Apachefoorumi.net
Admin tarjoaisi kävijöille kahvit, mutta huomasi ettei serveri tykkää nesteistä.
QuoteRAAKA-AINEET
½ - 1 dl hapanleipätaikinaa tai 3 viipaletta hapanta leipää
n. 2 ½ l ruisjauhoa
50 g hiivaa
1 ½ rkl suolaa
1,1 l vettä
TAIKINAJUURI
½ - 1 dl hapanleipätaikinaa tai 3 viipaletta hapanta leipää
1l ruisjauhoa
1l vettä
Liota haaleaan (+25 °C) veteen hapanleipätaikina tai
leivät, joista on kuori poistettu.
Lisää ruisjauhot puuhaarukalla vatkaten.
Anna juuren käydä huoneenlämmössä 1-3 vuorokautta välillä sekoittaen.
TAIKINA
50 g hiivaa
1 dl vettä
1 ½ rkl suolaa
n. 1 ½ l ruisjauhoja
Lisää juureen 2-3 dl jauhoista 2 tuntia ennen taikinan valmistusta.
Liota hiiva veteen, lisää suola ja lisää jauhoja koko ajan alustaen kunnes
taikina alkaa irrota käsistä.
Anna taikinan kohota 1œ-kertaiseksi, leivo ja anna vielä kohota.
Hyvää tulee kun pinta hieman repeilee ennen uuniinpanoa.
HUOM! Säästä pieni pala taikinaa seuraavaa leivontakertaa varten.
Taikinan voi säilyttää joko kuivaamalla tai pakastamalla.
PAISTO-OHJE
Reikäleivät: +225 ºC n. 35 min uunin alaosa
Limput: +200 ºC 45-60 min uunin alaosa
Leipä on kypsää kun se pohjaa koputettaessa kuulostaa "ontolta".
Leivän voi valmistaa myös siten että laittaa ½ jauhoista joko vehnä-, hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja.










Quote from: Lex Arma on Tue 11.03.2008 12:47:39 (UTC+0200)Quote from: Synti on Tue 11.03.2008 11:20:56 (UTC+0200)Jälelle jää - mitä
Perseestä kaikki noilla vaihtoehdoilla..Ranskanleipä/pulla?

Page created in 0.047 seconds with 22 queries.