jta:n harrastenurkkaus

Started by jta, Tue 01.02.2011 00:47:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

jta

Eikös se olisi paljon helpompaa kun antenni on pystyssä   :think:

Tuo harava ei tosiaan ollut edes vaihtoehtona kun vittumainen alkaa sihtaileen että missähän päin milloinkin se masto on jos ei ole entuudestaan tuttu paikka. Noiden kanssa saanut tapella ihan riittävästi kotonakin.

Näitä ufoja ovat paljon kehuneet ja jotkut sanoneet että toiminu hyvin sisälläkin mutta tuo on varmasti riippuvainen paljon siitä että kaukanako masto on. Ja se että onko koppi kusilaitua vai peltiä. Pitää kuitenkin testailla ja jos ei toimi tuossa sisällä niin pitää sitten ostaa se masto ja laittaa ulkopuolelle tuo. SatShopissa ei ollut edes kallis tuo. Paljon halvempi kuin karavaaniliikkeissä.


http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

 ::hihsmoke Mastoilla on eroja

SatShopista olen ostellut kaikenlaista, hyvä kauppa.
Joskus ennen tuon perustamista kävin edeltävässä fyysisessä liikkeessä kun asuin siinä suht lähellä.

Kyllä kai se on paras olla lerssi ulkona, ei ne ufot meinaa aina ulkoakaan ottaa signaalia.
Jotkus siirtyny kalliimpien erikoisantennien käyttäjiksi tuskastuttuaan Triaxiin.

jta

Joutuupa tuon ulkopuolelle laittaan. Sisältä ei ottanu minkäänlaista signaalia kuten vähän odottelinkin johtuen alumiinikuoresta niin pukkasin kokeeksi kattoluukun välistä pihalle tuon antennin niin alkoi näkyyn. Kuitenkin tuo alumiinikatto vähän häirittee tuota kun sai pyöritellä eri asentoihin ennenkuin sai kaikki kanavat näkyyn eli pitää laittaa masto tilaukseen jossain välissä. Taitaa asennus mennä kevääseen kun ei ole lämmintä paikkaa missä tehdä. Tuossakin on vain ongelmana se butyylimassa ettei voi pakkasessa laittaa.

Ja pitää heivata se bilteman usb/tup.syt rasia helvettiin minkä kesällä asentelin kun se häiritsee myös tuotakin antennia tai laittaa se kokonaan oman kytkimen taakse kun nyt on samassa tuon tup.syt lähdön kanssa mistä tulee virta televisiolle että antennille. Radiota saa kuuluun huonostikkaan kun antaa niin paljon häiriötä.

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

jta

Ja piti tuossa välillä ihmetellä muutakin kun alkoi tuossa värkätessä tuntuun että alkaa vilu tuleen. Vilkaisu lämpömittariin kertoikin ettei ole enää kuin 16 astetta että nyt on jossain jotain vikaa. Aluksi mietin että ei kait se kaasu nyt vielä loppunut kun sitä piti vielä olla kolmannes pullo jäljellä. Kokeilin että ei kaasulämmittimen napista tapahtunut mitään ja kokeilin sitten kv-pumpua päälle vaan ei siinäkään tapahtunut mitään. Edes sähkölämmittimen releet ei naksunu niin vilkaisu kaappiin ja totesin että sulake näköjään palanu. Vaihdoin uuden sulakkeen niin paloi samontein kun napsautti kaasut päälle.Päällisin puolin missään ei näkynyt mitään mutta käytin johtoja vuoronperään irti eri paikoista että milloin loppuu sulakkeen palaminen. Vasta siinä vaiheessa loppui kun käytin pannulta johtoa irti eli nyt on jotain oikkarissa pannussa. Otin kannet auki niin sieltähän se syyllinen pilkottikin heti näkyvillä eli kipinäsytkän virtajohto oli päässyt kääntymään hehkua vasten ja oli kuori sulanut puhki. Tuo oli onneksi helppo korjata kutistesukalla ja johto nipparilla eri paikkaan kiinni ettei pääse uudelleen osuun tuonne.Sai lämmöt takaisin päälle vaan sitten ihmettelin kun lämpiää niin vaisusti. Kerkesin jo vaunun keulaakin nostella että onko jäänyt ilmakupla jonnekkin ettei neste kierrä vaan sitten tuli ahaa elämys ja muistin että ei se varmaan kovin hyvin lämmitäkkään kahden kW teholla. Olin kääntänyt toisen polttimen pois kun käytin sen alalevyn irti pannusta. Alko patteritkin kuumeneen kun lisäsi tehoa.  ::hihsmoke

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

Jännitystä elämään :psycho:
Meillä on nyt lämmöt päällä, ei viitsi vesiä pudottaa ja putkia puhallella ym... mennään Tuuriin
itsenäisyyspäivän tuntumassa kolmeksi yöksi.
2 kW riittää tuossa hyvin vielä näillä keleillä -6 nyt.


jta

Varmasti riittää hyvin pitään lämpöä yllä kun on hyvät eristeet vaunussa.

On tuo 2kW tuntunut vielä riittävän vatkaajassakin tässä -3 asteessa ainakin pitään yllä lämpöä. Ei ole tullut testattua kylmemmässä kun yleensä pidän silloin kaasulla ja 4kW mikä on ollu riittävä vielä -15 asteessa.

Pitäisikin vielä joskus testata että mitenkä ärjysti tuo 6kW asento lämmittää kun en ole sitä vielä edes oikeastaan käyttäny kuin lyhyitä pätkiä eli käytännössä vain testannu että se pelaa. Ja tuolla oli hyvä polttaa maali kunnolla kiinni tuon remontin jälkeen. Odotella niitä reilun -20 pakkasia ja käydä kokeileen.  ::hihsmoke

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

 :psycho:

3kW tuossa on maksimi, eikä se ota kuitenkaan enempi kuin tarvitsee.
Vedottomuushan tuossa on se hyvä juttu eristyksen lisäksi, pärjää hyvin maltillisilla tehoilla.

Quick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:

Please answer honorably:
Please answer truthfully:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview