News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

MM-Ralli -20

Started by Baz, Mon 30.09.2019 12:12:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

Quote from: Rallit.fiRuotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Ruotsin MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet alkuperäisestä lyhennetyn reitin aikataulun.

Talvi on ollut poikkeuksellisen lämmin ralliseudulla, minkä vuoksi MM-osakilpailun järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla. Rallijärjestäjät vahvistivat tiistaina, että kilpailu pystytään ajamaan lyhennetyllä reitillä ensi viikolla.

Kilpailussa piti alkuperäisen suunnitelman mukaan ajaa 19 erikoiskoetta ja reilut 300 EK-kilometriä. Typistetyssä ohjelmassa on 11 erikoiskoetta ja vajaat 172 EK-kilometriä. Kilpailussa jaetaan kuitenkin täydet MM-pisteet.

Rallin testierikoiskoe järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan ensi viikon torstaina kello 10.01 Suomen aikaa. Kisan avauspätkä ajetaan torstai-iltana Karlstadin raviradalla.

Perjantain ja lauantain ohjelmassa ovat samat neljä erikoiskoetta. Aamulla suunnataan rajan toiselle puolelle Norjaan, missä ajetaan Hof-Finnskogin ja Finnskogenin erikoiskokeet. Niiden jälkeen palataan rajan itäpuolelle Ruotsiin Nyckelvattnetin pikataipaleelle. Päivät päättyvät Torsby Sprintin lyhyeen rykäisyyn huoltoalueen vieressä.

Rallipäivät ovat ohi poikkeuksellisen aikaisin, sillä Torsby Sprint alkaa kello 15.00 paikallista aikaa sekä perjantaina että lauantaina.

Sunnuntaina ajetaan Likenäsin erikoiskoe läpi kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla se on Power Stage, jolla jaetaan lisäpisteitä viidelle nopeimmalle kuljettajalle.

Mahdollista on, että Ruotsin rallin reittiä joudutaan lyhentämään vielä kilpailun aikana. Ennusteiden mukaan elohopea saattaa nousta ensi viikolla plussan puolelle päivällä, joten soratiet saattavat mennä pahasti urille.

Mikäli erikoiskokeet kuluvat ajokelvottomaan kuntoon ensimmäisellä ajokerralla, toinen ajokerta saatetaan perua kokonaan.

Ruotsin MM-rallin uudistettu reitti ja aikataulu (ajat Suomen aikaa):

Torstai 13.2.
10.01 Testierikoiskoe: Skalla (7,21 km)
21.08 EK1: Karlstad (1,90 km)

Perjantai 14.2.
09.42 EK2: Hof-Finnskog 1 (21,26 km)
11.08 EK3: Finnskogen 1 (20,68 km)
12.08 EK4: Nyckelvattnet 1 (18,94 km)
16.00 EK5: Torsby Sprint 1 (2,80 km)

Lauantai 15.2.
09.42 EK6: Hof-Finnskog 2 (21,26 km)
11.08 EK7: Finnskogen 2 (20,68 km)
12.08 EK8: Nyckelvattnet 2 (18,94 km)
16.00 EK9: Torsby Sprint 2 (2,80 km)

Sunnuntai 16.2.
11.08 EK10: Likenäs 1 (21,19 km)
13.18 EK11: Likenäs 2 (21,19 km) *Power Stage
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiRuotsin MM-ralli typistyy entisestään

Ruotsin MM-rallin reitistä on pudotettu vielä yksi erikoiskoe ennen kilpailun alkua.

Kilpailun tuomaristo ilmoitti keskiviikkoiltana, että torstai-illan yleisöerikoiskoe Karlstadin raviradalla ajetaan toisena testierikoiskokeena. Näin ollen rallissa ajetaan ainoastaan kymmenen kunnon erikoiskoetta perjantaiaamusta lähtien.

Varsinainen testierikoiskoe oli tarkoitus ajaa torstaiaamuna Skallan pätkällä, jolla ei ole tietoakaan lumesta tai jäästä. Keskiviikon päätöksen mukaan vain WRC-kuljettajat ja WRC2-luokan kuljettajat ajavat Skallan läpi vähintään kertaalleen. Illan raviradan pyörityksestä tulee näin varsinainen shakedown kaikille kuljettajille.

Ruotsin MM-rallin ohjelmassa on nyt alle 170 erikoiskoekilometriä. Vaarana on, että kilpailusta pudotetaan vielä lisää pätkiä, mikäli soratiet eivät kestä toista ajokertaa.

Ruotsin MM-rallissa piti alkuperäisen suunnitelman mukaan ajaa 300 EK-kilometriä ja 19 erikoiskoetta. Leudon talven vuoksi reitiltä pudotettiin pätkiä jo ennen kisaviikkoa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna Hof-Finnskogin pikataipaleella Norjan puolella kello 9.42 Suomen aikaa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiJari-Matti Latvala pakkasi laukkunsa ja lähti kotiin kesken kisan – neuvottelee vielä alennuksesta Tommi Mäkisen kanssa

Jari-Matti Latvalan kilpailu Ruotsin MM-rallissa jäi vain kolmen erikoiskokeen mittaiseksi.

Latvalan ajamaan Toyota Yaris WRC -autoon iski tekninen vika perjantain toisella erikoiskokeella. Auton moottori ei käynyt kunnolla, ja tuurilainen putosi kahden ja puolen minuutin päähän kärjestä ennen päivän neljättä erikoiskoetta.

– Hypyn jälkeen tuli pieni kosketus tiehen, ja 300 metriä myöhemmin moottori alkoi pätkiä. Moottorista lähti kaikki tehot muutamaksi sekunniksi. Se heräsi uudestaan ja mietin, että ei tässä sen kummempaa. Mutta muutamaa kilometriä myöhemmin moottori teki saman tempun mutkassa, minkä takia spinnasimme, Latvala kertasi.

– Yritimme käynnistää systeemin uudestaan, mutta se ei auttanut. Kolmannella erikoiskokeella moottori pätki entistä enemmän.

Latvala päätti ennen perjantain päätöspätkää jättää kilpailun kokonaan kesken.

– Emme voi tehdä enää mitään. Se ei auta sopimusneuvotteluissa, vaikka ajaisin huomenna hyviä pätkäaikoja. Tulokset ratkaisevat, Latvala kiteytti.

Viime kauden jälkeen ilman WRC-sopimusta jäänyt Latvala teki kovan taloudellisen satsauksen osallistuakseen Ruotsin ralliin ja antaakseen näyttöjä tehdastiimeille. Latvala vuokrasi Toyotalta Yaris WRC -auton, jonka hintalappu yhteen ralliin on reilut 200 000 euroa.

– Meillä oli Juhon (kartanlukija Hänninen) kanssa jo siirtymällä sellainen olo, että olemme luovuttaneet. Tuntui siltä, että kaikki tehty työ valui hukkaan. Olisi ollut vaikeaa motivoida itsensä huomiselle.

Latvala ja Hänninen pakkasivat laukkunsa jo perjantai-iltapäivänä ja suuntasivat kohti Suomea. Latvalalla on vielä edessä neuvottelut Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen kanssa mahdollisesta vuokranalennuksesta.

– Tällaisessa tilanteessa on aina mahdollisuus neuvotella tiimin kanssa. Tilanne olisi erilainen, jos olisin täräyttänyt ulos – silloin olisi turha kysellä alennusta. Silloin voi neuvotella, kun ongelma ei ole johtunut kuljettajasta, Latvala sanoi.

Latvala on jo aiemmin vahvistanut, että hän vuokraa Toyotalta kaluston elokuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Latvalan toiveissa on, että hän saa kasaan budjetin myös kesäkuiseen Sardinian osakilpailuun.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

=Lutris=

Toyota vuokrasi Latvalalle jonkun jämäosista kootun tekeleen  :think:
Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

Suomen lipun värit on sininen ja:
Paloauton väri on:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview