News:

Apachefoorumi.net
Sielussani on mursu...

Main Menu

MM-Rallicross -21

Started by Baz, Thu 17.12.2020 12:56:40 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

MM-rallicross kauden 2021 kalenteri:

22.05.-23.05. Spa-Francorchamps, Belgia
12.06.-13.06. Hell, Norja
19.06.-20.06. Kouvola, Suomi
03.07.-04.07. Höljes, Ruotsi
24.07.-25.07. Barcelona, Espanja
31.07.-01.08. Nurburgring, Saksa
21.08.-22.08. Ilmoitetaan myöhemmin, Eurooppa
04.09.-05.09. Loheac, Ranska
15.10.-16.10. Ilmoitetaan myöhemmin, Lähi-itä / Aasia
27.11.-28.11. Killarney, Etelä-Afrikka

Quote from: UrheiluUutisetRallicrossin MM-sarja saapuu Kouvolaan myös ensi kesänä

Rallicrossin MM-sarja saapuu Suomeen ja Kouvolaan myös ensi kesänä. FIA:n nyt julkistamassa kilpailukalenterissa on mukana yhteensä kymmenen osakilpailua.

Ensimmäisen kerran vuonna 2014 ajettu rallicrossin MM-sarja on isojen muutosten edessä. Seitsemän kauden ajan MM-sarjan promoottorina toiminut IMG vetäytyy kuluvan vuoden päätteeksi ja UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan uusi promoottori on jo ottanut MM-sarjan järjestelyt haltuunsa, mutta sopimusteknisistä syistä sen nimeä ei voida julkistaa vasta kuin vuoden 2021 puolella.

FIA:n maailmanneuvoston kuluvan vuoden viimeinen iso kokous järjestettiin eilen keskiviikkona ja sen yhtenä aiheista käsittelyssä oli rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri kaudelle 2021. Vaikka uuden promoottorin nimeä ei vielä julkistettu, niin kilpailukalenteri on suurimmalta osin nyt tiedossa. Suomalaisittain iloisin asia tottakai on se, että mukana on myös Kouvolan osakilpailu toisena vuonna peräkkäin. Kouvolassa ajetaan MM-pisteistä 19.-20. kesäkuuta.

MM-sarjan kauden 2021 avausisäntänä toimii Belgian Spa-Francorchamps, jonne karavaani matkustaa pistejahtiin 22.-23. toukokuuta. Sen jälkeen edessä on Pohjoismaiden kiertue, kun kolmen viikon sisään kilpaillaan Norjan Hellissä, Kouvolassa, sekä Ruotsin Höljesissä. Kaksi osakilpailua jätettiin vielä nimeämättä, elokuulta tyhjänä on yksi Euroopan osakilpailun paikka, kun taas lokakuulle odotetaan tietoa Lähi-idän / Aasian osakilpailusta. Kausi päättyy marraskuun viimeisenä viikonloppuna Etelä-Afrikkaan.

Rallicrossin arvosarjoissa siirrytään ensi vuonna luokkien osalta uusien nimien käyttöön. Aiemmin Supercar nimellä tunnettu kuninkuusluokka on jatkossa RX1, kun taas EM-sarjassa ajettava Super1600-luokka kantaa jatkossa nimeä RX3. MM-sarjan yhteydessä ajettu RX2-luokka puolestaan sähköistyy jo ensi vuonna ja kyseistä luokkaa ja sarjaa ajetaan jatkossa nimellä RX2e.

RX2e-sarjassa kaudella 2021 ohjelmassa on kuusi osakilpailua. EM-sarjan RX1-luokassa osakilpailuja puolestaan on viisi, mukaan lukien myös Kouvola, joka varmasti tuo mukanaan useita suomalaiskuljettajia mukaan kotikilpailun lähtöviivalle. EM-sarjan RX3-luokassa tullaan myös ajamaan viisi osakilpailua.

FIA:n tiedotteen mukaan MM-sarjan uuden promoottorin nimi, sekä lopullinen kilpailukalenteri kahden puuttuvan kilpailun osalta vahvistetaan vuoden 2021 alkupuolella.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiMM-rallin promootioyhtiö kaappasi rallicrossin MM-sarjan siipiensä suojiin

Rallicrossin MM-sarja on saanut uuden promootioyhtiön taustalleen.

Torstaina vahvistui, että rallin MM-sarjan promoottori WRC Promoter Gmbh omistaa jatkossa myös MM-rallicrossin kaupalliset oikeudet. Saksalaisen WRC Promoterin taustalla ovat Red Bull Media House ja KW 25.

Rallicrossin MM-sarjalle jouduttiin etsimään uusi promoottori, kun IMG astui syrjään kesken pitkän sopimuskautensa viime vuoden lopussa. WRC Promoterin uusi sopimus on monivuotinen.

– FIA:lla ja WRC Promoterilla on yhteinen visio siitä, kuinka ne voivat tehdä yhteistyötä rallicrossin edun ja kasvun eteen. Kummatkin osapuolet työskentelevät pitkällä tähtäimellä ja odottavat innolla yhteistyön aloittamista kauden 2021 MM-sarjassa ja lajin viemistä kohti kirkkaampaa, kestävämpää ja vihreämpää tulevaisuutta, Kansainvälisen autoliiton FIA:n urheilusta vastaava pääsihteeri Peter Bayer kertoo tiedotteessa.

WRC-promoottori on sitoutunut sijoittamaan rallicrossin MM-sarjaan ja erityisesti lajin sähköistymiseen. Tulevalla kaudella MM-sarjan lisäluokka RX2 muuttuu täysin sähköiseksi RX2e-luokaksi.

Suunnitelmissa on, että MM-sarjan Supercar-pääluokasta tulee sähköinen RX1e kaudella 2022.

– Rallicrossin MM-sarja on innovatiivisen ja uraauurtavan tulevaisuuden kynnyksellä. Näemme suurta kasvupotentiaalia jokaisella osa-alueella. WRC Promoter onkin iloissaan siitä, että se on kestävään teknologiaan ja sähköiseen liikkuvuuteen keskittyvän sarjan etujoukoissa, WRC-promoottorin pomo Jona Siebel sanoo.

Rallicrossin MM-kauden 2021 on tarkoitus käynnistyä Belgian Spassa 22.-23. toukokuuta. Alustavassa kalenterissa on kaikkiaan kymmenen osakilpailua, mutta tiettävästi kalenteriin tulee vielä muutoksia koronatilanteen vuoksi. Kouvolan osakilpailu on näillä näkymin ohjelmassa kesäkuun puolivälin jälkeen.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRaju pettymys! Suomi tiputettiin pois rallicrossin MM-kalenterista

Rallicrossin MM-sarjan uusi promootioyhtiö lmoitti melkoisista muutoksista kauden 2021 kisakalenteriin. Muutoksia kisaohjelman suhteen  FIA:n viime vuoden lopun julkaiseman alustavaan versioon verrattuna tuli melkoisesti.

Pahin pettymys suomalaisittain on Kouvolan osakilpailun tippuminen pois lopullisesta kisakalenterista. MM-rallicrossia piti alustavan kalenterin mukaan ajaa Kouvolassa 19.-20. kesäkuuta. Kouvolassa ajettiin viime kesänä ensimäistä kertaa MM-pisteistä monen vuoden tauon jälkeen.

Koronapandemiasta johtuen MM-kauden avausta on lykätty entisestään. Nyt rallicross-sesonki käynnistyy vasta kesäkuun puolivälistä Norjan Hellin radalta. Heinäkuun alussa MM-pisteistä ajetaan puolestaan Ruotsin Höljesissä ja saman kuun loppupuolella Kataloniassa.

Yhteensä MM-osakilpailuja uudessa kalenterissa on kahdeksan kappaletta. Saksan Nürburgringillä kaasutellaan heinä-elokuun vaihteessa kaksi osakilpailua. Muissa kisaviikonlopuissa finaalilähtöjä on vain yksi.

Ranskassa Lohéacissa sekä Latviassa ajetaan syyskuussa. Kausi huipentuu Span radalle Belgiaan lokakuussa.  Kouvolan osakilpailun lisäksi myös kaikki kaukokisat jäivät pois kalenterista.

– Kalenteria on uudistettu ottaen huomioon tiimien toiveet viimeisestä kaudesta nykyisillä Supercar-autoilla ennen siirtymistä sähköautoihin kaudella 2022. Haluamme taata maksimimäärän osallistujia parhailla mahdollisilla radoilla, WRC-Promoottorin nokkamies Jona Siebel sanoo tiedotteessa.

– Teimme strategisen päätöksen aloittaa vasta vuoden puolivälistä, jotta järjestäjillä on paremmat mahdollisuudet avata ovet myös faneille. Rallicross-fanit luovat aina radalle poikkeuksellisen upean ilmapiirin, joten haluamme tehdä kaikkemme, että se on mahdollista korona-aikana, Siebel jatkaa.

Kaukokisojen tiputtaminen ja kalenterin supistaminen olivat myös tallien toiveena, sillä vuosi 2021 on viimeinen nykyisillä polttomoottoriautoilla. Kun budjettia karsitaan, on talleilla paremmat mahdollisuudet valmistella ensi vuoden sähköistä kilpa-autoa.

Rallicrossin MM-sarjan kalenteri kaudella 2021:

12.-13.6.  Norja, Hell
2.-4.7. Ruotsi, Höljes
23.-24.7. Espanja, Barcelona
31.7.-1.8. Saksa, Nürburgring
3.-5.9. Ranska, Lohéac
18.-19.9. Latvia, Riika
9.-10.10. Belgia, Spa
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Päivitetty kalenteri:

23.-24.7.   Barcelona, Espanja
31.7.-1.8.  Nürburgring, Saksa (2 osakilpailua)
20.-22.8.   Höljes, Ruotsi
3.-5.9.       Loheac, Ranska
18.-19.9.   Riika, Latvia
9.-10.10.   Spa, Belgia
23.-24.10. Montalegre, Portugali

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

Quote from: Urheiluuutiset.comKristofferssonilta jättiyllätys, Audilla MM-sarjaan – "Kuin uusi haaste minulle"

Rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson tulee osallistumaan tänä vuonna MM-sarjaan ruotsalaisen EKS JC Team -tiimin Audilla.

Johan Kristoffersson, 32, on autourheilussa nimi, joka ei suuremmin esittelyjä kaipaa. Yksi maailman monipuolisimmista autourheilijoista on yltänyt parhaisiin saavutuksiinsa rallicrossin puolella ja lajin MM-sarjassa jo lajilegendaksi tituleerattu ruotsalainen jatkaa myös tänä vuonna, hallitsevana maailmanmestarina luonnollisesti. Kristoffersson tulee ajamaan täyden MM-sarjan ruotsalaisen EKS JC Team -tiimin Audilla.

– Ensinnäkin on sanottava, että olen todella kiitollinen siitä, että pääsen ajamaan täyden MM-sarjan. Se, että tämä kaikki tapahtuu uuden tiimin kanssa, se on kuin uusi haaste minulle. EKS JC tietää miten voitetaan kilpailuja ja mestaruuksia, Kristoffersson sanoo tiimin tiedotteessa.

Mattias Ekströmin johtama EKS RX -tiimi voitti vuonna 2016 rallicrossin tiimien maailmanmestaruuden, kuljettajinaan kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Ekström, sekä Toomas Heikkinen. Vuonna 2017 EKS RX saavutti MM-pronssia ja 2018 MM-hopeaa. Viime vuonna tiimien maailmanmestariksi kruunattiin JC Raceteknikin KYB Team KC -tiimi, jossa ajoi Ekströmin lisäksi Robin Larsson.

Tänä vuonna EKS RX, sekä Joel Christofferssonin JC Raceteknik yhdistivät voimansa ja syntyi uusi huipputiimi nimeltään EKS JC, joka tulee osallistumaan rallicrossin MM-sarjaan kahden kuljettajan voimin. Aiemmin EKS JC julkaisi belgialaisen Enzo Iden sopimuksen ja nyt oli siis vuorossa Kristofferssonin sopimuksen julkistaminen.

– Jos et pysty voittamaan heitä, liity heihin – niin yksinkertaista se on. Minulla on ollut useita hienoja taisteluja Johanin kanssa ja luulen, että kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että hänellä on ainutlaatuiset taidot hallussaan tämän lajin parissa. On siis selvää, että hän on täydellinen tiimimme kampanjaan, jossa jälleen kerran aiomme haastaa muut taisteluun maailmanmestaruudesta, niin tiimien kuin kuljettajienkin puolella, Ekström korostaa.

Kristoffersson on voittanut maailmanmestaruuden rallicrossissa vuosina 2017, 2018, sekä 2020. MM-hopeaa hän saavutti vuonna 2016, kun taas vuonna 2015 tuloksena oli MM-pronssi. Kristoffersson on urallaan osallistunut 61 MM-osakilpailuun, voittanut niistä 24 ja palkintosijoituksia CV:stä löytyy yhteensä 36 kappaletta (24-7-5). Kristoffersson nousi MM-osakilpailuvoittajaksi nopeasti, sillä siihen tarvittiin vain viisi osakilpailua.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Baz on Wed 12.05.2021 12:08:27 (UTC+0300)Päivitetty kalenteri:
23.07.-24.07. Barcelona, Espanja
20.08.-22.08. Höljes, Ruotsi
03.09.-05.09. Loheac, Ranska
18.09.-19.09. Riika, Latvia (kaksi osakilpailua)
09.10.-10.10. Spa-Francorchamps, Belgia
23.10.-24.10. Montalegre, Portugali
27.11.-28.11. Nurburgring, Saksa (kaksi osakilpailua)
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview