News:

Apachefoorumi.net
Parasta Parsaa Jokaiseen Yöttömään Yöhön.

Main Menu

Kysymys

Started by Kastori, Tue 15.01.2008 11:41:09 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Siqqe

Quote from: Diego on Fri 04.07.2008 23:20:00 (UTC+0300)
Quote from: Siqqe on Fri 04.07.2008 23:17:44 (UTC+0300)
Quote from: Diego on Fri 04.07.2008 23:13:47 (UTC+0300)
Quote from: Siqqe on Fri 04.07.2008 23:03:41 (UTC+0300)
Quote from: pupa on Fri 04.07.2008 23:02:13 (UTC+0300)
Quote from: passeli on Fri 04.07.2008 22:32:23 (UTC+0300)
Niin ja kalja  :goofy:
eiku kaljaa juodaa kamujen kanssa  :drunk:
Se on kyllä niin että ei minulla yleensä kovin montaa kaljaa uppoa jos yksin pitäis juoda, se on seurajuoma  :drunk:
otuo  :blink:
Miulla ei oikeest kovin montaa kaljaa kyl mee jos vaik koneel nautiskelee. Sillon menee niiq lonkerot, energia juoma judeemit ja vahvat :jepos:
no et sie sittenkään kovin outo ole jos vahvoja menee  :friends:
Se oli aika herkkua joku kosken korvan & vodkan sekotus  :psycho:

pupa

Quote from: pupa on Fri 04.07.2008 20:54:21 (UTC+0300)
Quote from: Siqqe on Fri 04.07.2008 19:01:05 (UTC+0300)
Minäkin nyt kysyn tässä triidissä sitten. Mitä se oli sellanen kakku jota tehään monta päivää, ja sitten siitä aina annettiin jonkin verrna sitä taikinaa kavereille, ja sit niin edelleen. Pikkuveli joskus toi sellasta kotio, ja oli miusta tosi hyvän makusta, niin mitähän se oli ja onkohan jollain mahollisesti ohjetta  :sorry:

se oli joku ystävyyskakku.. siit annettii kaverille ns. juuri
aika vaikee tekonen mun mielest  :think:

mun mutsilla on muistaakseni se ohje.. voin kattoo ku käyn sielä seuraavan kerra!  :bounce:

täst muuten viel et en kyl tiiä millo kerkeen sinne äipälle et toivottavasti ei haittaa ku voi kestää.

Siqqe

Quote from: pupa on Sat 05.07.2008 16:10:37 (UTC+0300)
Quote from: pupa on Fri 04.07.2008 20:54:21 (UTC+0300)
Quote from: Siqqe on Fri 04.07.2008 19:01:05 (UTC+0300)
Minäkin nyt kysyn tässä triidissä sitten. Mitä se oli sellanen kakku jota tehään monta päivää, ja sitten siitä aina annettiin jonkin verrna sitä taikinaa kavereille, ja sit niin edelleen. Pikkuveli joskus toi sellasta kotio, ja oli miusta tosi hyvän makusta, niin mitähän se oli ja onkohan jollain mahollisesti ohjetta  :sorry:

se oli joku ystävyyskakku.. siit annettii kaverille ns. juuri
aika vaikee tekonen mun mielest  :think:

mun mutsilla on muistaakseni se ohje.. voin kattoo ku käyn sielä seuraavan kerra!  :bounce:

täst muuten viel et en kyl tiiä millo kerkeen sinne äipälle et toivottavasti ei haittaa ku voi kestää.
En minäkään vielä hetkeen sitä ohjetta tarvia, eli ei mitään kiirettä  :nopsu:

pupa

Quote from: Siqqe on Sat 05.07.2008 17:40:16 (UTC+0300)
Quote from: pupa on Sat 05.07.2008 16:10:37 (UTC+0300)
Quote from: pupa on Fri 04.07.2008 20:54:21 (UTC+0300)
Quote from: Siqqe on Fri 04.07.2008 19:01:05 (UTC+0300)
Minäkin nyt kysyn tässä triidissä sitten. Mitä se oli sellanen kakku jota tehään monta päivää, ja sitten siitä aina annettiin jonkin verrna sitä taikinaa kavereille, ja sit niin edelleen. Pikkuveli joskus toi sellasta kotio, ja oli miusta tosi hyvän makusta, niin mitähän se oli ja onkohan jollain mahollisesti ohjetta  :sorry:

se oli joku ystävyyskakku.. siit annettii kaverille ns. juuri
aika vaikee tekonen mun mielest  :think:

mun mutsilla on muistaakseni se ohje.. voin kattoo ku käyn sielä seuraavan kerra!  :bounce:

täst muuten viel et en kyl tiiä millo kerkeen sinne äipälle et toivottavasti ei haittaa ku voi kestää.
En minäkään vielä hetkeen sitä ohjetta tarvia, eli ei mitään kiirettä  :nopsu:
oukei! :kahvi:

pupa

voi eiiii, oon unohtanu ihan täysin tän reseptin!!  :kez:


Arathon

Tule hyvä kakku.

Maya

Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun. Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan.

Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen. Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.

1. päivä. 
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla. 

2. päivä 
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. 

3. päivä 
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. 

4. päivä 
Hermannilla on nälkä, anna sille 
2,5    dl sokeria                                                                                         
2,5    dl maitoa
2,5    dl vehnäjauhoja

5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. 

6. päivä 
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. 

7. päivä 
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina  4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi. 

8.päivä 
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa: 
2,5    dl sokeria
150    g pehmoista margariinia
3 munaa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
200    g rusinoita tai pähkinöitä
2 tl kanelia

Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.

pupa

No hyvä että pistit sen tänne, kun en olisi muutenkaan muistanut laittaa sitä, tai siinä olis kestäny ainakin se vuosi!  :kerpele:

Doraemon

En jaksa noin monta päivää odottaa ja kokata.  :zzz:
Minulla on yllätys etutaskussa ;)

Kastori

onko kukaan tehny itse ketsuppia... ajatus kiehtoo..  :blink:



Tomaattiketsuppi

noin 1 kg kypsiä tomaatteja
2 - 3 sipulia
2 punaista paprikaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl viinietikkaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl kardemummaa

Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori. Paloittele sipulit ja paprikat.
Sekoita kattilassa fariinisokeri, viinietikka ja suola. Kuumenna ja lisää kasvikset. Keitä noin tunti.
Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta neilikalla ja kardemummalla.
Kaada ketsuppi hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja siirrä jääkaappiin.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview