Vaunut ja muu ystäviin liittyvä

Started by paavo, Fri 18.06.2010 22:28:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paavo


paavo


jta

Tuli tänään taas vaunu lämmitettyä ja istuin iltaa siellä samalla kun testailin kaasulämmittimen toimintaa nyt kun on tuo uusi pumppu.

Ainakaan ei nyt tarvi pelätä että virta heti loppuu kun ei jännite pudonnu kuin noin 0,1-0,2 volttia 7 tunnin aikana. Vanhalla pumpulla ei olisi tarvinu enää odottaa pannun syttymistä uudelleen ensimmäisen sammumisen jälkeen. Kesällä ei meinannu saada syttyyn jos jännite pääsi putoaan sinne 12,8V ja nyt syttyy heti vaikka oli 12,2V.

Se tuli ainakin huomattua että pitää vielä oveen tuo toinenkin tiiviste ulkopuolelle laittaa kun melkein heti alko veto kun lämmitin sammui. Pois lähtiessä katoin kun oli oven pielet ympäriinsä jäässä. Tosin nyt oli -13 ja tuuli kävi pohjosesta eli suoraan ovea kohti.

Pitää vielä tuolle kv-pumpulle vetää yksi johto kun näköjään jätetty (tai otettu) pakkokierron johto pois. Saahan sitä ihmetellä miksi ei toimi kun puuttuu muutama metri johtoa välistä...

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo


jta


http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi


jta

Pitihän se käydä pikku reissu pyörähtään vaunun kanssa suutarinjärvellä. Mukava reissu noin muuten mutta todellisuus näytti taas kasvonsa siinä viiden aikaan aamulla. Siinä kun sängyssä pyörin ja koitin saada unenpäästä kiinni niin kuuntelin kun yritti pannu lähtiä tulille niin kuuluikin vain suhahdus ja jäi pelkkä pumppu pyörimään. Aluksi mietin että eikait se nyt voinu jo kaasu loppua kun uuden pullon sinne toissapäivänä vaihdoin. Jääkaappi kuitenkin oli päällä ja hellakin syttyi normaalisti niin ei ainakaan tuosta ollu kyse.

Ei kait siinä muutakuin hyppiä vaatteisiin ja ottalampun valossa tutkiin että mikä tuli. Eipä sitä siihen hätään vikaa löytyny vaikka muutamia ohitusleikkauksia kokeilinkin niin muutakuin pellit takas kiinni ja odotteleen päivän valkiamista ja vaunun kylmenemistä.

Nyt illalla otin taas pannusta pellit auki ja pääsin tutkiin yleismittarin kera. Aluksi mittailin kaasuventtiilin käämit kun niissä on ollu tyyppivikaa että menee poikki vaan ne oli kunnossa.

Seuraavaksi sitten tutkiin että kai sinne nyt kuitenkin sähvöt tulee kun pumppu pyörii. Vika löytyikin sitten äkkiä kun vesitermariin tuli sähköt mutta ei siitä eteenpäin eli kärjet on auki vaikka kiinni pitäisi olla. Otin osan irti niin kuulostaa jotain olevan irtaallaan kun helinä kuuluu termarin sisältä. Onneksi ei ollu mikään kallis osa tällä kertaa.

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

paavo

Ei aina tarvii olla iso vika ::osmoke
Samaa tekee noi löpölämmittimet autoissa, termarivikaa on monesti.

jta

Termarit ja hehkut on melko tyypillisiä vikoja.

Jännä kun caravan liikkeissä osan hinta vaihtelee 38-70€ välillä mikä nyt ei sinänsä hirveä ole kun vertaa muihin lämmittimien osiin. Tuossa kun mittoja ja speksejä katteli niin näyttäis paikallisesta elektroniikka liikkeestä löytyvän vastaava osa 7,50€ hintaan. Ostaa samalla useampi niin onpahan varallekkin sitten. ::hihsmoke Helppo kuitenkin vaihtaa kun ei vesien kanssa tarvi lotrata.

http://osl.mbnet.fi                                                                 https://latushka.mbnet.fi

Quick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:

Please answer truthfully:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview