News:

Apachefoorumi Twitterissä:
https://twitter.com/apachefoorumi


Post reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

Suomen lipun värit on sininen ja:
Ruotsin lipussa on sama kuvio kuin Suomen lipussa, mikä?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by Baz
 - Yesterday at 10:55:54
Quote from: ISTurvahenkilöstö ei auttanut onnettomuuteen joutuneita, vaan kuvasi kauhunhetkiä puhelimillaan – kohutapaus tutkitaan

FIA otti kantaa Safari-rallin viime viikonloppuiseen onnettomuustilanteeseen.

Viikonloppuna ajetussa Kenian Safari-rallissa nähtiin ikävä ulosajo kahdeksannella erikoiskokeella, kun M-Sportin Gus Greensmithin auton etuosa tarttui uraan. Auto paiskautui ympäri. Matkateko päättyi siihen, että auto jäi kyljelleen.

Greensmith ja kartanlukija Jonas Andersson eivät loukkaantuneet, mutta kävivät tilanteesta kuumana. Erityisesti Greensmith oli hiilenä.

Radan varrella päivystäneet toimitsijat eivät tulleet auttamaan kaksikkoa. Greensmithin ja Anderssonin täytyi potkia tuulilasi hajalle, jotta he pääsivät ulos autosta, kertoo rallisivusto Driftfish.

Greensmith poistui autosta ensimmäisenä, minkä jälkeen hän auttoi ajoparinsa ulos. Tämän jälkeen hän purki tunteensa toimitsijoiden suuntaan.

– Teillä oli yksi työ, hän kirosi.

– Olimme olleet jumissa autossa yli kolme minuuttia, eivätkä kilpailun turvahenkilöt tulleet auttamaan meitä, vaan kuvasivat puhelimillaan tilannetta.

Kansainvälinen autoliitto FIA avasi tutkimuksen tapaukseen liittyen. Liitto kommentoi tilannetta ja myönsi, että tilanteessa ei toimittu protokollan edellyttämällä tavalla.

– FIA ja Safari-ralli Kenia pitävät turvallisuuden tärkeimpänä prioriteettina. Tapahtuman turvallisuusryhmä on keskustellut tilanteesta turvahenkilöiden kanssa. Meidän on otettava tilanteesta opiksi.
Posted by Baz
 - Mon 27.06.2022 08:29:10
Quote from: UrheiluUutiset.comAutonsa kaatanut brittikuljettaja hermostui järjestyksenvalvojiin – "He vain kuvasivat"

Kenian MM-rallissa koettiin lauantaina tilanne, joka sai M-Sport Ford -tallin brittikuljettajan raivostumaan kilpailun järjestyksenvalvojille.

M-Sport Ford -tallin Gus Greensmith kaatoi autonsa kilpailun yhdeksännellä erikoiskokeella, joka oli lauantain ajopäivän toinen erikoiskoe. Auto jäi kaadon jälkeen oikealle kääntyvässä mutkassa makaamaan oikealle kyljelleen ja Greensmith yhdessä kartanlukijansa Jonas Anderssonin kanssa joutuivat rikkomaan tuulilasin päästäkseen ulos autosta.

Tilanteesta lähti varsin nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa katsojan kuvaama video, kun Greensmith päästyään ulos autosta raivoaa järjestyksenvalvojille, jotka sen sijaan, että olisivat menneet auttamaan Greensmithiä ja Anderssonia, keskittyivät kuvaamaan tapahtumaa kännykkäkameroillaan. Kaksikko huusi useaan kertaan apua, mutta eivät sitä kuitenkaan saaneet.

– Selvennyksenä tähän videoon, olimme olleet jumissa auton sisällä yli kolme minuuttia, kun järjestyksenvalvojat vain kuvasivat, eikä auttaneet minua ja Jonasta ulos autosta, Greensmith kommentoi Twitter-tilillään.

Ainoa joka tilanteessa pyrki auttamaan autossa jumissa ollutta kilpailijaparia, oli Toyota-tallin sääryhmässä työskentelevä Timo Alanne, jonka yksi erikoiskokeen virkailijoista kuitenkin pysäyttää ja estää Alanteen matkan kohti autoa. Tässä kohtaa virkailija tosin erehtyi neuvomaan väärää henkilöä, löytyyhän Alanteelta paljon kilpailukokemusta kartanlukijana, muun muassa 27 MM-rallia vuosina 1993-2011. Alanne nähdään videolla kilpailuliivi numero 601 yllään.

WRC Safari Rally Kenya 2022 highlights day 3 - Greensmith just rolled over