asioiden suhteen.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiUnelma MM-rallista elää, Mr. Tunturiralli Lapin Kansassa: "Tätä puhelua olen odottanut"

Rallin MM-sarjan "Silly Season" ei tämän vuoden lopussa koske kuljettajahuhuja, vaan isoja mahdollisia muutoksia ensi kauden kisakalenterissa.

Koronapandemia typisti jo päättyneen kauden vain seitsemän rallin mittaiseksi. Virus on antamassa leimansa myös kauteen 2021. Tiistaina varmistui, että Ruotsi ei voi isännöidä MM-rallia helmikuussa. Tilalle WRC-promoottori ja FIA haluavat toisen lumirallin Suomesta.

Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen vahvisti Rallit.fille, että MM-sarjan promootioyhtiö on ollut yhteydessä Suomen osakilpailun järjestäjiin. Spekulaatioissa on esitetty, että Arctic Lapland Rally, tutummalta nimeltään Tunturiralli voisi ottaa Ruotsin paikan kisakalenterissa.

Tämä sopisi paremmin kuin hyvin Mr. Tunturirallille, Heikki Poraselle, joka toimii nykyisin kisan järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

– Tätä puhelua olen odottanut 20 vuotta.  Spekulointi lähti heti Ruotsin peruutuksen jälkeen laukalle. Sen tiedän, että MM-sarjan promoottori on ollut yhteydessä AKK Motorsportiin. Päättäjät haluavat Arctic Lapland rallin MM-sarjan osakilpailuksi ja sitä mahdollisuutta nyt selvitetään, Poranen summaa Lapin Kansan verkkosivuilla.

Arctic Lapland Rally on merkittynä SM-sarjan avauskisaksi 15. – 16. tammikuuta. MM-sarjan järjestäjä haluaa kuitenkin talvirallin helmikuun loppuun, sillä tammikuun kolmantena viikonloppuna on määrä ajaa kauden avausrallina Monte Carlo. Ajatuksena on ajaa Tunturiralli ensin SM-sarjan kisana ja reilua kuukautta myöhemmin MM-rallina reittiä tosin muuttaen.

–  MM-sarjan järjestäjillä on varmasti kova tarve saada kilpailu Monte Carlon jälkeen, sillä seuraava on kalenterissa vasta huhtikuun lopulla Kroatiassa, Poranen sanoo lehdessä.

Suomenkin osalta haasteen rallien järjestämiselle tuo koronarajoitukset. Tammikuun 6. päivä tehdään uudet päivitykset rajoituksiin, jotka sanelevat ehdot Tunturirallille, ajettiin kisa sitten vain SM-sarjassa tai myös MM-tasoisena.

– Yhteys viranomaisiin on ollut jo pitempään. Rallin toiminnoissa on johtoajatuksena, että kontakteja olisi mahdollisimman vähän. Esimerkiksi aikatarkastusasemilla ja erikoiskokeiden maalissa ei autojen ikkunoita tai ovia auota vaan tiedot kirjataan paperille ja näytetään ikkunan läpi, Poranen valottaa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiFIA ei perunut lisää ralleja MM-sarjasta – muita päätöksiä lyötiin sen sijaan tiskiin

FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto kokoontui keskiviikkona tekemään päätöksiä muun muassa rallin MM-sarjasta.

Vaikka huhuissa veikkailtiin, että FIA saattaisi uudistaa jo päätettyä MM-kalenteria vuodeksi 2021, ei ainakaan tässä vaiheessa mitään kisoja jätetty pois. Sen sijaan muita muutoksia tehtiin.

Rallin MM-sarjassa on jokaisen kilpailun viimeiseltä erikoiskokeelta eli Power Stagelta saanut totutusti viisi parasta kuskia ylimääräisiä MM-pisteitä. Systeemiä laajennetaan ensi kaudeksi, kun pisteet myönnetään myös tallien mestaruustaisteluun. Kaksi tallin parasta kuskia, jos he sijoittuvat viiden joukkoon päätöspätkällä, kerryttävät myös tiimiensä pistepussia ensi kaudella.  Lisäksi Power Stage -konsepti on ensi kaudella voimassa myös WRC2- ja WRC3-luokissa.

Pienempien luokkien pistelaskuun tulee myös muita muutoksia. WRC2-luokassa tallit voivat jatkossa osallistua maksimissaan seitsemään kilpailuun ja kisoista yksi pitää olla Euroopan ulkopuolella. Näistä kuusi parasta tulosta lasketaan mukaan lopullisiin pisteisiin. Kuskit ja tiimit voivat toki osallistua halutessaan myös muihin kisoihin, mutta niistä ei saa MM-pisteitä. Näin olleen pistekisat pitää nimetä etukäteen.

WRC3-luokassa lopullisiin MM-pisteisiin laskettavien kisojen määrä pysyy viidessä rallissa. Luokassa voi kuitenkin jatkossa osallistua kauden aikana seitsemään kisaan, joista viiden parhaan tulos lasketaan mukaan kauden päätöspisteisiin. JWRC-luokkaan puolestaan aiotaan ensi kaudella ottaa mukaan viisi kilpailua.

Ensi kaudeksi MM-sarjan rengasvalmistaja vaihtuu, kun Pirelli toimittaa tiimeille kumit kaudella 2021. Koska renkaita ei saatu alkuperäisellä aikataulululla toimitettua WRC-tiimeille, on tämän myötä talleille annettu yhdeksän lisäpäivää rengastestejä varten vuodelle 2021. Toyota ja Hyundai ovat jo aloittaneet Pirellin rengastestinsä, mutta M-Sport Ford jätti viime viikon Monte-testit väliin, koska tiimi ei ole vielä edes nimennyt ensi kauden kuskejaan.

FIA haluaa myös turvata MM-sarjan arvon korona-aikana. Vähintään puolet alkuperäisistä kisoista pitää saada ajettua, jotta MM-titteli voidaan myöntää.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiNyt jysähti jättipommi: Jari-Matti Latvalasta Toyotan uusi tallipäällikkö!

Toyotan WRC-rallitalli tiedotti perjantaina, että Jari-Matti Latvalasta tulee tiimin päällikkö.

Latvalan valintaa Toyotan tallipäällikön paikalle voidaan pitää jättiyllätyksenä. Latvalan nimityksestä liikkui huhuja tämän viikon aikana, mutta lopullinen vahvistus asialle saatiin perjantain tiedotteella.

Latvala on rallin MM-sarjan historian kokenein kuljettaja. Kauden 2019 jälkeen hän ei saanut jatkosopimusta Toyotalta, mutta hän ei ole vielä virallisesti lopettanut kuskiuraansa.

Latvala on startannut urallaan 209 MM-osakilpailuun. Hän debytoi MM-sarjassa vuonna 2002 Walesissa ollessaan vasta 17-vuotias. Hän on kilpaillut MM-sarjassa Fordin, Volkswagenin ja Toyotan kalustoilla ja napannut kaikkiaan 18 osakilpailuvoittoa.

Latvala on hyvissä väleissä Toyotan pääjohtajan Akio Toyodan kanssa, mikä todennäköisesti painoi vaakakupissa, kun WRC-tallille haettiin uutta päällikköä.

Tallipomon pestiin oli yhdistetty myös tiimin urheilutoimenjohtajana viime kaudet toiminut Kaj Lindström. Mikkeliläinen Lindström jatkaa urheilupomon pestissä.

Latvala ottaa tallipäällikön paikan vastaan Tommi Mäkiseltä, jonka johdolla Toyota palasi MM-sarjaan kaudella 2017. Mäkisen aikakaudella Toyota saavutti kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta ja yhden valmistajien MM-tittelin. Mäkinen toimii jatkossa Toyotan moottoriurheiluosaston neuvonantajana.

Toyotan WRC-tallilla on jatkossakin vahvat siteet Keski-Suomeen. Mäkinen pyöritti tallia Puuppolasta käsin, mutta jatkossa tiimin päämaja sijaitsee muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta.

Toyota kilpailee kaudella 2021 samalla kuljettajakolmikolla kuin tänä vuonna. Maailmanmestari Sebastien Ogier, walesilainen Elfyn Evans ja nuori Kalle Rovanperä ajavat pisteitä japanilaisvalmistajalle.

Kauden 2021 on määrä käynnistyä reilun kuukauden kuluttua Monte Carlon osakilpailulla.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview