News:

Apachefoorumi Facebookissa:
https://www.facebook.com/Apachefoorumi/

Main Menu

Jänis Triidi

Started by Neponen, Sat 01.09.2007 15:13:02 (UTC+0300)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Neponen

"A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster."


Neponen

"A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster."

Betonishamaani

Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41 (UTC+0300)
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:



Neponen

"A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster."


Betonishamaani

Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41 (UTC+0300)
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:



Neponen

"A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster."


D-ude

Jänisreseptit

Jäniskeitto
1,3 kg jänistä
1-1½ kg perunoita
Vettä
1 dl kuivattuja vihanneksia
2 rkl sipulijauhetta
1 rkl suolaa
1 rkl maustepippuria

Paloittele ja ruskista jäniksen liha. Keitä sitten 1½ tuntia ja lisää perunat ja mausteet. Suola laitetaan viimeiseksi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

Paistettua jänistä
yksi jänis
3 rkl voitaa
1 rkl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
0.5 l maitoa

Kastike:
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
suolaa

Jänis nyljetään ja puhdistetaan, jonka jälkeen se pannaan veteen kahdeksi tunniksi - näin nahan alla olevat kalvot saadaan helpommin pois. Jänis paloitellaan seuraavasti: etu- ja takajalat irroitetaan, vatsanahka poistetaan ja selkä paloitellaan kahteen osaan. Muista sitoa etujalat yhteen, samoin sidotaan takajalat ja selkäpalat. Pidätkö jäniksen väkevästä mausta? No jos et, niin kiehauta lihat maidossa ennen paistamista.

Käristä vaikka padassa - jäniksen palaset ruskistetaan hyvin joka puolelta. Suola ja vehnäjauhot sirotellaan päälle. Lisää pataan ensin vähän kiehuvaa vettä ja sitten kiehuva maito. Paistumisen aikana valele jänispaloja usaan kertaan liemellään - ne saavat paistua, kunnes ne ovat mureita.

Kastike puolestaan suurustetaan vehnäjauhoilla, lisätään kerma ja kiehautetaan. Maustetaan suolalla.

Jänispata
1 jänis
200 g silavaa
1 litra sieniä
2 litraa kuorittuja
perunoita
5 pientä sipulia
valkosipulia
2 rkl hienoksi leikattua persiljaa
3 rkl margariinia
punaviiniä
kermaa
3 tl suolaa
1/2 tl pippuria

Jänis paloitellaan ja kuivataan palat hyvin. Sitten ruskistetaan pannussa silavan, paloiteltujen sienten ja kahden sipulien kera. Lisää suolaa ja pippuria. Punaviinin lorauttamisen jälkeen annetaan hautua kannen alla 30 minuuttia. Lisää perunat ja persilja tässävaiheessa. Hauduta vielä 30 min. Varmista että liha on kypsää (haudutetaan tarvittaessa lisää). Lisää kerma ja lämmitetään. Syö ja nauti perheen kanssa!.


:drool:
"Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia."

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview