Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Quote from: Lex Arma on Sat 29.03.2008 14:27:04 (UTC+0200)Oli varmasti valvottua kyllä, mutta tässä tapauksessa ei ollut varsinaisesti kyse täysin tuoreesta lihasta. Menihän sitä tolkuttomasti oluttakin, kun sitä suolalihaa piti syödä. Ja no lähinnä pippurillahan se maku taidettiin peittääQuote from: Arathon on Sat 29.03.2008 14:20:57 (UTC+0200)Itseasiassa Keskiajalla ruokamarkkinat oli pirun tarkasti valvottuja (noin yleistyksenä) ja hyvinkin tuoretta lihaa oli saatavilla.
Heh, tuo lihajuttu päti joskus keskiajalla vartioiden ruokiinkin. Liha kun katsos säilytettiin suolattuna tynnyrissä, niin kun se päällinen oli kosketuksissa ilman kanssa niin se pilaantui. Sitten se pilaantunut liha otettiin siitä tynnyrin päältä ja maustettiin niin vahvasti ettei kukaan huomannut mitään makueroa.
Ja mausteita keskiajalla käytettiin lähinnä lääkinnällisiin tarkoituksiin, ruoat muutoin oli lähinnä suolattuja sillä mausteet oli kalliita. Hyvin kalliita.
Totta sekin kyllä on, että mausteet ja vastaavat oli varsinkin kaupan synnyn alussa ylellisyystuotteita. Mutta muistaakseni tuo juttu oli ihan opettajan suusta. En löytänyt kirjasta ainakaan näin pikaisella silmäyksellä väitteelle tukea.Quote from: Diego on Sat 29.03.2008 23:20:03 (UTC+0200)Quote from: L D on Sat 29.03.2008 18:41:33 (UTC+0200)Luultavasti näin on asiaQuote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaapilaantunut liha pitää peittää

Quote from: L D on Sat 29.03.2008 18:41:33 (UTC+0200)Luultavasti näin on asiaQuote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa
pilaantunut liha pitää peittääQuote from: Diego on Fri 28.03.2008 10:51:59 (UTC+0200)Ovat siis alkaneet ottamaan oppia noista etelän maista, kun nykyään näkee vähän enemmän meikattuja kuin vaan ripaus suolaa
Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa

Quote from: Arathon on Sat 29.03.2008 14:20:57 (UTC+0200)Itseasiassa Keskiajalla ruokamarkkinat oli pirun tarkasti valvottuja (noin yleistyksenä) ja hyvinkin tuoretta lihaa oli saatavilla.
Heh, tuo lihajuttu päti joskus keskiajalla vartioiden ruokiinkin. Liha kun katsos säilytettiin suolattuna tynnyrissä, niin kun se päällinen oli kosketuksissa ilman kanssa niin se pilaantui. Sitten se pilaantunut liha otettiin siitä tynnyrin päältä ja maustettiin niin vahvasti ettei kukaan huomannut mitään makueroa.


Quote from: omglolnoob on Fri 28.03.2008 09:37:05 (UTC+0200)Periaatteessa samasta syystä naiset meikkaa
Miksi muuten kebab maustetaan niinkuin maustetaan?
Kun välimeren alueella pistetään elukka lahtiin, minne sen ruhon on säilönyt, ennen kuin pakastimet ja jääkaapit keksittiin? Ei niin minnekään. Se piti syödä saman tien pois, ja lämpimässä ilmanalassa liha ehti pilaantua. Pilaantuneen maku sitten peitettiin mausteilla. Lämpimien maiden keittiöitä kaikki yhdistää mausteiden käyttö ja lämmin ilma vuorokauden ympäri. Kreikka, Italia, Espanja, Meksiko, Intia, näitähän on monta. Suomessa taas elukka on vain laitettu pakkaseen ulos säilymään. Liha ei pilaannu, korkeintaan suolaa tarvitsee laittaa säilymistä parantamaan. Siksipä sitten pohjoismaalainen keittiö pohjimmiltaan on melkolailla puhtaita makuja, ruoka itsensä makuisena, kun ei mätää makua tarvitse mausteilla peittää.

Quote from: Poslari on Fri 28.03.2008 00:06:56 (UTC+0200)Okei..
Kyllä toisia kebab pierettää.

Quote from: Poslari on Fri 28.03.2008 00:06:56 (UTC+0200)Totta
Kyllä toisia kebab pierettää.


Page created in 0.046 seconds with 22 queries.