News:

Apachefoorumi Twitterissä:
https://twitter.com/apachefoorumi

MM-Ralli -21

Started by Baz, Mon 12.10.2020 13:44:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

Quote from: Rallit.fiSuomen MM-rallin uusi logo julki – "Jokainen katsoja saa löytää mielekkäimmät tulkinnat"

Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaava AKK julkisti Suomen MM-rallin uuden logon torstaina.

Perinteikkäälle kilpailulle piti luoda uusi logo ja ilme, kun pitkä yhteistyö Nesteen kanssa tuli päätökseen. Lokakuussa varmistui, että Neste vetäytyy pääsponsorin paikalta.

Ensi kesänä järjestettävän Suomen MM-rallin logosta löytyy teksti "Rally Finland" sinisellä pohjalla. Kilpailun kansainvälisen nimen yläpuolelle on sijoitettu kaksi kaarta.

– Halusimme muotoilla selkeän ja sulavalinjaisen logon, jossa nimi on keskiössä. Suomen MM-rallin kansainvälinen nimi, Rally Finland, herättää jo itsessään perinteikkään suurtapahtuman mielikuvat, joita tukevat kaaren muotoiset kehät, AKK Sports Oy:n vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen kertoo tiedotteessa.

– Jokainen katsoja saa löytää niistä itselleen mielekkäimmät tulkinnat – meille ne edustavat rallisymboliikan lisäksi myös yhteisöllisyyttä ja suomalaisuutta. Maamme suurin vuosittainen urheilutapahtuma yhdistää yleisöjä, kilpailijoita, rallintekijöitä, kumppaneita ja alueellisia sidosryhmiä laidasta laitaan ja tekee Suomen MM-rallista sen ainutlaatuisen ja vahvasti yhteisöllisen kudelman, Häkkinen kuvailee.

Suomen MM-ralli ajetaan ensi kesänä Keski-Suomen vauhdikkailla sorateillä heinä-elokuun vaihteessa. Rallijärjestäjät eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet, onko tapahtumalle löydetty uutta pääsponsoria Nesteen tilalle.

AKK:lla on pitänyt kiirettä joulukuussa. Parhaillaan selvitetään, pystytäänkö Suomessa järjestämään kaudella 2021 myös MM-talviralli peruuntuneen Ruotsin MM-rallin sijaan. Tammikuun alkupuolella tehtäneen päätöksiä siitä, ajetaanko MM-kauden toinen osakilpailu Rovaniemen ympäristössä helmikuussa.

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiM-Sport julkisti WRC-kuljettajansa: Teemu Suniselle osittainen kausi WRC-autolla rallin MM-sarjassa – kartanlukija vaihtuu

Teemu Suninen jatkaa M-Sport Fordin WRC-kalustolla rallin MM-sarjassa kaudella 2021, mutta hän ei pääse ajamaan täyttä kautta.

M-Sport ilmoitti keskiviikkona, että Suninen, brittikuski Gus Greensmith ja ranskalainen Adrien Fourmaux muodostavat tiimin kuljettajakolmikon alkavalla MM-kaudella. Kolmikosta vain Greensmith osallistuu kaikkiin tämän vuoden MM-ralleihin Ford Fiesta WRC -autolla.

Suninen joutuu tällä kertaa tyytymään osittaiseen ohjelmaan MM-sarjassa, sillä hän jakaa tallin toista Fordia WRC-tasolla debytoivan Fourmaux'n kanssa. Brittitiimin tiedotteen mukaan Sunisen ohjelmaan kuuluvat valikoidut kilpailut, joissa suomalaiskuljettajalla on mahdollisuus ajaa huippusijoituksista.

Sunisen kausi käynnistyy Monte Carlon MM-rallissa, jonka on määrä avata MM-kausi kahden viikon kuluttua.

– On hienoa päästä takaisin Fiesta WRC -autoon tänä vuonna. Me kaikki tiedämme, miten vaikeaa aikaa elämme parhaillaan, ja haluankin kiittää tallia heidän tuestaan ja mahdollisuudesta näyttää, mitä pystyn tekemään tänä vuonna, Suninen kertoo M-Sportin tiedotteessa.

– Meidän pitää odottaa ja katsoa, kuinka monta rallia pääsen ajamaan. Teen parhaani ja yritän tuoda hyviä tuloksia jokaisessa kilpailussa, Suninen lisää.

Suninen joutuu vielä etsimään itselleen uuden kartanlukijan, sillä kokenut Jarmo Lehtinen on siirtymässä muihin tehtäviin.

– Se on harmittavaa, ettei Jarmo jatka kanssani tänä vuonna. Tiesimme, että tämä yhteistyö tulee päätökseen jossain vaiheessa. Olen oppinut häneltä todella paljon puolentoista vuoden aikana.

– Haluan kiittää Jarmoa kaikesta ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää uuteen seikkailuun. Olen iloinen, että hänellä on yhä paikka rakastamansa lajin parissa – nyt tosin pöydän toisella puolella, Suninen vihjailee.

MM-sarjan WRC-luokassa nähdään alkavalla kaudella kaksi suomalaiskuljettajaa. Kalle Rovanperä ajaa Toyotalla täyden sarjan.

Sunisen kilpailuohjelma tarkentuu myöhemmin. Jokelalaisen uusi kartanlukija vahvistuu viimeistään ensi viikolla, kun Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julkaistaan.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiVahvistus: Rallin MM-sarjaan uusi osakilpailu – ajetaan Suomen MM-rallin jälkeen

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö vahvisti perjantaina, että Belgian Ypres-ralli korvaa Britannian osakilpailun kauden 2021 kalenterissa.

Britannian osakilpailu oli tarkoitus ajaa Pohjois-Irlannissa elokuussa, mutta kilpailu jää järjestämättä, koska rallin rahoitusta ei pystytä takaamaan koronapandemian vuoksi.

Belgia ei ole aiemmin isännöinyt rallin MM-sarjan osakilpailua. Ypres-ralli lisättiin rallin MM-sarjaan kesken viime vuoden ja kilpailun oli tarkoitus päättää MM-kausi 2020 marraskuussa. Kisa kuitenkin peruuntui koronan vuoksi.

Ypresin kaupungin ympäristössä ajettavalla asvalttirallilla on pitkät perinteet. Kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1965.

Kilpailu on tarkoitus ajaa elokuussa Suomen MM-rallin jälkeen. Kilpailuviikonlopun ajankohta tarkentuu myöhemmin. Suunnitelmissa on, että kilpailun päätöspäivä ajetaan Span legendaarisen moottoriradan maisemissa.

– Ypres on ollut valtavan suosittu eurooppalaisen rallin kulmakivi jo yli 50 vuoden ajan. Sen nostaminen MM-sarjaan tarjoaa yhden kauden kovimmista haasteista. Olen iloinen, että MM-sarja viimeinkin vierailee Belgiassa viime vuoden valitettavan lykkääntymisen jälkeen, WRC-promootioyhtiön pomo Jona Siebel kertoo.

– Kilpailussa on syvien ovien reunustamia kapeita asvalttiteitä, muutamia pätkiä hämärässä ja mahdollisesti vaihtelevia sääolosuhteita, joten ralli tarjoaa rutkasti jännittäviä tilanteita faneille.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiNyt se on totta! Suomen MM-talviralli vahvistettiin

Suomi saa järjestettäväkseen rallin MM-sarjan talviosakilpailun helmikuussa.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiö vahvisti asian torstaina. Suomi korvaa MM-sarjan kalenterissa Ruotsin osakilpailun, jonka peruuntumisesta ilmoitettiin jo joulukuussa koronatilanteen vuoksi.

Historian ensimmäinen Suomen MM-talviralli ajetaan Rovaniemen ympäristössä 26.-28. helmikuuta. Samoissa maisemissa järjestetään SM-sarjan avaava Arctic Lapland -ralli eli Tunturiralli tulevana viikonloppuna.

Suomessa ajetaan kaudella 2021 kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Suomen perinteikäs soraralli järjestetään heinä-elokuun taitteessa Jyväskylän ympäristössä.

Rovaniemen MM-rallin reitti julkistetaan myöhemmin, mutta yksi asia on varma: erikoiskokeilla päästään ajamaan kunnon talviolosuhteissa. Viime vuoden Ruotsin ralli muistutti enemmän sora- kuin lumikisaa, minkä vuoksi kilpailu typistyi merkittävästi.

WRC-Tunturi starttaa perjantaiaamuna testipätkällä. Illalla ajetaan rallin avauspätkät. Lauantaina ohjelmassa on kolme kahdesti ajettavaa erikoiskoetta. Yhteensä mukana on kymmenen eri pätkää ja EK-kilometrejä kertyy 260 kappaletta.

Koronarajoituksia noudatetaan kilpailussa tarkasti. Vielä ei ole varmaa, pääseekö paikalle myös yleisöä. Tämä riippuu helmikuun koronarajoituksista Suomessa.

– Sen jälkeen kun Ruotsin MM-rallin peruminen vahvistui, niin olen tehnyt kovasti töitä AKK Sportsin, Rovaniemen kaupungin ja muiden tahojen kanssa, että saadaan tämä ralli toteutumaan. Tämä on ollut kova kisa aikaa vastaan, joten haluan kiittää lämpimästi kaikkia osapuolia, WRC-promoottorin nokkamies Jona Siebel sanoo tiedotteessa.

– Rallin alkuun on enää 44 päivää, mutta olemme varmoja, ettei AKK jätä yhtään kiveä kääntämättä, jotta se saa toteutettua saman huippulaadukkaan kisan kuin kesällä Suomessa. Talvirallit ovat lajin yksi kohohdista ja lumiset tiet sekä isot penkat joka kuskin unelma. Tämä on upea juttu WRC:lle, Siebel jatkaa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview