News:

Apachefoorumi Facebookissa:
https://www.facebook.com/Apachefoorumi/

Main Menu

Paras leipä?

Started by Susey, Fri 28.04.2006 14:52:23 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Millainen leipä on parasta?

Ruisleipä
49 (69%)
Täysjyväleipä
10 (14.1%)
Hiivaleipä
2 (2.8%)
Näkkileipä
3 (4.2%)
Perseestä kaikki
7 (9.9%)

Total Members Voted: 64

piirunverran

Tätä me syömme:
QuoteRAAKA-AINEET

½ - 1 dl    hapanleipätaikinaa tai 3 viipaletta hapanta leipää
n. 2 ½ l    ruisjauhoa
50 g       hiivaa
1 ½ rkl       suolaa
1,1 l       vettä


TAIKINAJUURI

½ - 1 dl    hapanleipätaikinaa tai 3 viipaletta hapanta leipää
1l       ruisjauhoa
1l       vettä



Liota haaleaan (+25 °C) veteen hapanleipätaikina tai
leivät, joista on kuori poistettu.
Lisää ruisjauhot puuhaarukalla vatkaten.
Anna juuren käydä huoneenlämmössä 1-3 vuorokautta välillä sekoittaen.


TAIKINA

50 g      hiivaa
1 dl       vettä
1 ½ rkl       suolaa
n. 1 ½ l    ruisjauhoja



Lisää juureen 2-3 dl jauhoista 2 tuntia ennen taikinan valmistusta.
Liota hiiva veteen, lisää suola ja lisää jauhoja koko ajan alustaen kunnes
taikina alkaa irrota käsistä.
Anna taikinan kohota 1œ-kertaiseksi, leivo ja anna vielä kohota.

Hyvää tulee kun pinta hieman repeilee ennen uuniinpanoa.

HUOM! Säästä pieni pala taikinaa seuraavaa leivontakertaa varten.
Taikinan voi säilyttää joko kuivaamalla tai pakastamalla.


PAISTO-OHJE

Reikäleivät:   +225 ºC       n. 35 min   uunin alaosa
Limput:      +200 ºC      45-60 min   uunin alaosa

Leipä on kypsää kun se pohjaa koputettaessa kuulostaa "ontolta".

Leivän voi valmistaa myös siten että laittaa ½ jauhoista joko vehnä-, hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview