News:

Apachefoorumi.net
Sielussani on mursu...

Main Menu

CTRL+V triidi

Started by Sir Sika, Tue 16.05.2006 11:52:16 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Arab

Keitän kahvia kahvinkeitin poikittain pöydällä :|

nyyyps

http://translate.google.com/#fr|fi|si%20l%27herbe%20devrait%20%C3%AAtre%20de%20couleur%20jaune%2C%20des%20yeux%20semblent%20%C3%AAtre%20lente%20%C3%A9cureuil%20fou
Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.

=Juku=

Tämän vuotisten uusien rakettien käyttöohjeiden vuoksi muista asettaa kaikki raketit ylösalaisin, vai
miten se oli? Lisäksi muista asettua tarpeeksi lähelle rakettia, jotta näät sen mahtavan loiston tai
roiston, vai mikä se oli?
Muista myös turvallisuutesi vuoksi pitää suojalasit ja hengitys-suojat visusti taskussa. jotta ne eivät
joudu hukkaan tai kettuun, vai mihin köhän se oli?
Ensi vuoden käyttöohjeita; suosituksia ja finanssikriisiä odotellessa :
TOIVOTAN RÄISKYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2348, vai mitkähän pippalot nää oli!!!! "


Me first (rules of traffic)

piirunverran

Kiljun valmistaminen

Kilju valmistetaan yleensä muovisangossa, jonka tilavuus vaihtelee yleisimmin viiden ja kolmenkymmenen litran välillä. Toinen yleinen käyntiastia on 1,5–2 litran virvoitusjuomapullo, joka läpinäkyvyysominaisuutensa ansiosta antaa hyvän kuvan kiljun käymistilasta.

Käymisastian ei pidä olla täysin ilmatiivis, jottei hiilidioksidin paine räjäytä astiaa eikä täysin avoin, jottei ilmassa oleva happi ylikäytä alkoholia etaanihapoksi eli etikaksi. Aikaisemmin maaseudulla kiljua on käytetty muurahaiskeossa kesäaikaan, sillä muurahaiskeon lämpötilan uskottiin olevan hyvä kiljussa tapahtuvalle alkoholikäymiselle.

Eritoten maustamatonta kiljua voidaan käyttää viinan sijasta juomasekoitusten raaka-aineena. Appelsiinimehu on suosittu ainesosa pitkissä kiljudrinkeissä.

Kilju voidaan maustaa erilaisilla mehuilla tai esansseilla. Yksi yleinen kiljun varianteista on appelsiinikilju, joka valmistetaan käyttämällä jäädytettyä appelsiinimehua. Tällöin käyminen voi alkaa ilman hiivaa, mutta villikäymisen todennäköisyys suurenee.lähde? Kiljun valmistaminen on Suomessa laitonta, ellei siihen käymisvaiheessa lisätä riittävästi marjoja, hedelmiä tai viljatuotteita, mikä lakiteknisesti tekee tuotteesta viiniä tai olutta.[1]

Epäoptimaaliset käymisolosuhteet, juoman nauttiminen kesken käymisprosessin sekä kirkastamisen poisjättäminen olennaisesti heikentävät lopputulosta. Pitkä säilöntäaika muuttaa säilöntäaineettoman kiljun sisältämän alkoholin, etanolin, hapen vaikutuksesta etaanihapoksi, jolloin maku muuttuu erittäin happamaksi ja alkoholipitoisuus pienenee. Kilju pilaantuu sahdin tavoin muutenkin melko nopeasti.
[muokkaa] Kilju kulttuurissa

    * Suomalaisen kirjallisuuden varhaisiin kiljukuvauksiin kuuluu Väinö Linnan romaanissa Tuntematon sotilas konekiväärikomppanian miesten Mannerheimin syntymäpäiväksi salaa tekemä kilju. Tämä tunnettu kohtaus on mukana myös kirjasta tehdyissä elokuvissa.
    * Antti Tuurin kirjassa Pohjanmaa sekä samannimisessä Pekka Parikan elokuvassa veljekset juovat kiljua, jonka valmistuksessa on perheellä ja kylällä pitkät perinteet.

The Änes


l am the bastard son - evil inborn, Satan in tip-top, from head to toe
Just look at me, sense my blitz, down riding route 666


I was born to lose but Im built for booze..


=Juku=

Kuopion torilla eräs rouva hypisteli kalanmyyntikojulla muikkuja ja totesi:
- Kovin ovat pehmoisia nämä teidän muikut...
Kalanmyyjä kiukustui:
- Kuulehan akka; Savon muikuissa ei oukkaan sitä lihhoo, joka puristelemalla kovenoo!

Me first (rules of traffic)

nyyyps

Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.

The Änes


l am the bastard son - evil inborn, Satan in tip-top, from head to toe
Just look at me, sense my blitz, down riding route 666


I was born to lose but Im built for booze..

Josse

WARNING:

This post may contain absolute bullshit. Viewer discretion necessary !

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview