News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Main Menu

Post reply

The message has the following error or errors that must be corrected before continuing:
Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.
Other options
Verification:
Please leave this box empty:

What is the most visible color in our forum?:
What is the name of this forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview

Topic summary

Posted by Kiljutron
 - Thu 30.01.2014 09:32:28 (UTC+0200)
Jotkut mausteet myös parantavat ruuan säilymistä.. Siis muutkin kuin suola  :serlokkismoke:
Posted by Arathon
 - Sun 30.03.2008 22:16:41 (UTC+0300)
Quote from: Lex Arma on Sat 29.03.2008 14:27:04 (UTC+0200)
Quote from: Arathon on Sat 29.03.2008 14:20:57 (UTC+0200)
Heh, tuo lihajuttu päti joskus keskiajalla vartioiden ruokiinkin. Liha kun katsos säilytettiin suolattuna tynnyrissä, niin kun se päällinen oli kosketuksissa ilman kanssa niin se pilaantui. Sitten se pilaantunut liha otettiin siitä tynnyrin päältä ja maustettiin niin vahvasti ettei kukaan huomannut mitään makueroa.
Itseasiassa Keskiajalla ruokamarkkinat oli pirun tarkasti valvottuja (noin yleistyksenä) ja hyvinkin tuoretta lihaa oli saatavilla.
Ja mausteita keskiajalla käytettiin lähinnä lääkinnällisiin tarkoituksiin, ruoat muutoin oli lähinnä suolattuja sillä mausteet oli kalliita. Hyvin kalliita.
:kahvi:
Oli varmasti valvottua kyllä, mutta tässä tapauksessa ei ollut varsinaisesti kyse täysin tuoreesta lihasta. Menihän sitä tolkuttomasti oluttakin, kun sitä suolalihaa piti syödä. Ja no lähinnä pippurillahan se maku taidettiin peittää  :blink: Totta sekin kyllä on, että mausteet ja vastaavat oli varsinkin kaupan synnyn alussa ylellisyystuotteita.  Mutta muistaakseni tuo juttu oli ihan opettajan suusta. En löytänyt kirjasta ainakaan näin pikaisella silmäyksellä väitteelle tukea.
Posted by nyyyps
 - Sun 30.03.2008 12:21:10 (UTC+0300)
Minä olen varmaan sitten nävös, kun en laita mausteita tai suolaakaan ruokaa, syön sen veden makusena. Tulee mieleen zombi.
Posted by Neponen
 - Sat 29.03.2008 23:20:37 (UTC+0200)
Quote from: Diego on Sat 29.03.2008 23:20:03 (UTC+0200)
Quote from: L D on Sat 29.03.2008 18:41:33 (UTC+0200)
Quote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa  :yoppilas:
Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa  :think:
Luultavasti näin on asia  :jees: pilaantunut liha pitää peittää
:lach:
Posted by Tieko
 - Sat 29.03.2008 23:20:03 (UTC+0200)
Quote from: L D on Sat 29.03.2008 18:41:33 (UTC+0200)
Quote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa  :yoppilas:
Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa  :think:
Luultavasti näin on asia  :jees: pilaantunut liha pitää peittää
Posted by L D
 - Sat 29.03.2008 18:41:33 (UTC+0200)
Quote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa  :yoppilas:
Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa  :think:
Posted by Lexa
 - Sat 29.03.2008 14:27:04 (UTC+0200)
Quote from: Arathon on Sat 29.03.2008 14:20:57 (UTC+0200)
Heh, tuo lihajuttu päti joskus keskiajalla vartioiden ruokiinkin. Liha kun katsos säilytettiin suolattuna tynnyrissä, niin kun se päällinen oli kosketuksissa ilman kanssa niin se pilaantui. Sitten se pilaantunut liha otettiin siitä tynnyrin päältä ja maustettiin niin vahvasti ettei kukaan huomannut mitään makueroa.
Itseasiassa Keskiajalla ruokamarkkinat oli pirun tarkasti valvottuja (noin yleistyksenä) ja hyvinkin tuoretta lihaa oli saatavilla.
Ja mausteita keskiajalla käytettiin lähinnä lääkinnällisiin tarkoituksiin, ruoat muutoin oli lähinnä suolattuja sillä mausteet oli kalliita. Hyvin kalliita.
:kahvi:
Posted by Arathon
 - Sat 29.03.2008 14:20:57 (UTC+0200)
Heh, tuo lihajuttu päti joskus keskiajalla vartioiden ruokiinkin. Liha kun katsos säilytettiin suolattuna tynnyrissä, niin kun se päällinen oli kosketuksissa ilman kanssa niin se pilaantui. Sitten se pilaantunut liha otettiin siitä tynnyrin päältä ja maustettiin niin vahvasti ettei kukaan huomannut mitään makueroa.
Posted by Poppamies
 - Sat 29.03.2008 00:43:11 (UTC+0200)
Muut on jo lamaantuneet :think:
Posted by nyyyps
 - Fri 28.03.2008 10:57:09 (UTC+0200)
Touché, Diego! Touché!
Posted by Tieko
 - Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)
Quote from: omglolnoob on Fri 28.03.2008 09:37:05 (UTC+0200)
Miksi muuten kebab maustetaan niinkuin maustetaan?

Kun välimeren alueella pistetään elukka lahtiin, minne sen ruhon on säilönyt, ennen kuin pakastimet ja jääkaapit keksittiin? Ei niin minnekään. Se piti syödä saman tien pois, ja lämpimässä ilmanalassa liha ehti pilaantua. Pilaantuneen maku sitten peitettiin mausteilla. Lämpimien maiden keittiöitä kaikki yhdistää mausteiden käyttö ja lämmin ilma vuorokauden ympäri. Kreikka, Italia, Espanja, Meksiko, Intia, näitähän on monta. Suomessa taas elukka on vain laitettu pakkaseen ulos säilymään. Liha ei pilaannu, korkeintaan suolaa tarvitsee laittaa säilymistä parantamaan. Siksipä sitten pohjoismaalainen keittiö pohjimmiltaan on melkolailla puhtaita makuja, ruoka itsensä makuisena, kun ei mätää makua tarvitse mausteilla peittää.
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa  :yoppilas:
Posted by nyyyps
 - Fri 28.03.2008 09:37:05 (UTC+0200)
Miksi muuten kebab maustetaan niinkuin maustetaan?

Kun välimeren alueella pistetään elukka lahtiin, minne sen ruhon on säilönyt, ennen kuin pakastimet ja jääkaapit keksittiin? Ei niin minnekään. Se piti syödä saman tien pois, ja lämpimässä ilmanalassa liha ehti pilaantua. Pilaantuneen maku sitten peitettiin mausteilla. Lämpimien maiden keittiöitä kaikki yhdistää mausteiden käyttö ja lämmin ilma vuorokauden ympäri. Kreikka, Italia, Espanja, Meksiko, Intia, näitähän on monta. Suomessa taas elukka on vain laitettu pakkaseen ulos säilymään. Liha ei pilaannu, korkeintaan suolaa tarvitsee laittaa säilymistä parantamaan. Siksipä sitten pohjoismaalainen keittiö pohjimmiltaan on melkolailla puhtaita makuja, ruoka itsensä makuisena, kun ei mätää makua tarvitse mausteilla peittää.
Posted by Jokse
 - Fri 28.03.2008 00:22:59 (UTC+0200)
Quote from: Poslari on Fri 28.03.2008 00:06:56 (UTC+0200)
Kyllä toisia kebab pierettää. :jepso:
Okei.. :blink:
Posted by Joker
 - Fri 28.03.2008 00:08:10 (UTC+0200)
Quote from: Poslari on Fri 28.03.2008 00:06:56 (UTC+0200)
Kyllä toisia kebab pierettää. :jepso:
Totta  :jepso:
Posted by Poslari
 - Fri 28.03.2008 00:06:56 (UTC+0200)
Kyllä toisia kebab pierettää. :jepso: