jta:n harrastenurkkaus

Started by jta, Tue 01.02.2011 00:47:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jta

Ja kun tuossa on tuo bilteman kiertovesipumppu ollu pirun äänekäs ja virtaa vievä niin pitihän sekin vaihtaa. Briteistä tilasin alkuperäisen Alden vesipumpun kun satkun halvempi kuin suomesta ostettuna. Tilailin myös uudet vesiletkut ja klemmarit kun nuo letkutkin vielä oli alkuperäset niin oli nuokin jo aika vaihtaa kun kuitenkin ikää jo alkoi sen 33 vuotta oleen.

Tänään kun sattui vähän lauhempi keli eikä lunta satanu niin aloin nuo vaihteleen. Vedet sai melko nätisti pois kun laski keulan alas vaunusta ja irrotti pannulta alavesiletkun. Muutakuin sitten uudet letkut ja pumppu paikoilleen. Klemmarit olikin melko vittumaiset ährätä paikoilleen tuosta kapeasta aukeasta kun jos sai pään tuonne väliin että sai valoa niin sitten ei enää mahtunu kädet työkalujen kanssa.

Lueskellu tuosta että patterilinjasto on vittumainen ilmattava eikä millään saa ilmoja pois vaan hyvinhän tuolta ilma tuli kun nyt vastaavasti nostikin nokkapyörällä keulan pystyyn. Vettä kun kaateli paisuntasäiliöön niin pulputus vaan kuului kun ilma pakeni putkistosta. Siinä vaiheessa kun ilmantulo loppui niin keula taas normaaliin asentoon ja pumpulla surruuttelin jonkun aikaa niin ei sieltä ilmaa enää paljoa tullut. Pannu tulille ja lämpimäksi käyttö niin vielä vähän tuli ilmaa ja tuntui vesikin kiertävän koska alavesiletkukin lämpesi.

Huomenna sitten käydä tarkistaan nestetaso ja jos nyt oikeasti käyttäis kunnolla lämpimäksi tuon että vaunukin lämpiäisi. On nyt paljon pienempi tuo pumpun ääni ja mikä parasta niin virranlutus tippui siitä 3A:n tienoilta sinne 240mA paikkeille. Enää ei notkahtanut jännite kuin 0,1 volttia akussa kun aiemmin tipahti sellaisen 0,5-0,7 volttia. Saattoi olla tuo isompi notkahdus kriittinen tuolle primukselle kun on pirun tarkka riittävästä jännitteestä että ylipäätänsä vielä syttyy.http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

On ollu varsinainen puuhamaa ::osmoke
Ihmeesti sitä tekemistä on vielä löytynyt

jta

Ainahan sitä vanhasta löytyy jotain ja uutta keksitään kokoajan.  ::hihsmoke Nuo letkujen vaihdotkin kun käytännössä oli enemmänkin ennakoivaa huoltoa kun ei nuo vielä rikki olleet. Jossain välissä varmuudeksi vaihtaa nuo patterien välissäkin olevat letkut. Ei niissäkään vielä vikaa ole mutta ikäähän noilla jo on.

Kesällä joskus käyttää koko pannu pois ja tehdä puhdistus ja huolto sille vaikka ei tuon toiminnassa mitään vikaa ole. Jos vielä päivittäis kipinäsytytyksen tuon hehkun tilalle niin syttyis vielä sievemmin ja poistuis tuo pelko alhaisesta jännitteestä. Tuolla kipinäsytkällä todistettavasti vielä syttyny 9V jännitteelläkin.

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

jta

Joku outous tässä nyt on kun sähkölämmityksen nappikin tuntuu ohjaavan kaasua. Alkoi perjantaina tuo pumppu pitään meteliä ja vesitermostaatti sammutti kaasun. Sammutin sitten napista tuon kaasulämmityksen kokonaan ja laitoin salamanapista pumpun pyöriin ja kun olin pumppua tutkimassa niin posahtikin kaasut tulille kun vesitermari sanoi että vesi on nyt jäähtynyt tarpeeksi. Hyvä ettei tarvinu lähteä kalsarin vaihtoon kun pää melkein kiinni pannussa. ::osmoke  Melko posauksen pitää syttyessään varsinkin pannun vieressä kuunnellessa.

Ilmeisesti tuolta vesipumpun liitoksista puuttuu ainakin diodit minkä pitäis tuo syttyminen estää sähkön kanssa. Liekkö palanu joskus kun on alkuperänen pumppu simahtanut ja laitettu hypyt tilalle.Ja kun alko tuo pumppu sitä ääntä pitään niin tänään käyttelin pumpun irti kun oli moottori löystyny rungosta irti ja pääsi jurnuttaan magneetti pumppupesän reunaan kiinni. Nyt ei enää paljoa ääntele kun ei käsissä pyöriessäkään enää ääntä meinaa kuulla saatikka kun on paikoillaan.Koitin vielä vähän tuota paneelia putsata kun oli tuollainen jäätynyt lumi tuossa päällä. Nyt ainakin se kerros on suurimmalta osin pois. Ei tuo loppu lähteny kohtuullisella kopistelulla pois niin kokeilla lauhemmalla kelillä uudelleen. Kuvasta erottuu vielä aika hyvin miltä alalta oli peitossa.http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

Samalleen on jääny lauhalla kelillä paneeliin kiinni jäätä.
Pitää jossain välissä käyttää varmuudeksi roikan päässä vaunua.


jta

Sitä kun aina pitää kaikki räveltää pilalle niin tuli tehtyä tuolle pumpulle pakkokierron ohjaus tuohon ohjauspaneelin kun sitä ei vakiona näissä ole.

Napit irti piirilevyltä ja folion katkasu parista kohtaa. Hyppyjohto katkastun kohdan yli että muille katkasijoille tulee virta ja tuolle eristetylle napille johdolla paneelin +12V tulosta suora virta. Termostaatista pyhkäsin myöskin kärjet puhtaaksi hiomapaperilla. Samalla kun tuo oli käsissä niin hopea tussilla kirkastin nuo symbolit tuosta paneelista.

Nyt kun tulee loput tavarat stareleciltä ja nämä pakkaset helpottaa niin pääsis tekeen loppuun tuon.


http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

 :okahvi:
Oot ihme velho, tuossa säästää ison summan kun itte vääntää kaiken.

jta

Nojoo persaukisena pitää kaikki yrittää ensin ite.  :psycho: Jos kaikelle työlle mitä pelkästään tähän vaunuunkn on menny niin sillä rahalla varmaan ois saanu jo melko uuden vaunun jos ois vieraalla teettäny kaiken. Saatikka noiden muiden laitteiden kanssa värkkäilyt.

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

Quick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:

Please answer truthfully:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview