Tue 25.01.2022 12:39:44

News:

Jätä aivosi narikkaan, ja astu peremmälle :moi:
Apachefoorumi ei vastaa narikkaan jätetyistä aatteista.Post reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

Ruotsin lipussa on sama kuvio kuin Suomen lipussa, mikä?:
Pudota pois kirjaimet q1w2e3r4t5y6:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by jta
 - Mon 10.01.2022 22:32:36
Ja kun ei oikein nuo paskan ruskeat rullaverhot oikein omaan makuun niin hirveästi iskeneet ja kun muutenkin jo kulahtaneet olivat niin piti vaihtaa uudet kankaat noihin. Sivulaseille ja takalasille tuli kankaasta verhot kun ei ollut tarpeeksi materiaalia enkä enää lisää viitsinyt tilailla niin kävin sitten jyskistä hakeen sälekaihtimen etuikkunalle.

Vanha kangas lähti ihan kevyellä vetämisellä irti kun oli jo liimat muuttunu lähes pölyksi. Ainoastaan kaksipuoliteippi piti enää kangasta paikoillaan. Vanhasta kankaasta sai ainakin vähän suuntia että minkä kokoinen pala pitää leikata kun ei ole tehtaallakaan ollu ilmeisesti ihan niin nuukaa mittojen suhteen kun melkein 2cm oli mitoissa heittoa ylä ja alareunan välillä.  :psycho:  Alumiiniputkelle vain kunnollinen puhdistus rasvanpoistoaineell a ja uusi kangas aluksi kiinni kaksipuolisella teipillä ja sprayliimalla sitten loppuliimaus putkeen.Etuikkunalle tosiaan tuli sälekaihdin kun loppui tuo kangas kesken. Oikeastaan tämä onkin parempi kun ei roiku samanlailla kuin kankainen. Joutui ottaan 150cm leveän niin pituutta oli melkosesti liikaa. 165cm tuo taisi olla. Melkonen työhän tuonkin asentaminen oli kun joutui lyhentään melko paljon että sai kunnolla toimivan tuosta. Alunperin oli tarkoitus että alareunan kiinnikkeet tulisi etuseinään kiinni vaan taas olisi joutunut purkaan koko etupään sisustuksen tuon takia niin laiskana vedin vain tuohon ikkunalautaan kiinni. Toisaalta pääseepähän nyt lämpö kiertään lasilla paremmin kun ei ole kiinni tiivisteessä. Harmi kun tätä kokoa ei ollut harmaana saatavilla niin joutui ottaan tuon valkean. Kilikalillahan tuo toki olisi korjattavissa mutta tiedä saisiko tuosta siistiä tehtyä.Puhelimelle ja kaukosäätimellekkin löytyi telineet niin ei tarvi pöydällä tai kaapin päällä noita makuuttaa.

Posted by jta
 - Mon 10.01.2022 22:28:06
Pitäishköhän tuota taas vähän päivitellä tekemisiään.

Joulukuun alussa vaihtelin kv-pumppuun uuden konkan. Toiminnassa en huomannut mitään eroa vanhaan mutta ei tarvi nyt ainakaan pelätä että millon jää pumppu pyörähtämättä kun vanha konkka pettää.TV-antennille saatu mastokin laitettua paikoilleen ja kun näkyi olevan kahdelle koksille läpiviennit niin teinpä samalla lälläri valmiudenkin eli sillekkin laitoin koksin ja laitoin jalan paikoilleen. Nyt vain pitää valita että minkä antennin lykkään paikoilleen kun kaksi vaihtoehtoa olisi. Ja pitäisi tietenkin se ssb-radiokin hommata. Väliaikasesti salkusta sen saisi vaan äkkiä jää pysyväksi nämä väliaikais asennukset. Tänään tuli rxtx:ltä paketti missä antennivaihtaja niin saa ilman koksien irrottelua vaihtaa katto/peditio antennin käyttöön. Lupailee nyt taas nollakelejä niin voisi kokeilla asennuksiakin taas tehdä.

Tuntuu olevan varsin toimiva tuo uffo antenni kun ihan ala-asennossakin näkyy telkusta kaikki kanavat täysillä signaaleilla ja sellaiset radiokanavatkin kuuluu mitä ei sillä tuulilasiantennilla edes tiennyt olevankaan. Vaikka tuo oli välillä jo lumen allakin niin ei tuntunut käyttöä haittaavan.

Posted by paavo
 - Tue 23.11.2021 21:15:29
 :psycho:

3kW tuossa on maksimi, eikä se ota kuitenkaan enempi kuin tarvitsee.
Vedottomuushan tuossa on se hyvä juttu eristyksen lisäksi, pärjää hyvin maltillisilla tehoilla.
Posted by jta
 - Tue 23.11.2021 19:49:30
Varmasti riittää hyvin pitään lämpöä yllä kun on hyvät eristeet vaunussa.

On tuo 2kW tuntunut vielä riittävän vatkaajassakin tässä -3 asteessa ainakin pitään yllä lämpöä. Ei ole tullut testattua kylmemmässä kun yleensä pidän silloin kaasulla ja 4kW mikä on ollu riittävä vielä -15 asteessa.

Pitäisikin vielä joskus testata että mitenkä ärjysti tuo 6kW asento lämmittää kun en ole sitä vielä edes oikeastaan käyttäny kuin lyhyitä pätkiä eli käytännössä vain testannu että se pelaa. Ja tuolla oli hyvä polttaa maali kunnolla kiinni tuon remontin jälkeen. Odotella niitä reilun -20 pakkasia ja käydä kokeileen.  ::hihsmoke
Posted by paavo
 - Mon 22.11.2021 18:59:35
Jännitystä elämään :psycho:
Meillä on nyt lämmöt päällä, ei viitsi vesiä pudottaa ja putkia puhallella ym... mennään Tuuriin
itsenäisyyspäivän tuntumassa kolmeksi yöksi.
2 kW riittää tuossa hyvin vielä näillä keleillä -6 nyt.
Posted by jta
 - Sun 21.11.2021 20:09:28
Ja piti tuossa välillä ihmetellä muutakin kun alkoi tuossa värkätessä tuntuun että alkaa vilu tuleen. Vilkaisu lämpömittariin kertoikin ettei ole enää kuin 16 astetta että nyt on jossain jotain vikaa. Aluksi mietin että ei kait se kaasu nyt vielä loppunut kun sitä piti vielä olla kolmannes pullo jäljellä. Kokeilin että ei kaasulämmittimen napista tapahtunut mitään ja kokeilin sitten kv-pumpua päälle vaan ei siinäkään tapahtunut mitään. Edes sähkölämmittimen releet ei naksunu niin vilkaisu kaappiin ja totesin että sulake näköjään palanu. Vaihdoin uuden sulakkeen niin paloi samontein kun napsautti kaasut päälle.Päällisin puolin missään ei näkynyt mitään mutta käytin johtoja vuoronperään irti eri paikoista että milloin loppuu sulakkeen palaminen. Vasta siinä vaiheessa loppui kun käytin pannulta johtoa irti eli nyt on jotain oikkarissa pannussa. Otin kannet auki niin sieltähän se syyllinen pilkottikin heti näkyvillä eli kipinäsytkän virtajohto oli päässyt kääntymään hehkua vasten ja oli kuori sulanut puhki. Tuo oli onneksi helppo korjata kutistesukalla ja johto nipparilla eri paikkaan kiinni ettei pääse uudelleen osuun tuonne.Sai lämmöt takaisin päälle vaan sitten ihmettelin kun lämpiää niin vaisusti. Kerkesin jo vaunun keulaakin nostella että onko jäänyt ilmakupla jonnekkin ettei neste kierrä vaan sitten tuli ahaa elämys ja muistin että ei se varmaan kovin hyvin lämmitäkkään kahden kW teholla. Olin kääntänyt toisen polttimen pois kun käytin sen alalevyn irti pannusta. Alko patteritkin kuumeneen kun lisäsi tehoa.  ::hihsmoke
Posted by jta
 - Sun 21.11.2021 18:58:39
Joutuupa tuon ulkopuolelle laittaan. Sisältä ei ottanu minkäänlaista signaalia kuten vähän odottelinkin johtuen alumiinikuoresta niin pukkasin kokeeksi kattoluukun välistä pihalle tuon antennin niin alkoi näkyyn. Kuitenkin tuo alumiinikatto vähän häirittee tuota kun sai pyöritellä eri asentoihin ennenkuin sai kaikki kanavat näkyyn eli pitää laittaa masto tilaukseen jossain välissä. Taitaa asennus mennä kevääseen kun ei ole lämmintä paikkaa missä tehdä. Tuossakin on vain ongelmana se butyylimassa ettei voi pakkasessa laittaa.

Ja pitää heivata se bilteman usb/tup.syt rasia helvettiin minkä kesällä asentelin kun se häiritsee myös tuotakin antennia tai laittaa se kokonaan oman kytkimen taakse kun nyt on samassa tuon tup.syt lähdön kanssa mistä tulee virta televisiolle että antennille. Radiota saa kuuluun huonostikkaan kun antaa niin paljon häiriötä.
Posted by paavo
 - Fri 19.11.2021 18:59:32
 ::hihsmoke Mastoilla on eroja

SatShopista olen ostellut kaikenlaista, hyvä kauppa.
Joskus ennen tuon perustamista kävin edeltävässä fyysisessä liikkeessä kun asuin siinä suht lähellä.

Kyllä kai se on paras olla lerssi ulkona, ei ne ufot meinaa aina ulkoakaan ottaa signaalia.
Jotkus siirtyny kalliimpien erikoisantennien käyttäjiksi tuskastuttuaan Triaxiin.
Posted by jta
 - Thu 18.11.2021 21:58:08
Eikös se olisi paljon helpompaa kun antenni on pystyssä   :think:

Tuo harava ei tosiaan ollut edes vaihtoehtona kun vittumainen alkaa sihtaileen että missähän päin milloinkin se masto on jos ei ole entuudestaan tuttu paikka. Noiden kanssa saanut tapella ihan riittävästi kotonakin.

Näitä ufoja ovat paljon kehuneet ja jotkut sanoneet että toiminu hyvin sisälläkin mutta tuo on varmasti riippuvainen paljon siitä että kaukanako masto on. Ja se että onko koppi kusilaitua vai peltiä. Pitää kuitenkin testailla ja jos ei toimi tuossa sisällä niin pitää sitten ostaa se masto ja laittaa ulkopuolelle tuo. SatShopissa ei ollut edes kallis tuo. Paljon halvempi kuin karavaaniliikkeissä.

Posted by paavo
 - Thu 18.11.2021 19:34:00
Ympärisäteileviä käyttävät näissä hommissa, silti saa välillä veivailla korkeuden kanssa.
Nussiessahan kannattaa antenni laskea.
Posted by jta
 - Wed 17.11.2021 20:54:48
Tuon kokoisen jo varmasti näkee vähän kauempaakin.  :psycho: Itellä tuo on sen verran pieni etten kyllä enää tuolta takapediltä näkis tuosta mitään.

Ite röyhkeästi varastin äiteeltä tuon telineen kun sille vaihdettiin isompi töllö ja samalla teline kun olisi kanssa joutunut patentoimaan kiinnikkeet niin jäi tää pienempi sitten ylimääräiseksi.  ::hihsmoke

Tänään näköjään tuli antenni ja virtalähde sille + Huawein 4G modeemi. Pääsee taas jossain välissä asenteleen. Käydä vain pari antennikaapelia hakeen kun en näin testivaiheessa ala vielä tekeen kiinteitä asennuksia kaikkien kaapeleiden suhteen. Lähinnä pitää testailla että miten tuolla antennilla näkee jos sen jättää sisäpuolelle vai onko tarvetta nakata katolle.
Posted by paavo
 - Wed 17.11.2021 19:53:43
 :good: Ajaa tuo asiansa oikein hyvin.
Meillä on suunnilleen samoin kiinni, se vaan kääntyy kulman ympäri makkarin puolellekin eikä jää tielle sielläkään.
Saa katsella olkkarissa ja makkarissa halutessaan.

Töllönä on nyt äidiltä jäänyt 42" LG älytöllö, siihen piti hehdä reikälevystä oma Vesa kiinnitys :psycho:
Posted by jta
 - Wed 17.11.2021 00:07:32
Tuossa kun viikko sitten tuli hommattua se töllö tuonne vaunuun niin tänään kävin mallailemassa sitä paikoilleen. Ei ehkä se järkevin paikka mutta eipä tuolle oikein mitään muutakaan paikkaa ole kuin tuossa kaapin kyljessä. Pitää vielä laittaa kaapin sisälle vahvikelevy kun sen verran ohkasta tavaraa tuo seinä että melkein antoi periksi jo tässä testi vaiheessa kun ei ollut kuin parilla ruuvilla kiinni.  :psycho:ProCaster LE-24A550H 24" HD Ready Android LED -televisio, 12 V
Kuvalaatuhan tässä ei nyt mikään päätä huimaava ole mikä nyt ei sinällään yllätyksenä tule kun näytöntarkkuus on 1280x768 (Kodin ilmoittama). SD laatuista antennilähetystä katellessa meinasi kuitenkin itku päästä kun tottunut katteleen näitä hd kanavia paremmalla töllöllä. Toki hd kanavia katellessa kuvanlaatu on kuitenkin ihan hyvä ja samoiten elokuvaa katellessa ihan ok. Kaiuttimet oli yllättävän hyvät vaikka hieman muovinen tuo ääni noissa on mutta niinpä ne tuppaa oleen monessa muussa paremmassakin töllössä. Tuota voinee aika hyvin korjata laittamalla erilliset kaiuttimet. Kattoa että saisiko tuon kytkettyä radion AUX tuloon.

Tuli tuossa mielenkiinnon vuoksi myöskin mittailtua virrankulutuksia kun valmistaja antaa maksimikulutukseksi 47W eli 3,9A 12 voltilla. Töllö akkuun kiinni ja virtamittari väliin niin normi tv:n katsellussa näytti pyörivän kulutus siinä 0,9-1,1A paikkeilla eli ei mikään mahdoton. Aluksi tuo oli hieman korkeampi (0,9-1,3A) mutta kun sääteli kuva-asetuksia ja otti automaattisen taustavalonsäädön pois niin kulutus putosi jonkin verran.

Mittaustuloksia:
TV katselu 0,9-1,1A
TV katselu ssd levy kiinni 1,1-1,2A
TV katselu muistitikku kiinni 1,0-1,1A
Yle areenaa katsellessa 1,1-1,2A

SSD levyltä katsellessa Kodia käyttäen:
Elokuva HD laatusena 1,2-1,3A.
Elokuva SD laatusena 1,1-1,2A
Musiikin kuuntelu visualisoinnin kera 1,2-1,4A

Muistitikulta katsellessa Kodia käyttäen:
Elokuva HD laatusena 1,1-1,25A
Elokuva SD laatusena 1,1-1,25A
Musiikki jäi testaamatta kun en muistanut tikulle musiikkia laittaa.

Sammutettuna 20mA eli käytännössä merkkiledin verran.

Näiden mittausten perusteella nyt ainakin muutaman tunnin uskaltaa töllöä katella jos tarve vaatii. ::hihsmoke

Nyt kun vielä tulisi se uhvo antenni ja loput tarvikkeet niin pääsisi tekeen asennukset loppuun.
Posted by jta
 - Sun 14.11.2021 22:47:35
Nyt tuntuu olevan vaikea saada oikein mitään. Kolmisen viikkoa piti itelläkin odotella että sain edes tuota koristenauhaa listoihin eikä se kuitenkaan saksaa kauempaa tullut. Noh talvellahan on hyvää aikaa odotella tavaroita.
Posted by paavo
 - Sat 13.11.2021 19:57:32
En tiedä miten Adriassa on toteutettu tuuletukset.
Pohjaa kun kurkkii altapäin, siellä on muovipinta vastassa ja kaikki läpiviennit on kitattu huolellisesti.
Millään myräkällä ei tunnu mitään tuntemusta vedosta...aivan loistava kylmillä keleillä.

Nyt on laitettu alle nastarenkaat, on vielä pajalla, mutta lähdetään itsenäisyyspäivän tienoilla muutamaksi päiväksi Tuuriin.

Olisi tarkoitus alkaa käyttämään vaunua ympärivuotisesti. :okahvi:

Markkisia ei tosiaan saanut, menee jonnekin kevääseen...ihan hullua kun kaikesta on pula nyt.