Liian tulenarka aihe, jotta sille omaa lankaa kannattaisi laittaa

Started by nyyyps, Sun 19.04.2009 22:56:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anapolikki

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2012/04/kokkauskielto_suututti_maahanmuuttajat_3395409.html?origin=rss
QuoteLappeenrannan Joutsenosta Konnunsuolle muuttavien turvapaikanhakijoiden arki muuttuu uudessa miljöössä. Entisissä Tiuruniemen tiloissa asukkaat valmistivat itse omat ruokansa, mutta Konnunsuolla ruoka tulee laitoskeittiöstä. Samalla kuukausitulo romahtaa vajaaseen kolmannekseen.

Ensimmäiset turvapaikanhakijat muuttivat tiistaina Joutsenoon Konnunsuon entiseen vankilaan remontoituun vastaanottokeskukseen. Yhtenä suurena erona turvapaikanhakijoiden arjessa on se, että Joutsenon Tiuruniemen tiloissa asukkaat kokkasivat omat ruokansa itse erillisissä keittiötiloissa, Konnunsuolla ruoka tulee laitoskeittiöstä.

- Ruoka tulee täällä talon puolesta ja se syödään suuressa ruokalassa. Tämä on maahanmuuttoviraston ohje, sen takana on ajatus siitä, että sopeutuminen voisi olla hyvä aloittaa tällä ruokapalvelumallilla, kertoo Joutsenon vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Antti Jäppinen.

Turvapaikanhakijat tulevat saamaan Konnunsuolla talon puolesta kaksi lämmintä ateriaa päivässä, aamiaisen sekä iltapalan.

- Saa nähdä kuinka tyytymättömiä asiakkaat ovat tähän järjestelyyn, osa voi olla tyytyväisiäkin, summaa Jäppinen.

Kuukausitulo tippuu 88 euroon

Joutsenon vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Antti Jäppinen arvelee, että kritiikki uutta ruokapalvelujärjestelyä kohtaan johtuu pelosta.

- Uskon, että takana on pelko uudesta ruuasta. Ruokalista on kuitenkin etnissävytteinen ja esimerkiksi perunaa on vähennetty ja riisin osuutta lisätty.

Irakilainen turvapaikanhakija Paykar Osman Ahmed ei pidä uutta ruokapalvelujärjestelyä hyvänä; syinä on maku ja raha.

- Systeemi on huono. Me syömme erilaista ruokaa ja tämä ruoka ei ole meille hyväksi.

Irakilainen turvapaikanhakija haluaisi tehdä omat ruokansa itse. Raha on myös iso ongelma; ennen kuukausitulo oli 302 euroa ja nyt se tippuu 88 euroon.

- Tiuruniemessä olimme vapaita; saimme rahaa ja teimme itse ruokamme.

Yle Etelä-Karjala

Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:Atomisaattori

Kehtaavat valittaa kun valmis ruoka kannetaan valmiiseen pöytään, ilmaiseksi  :crazy:

"Good judgment comes from experience. Experience comes from bad judgment." - Jim Horning
Älä koskaan väittele idiootin kanssa. Hän vetää sinut omalle tasolleen ja voittaa sinut kokemuksellaan.
"Trying is the first step toward failure." - Homer Simpson

Anapolikki

Quote from: Tuomari on Wed 11.04.2012 16:12:14
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/04/vahemmistovaltuutetun_toimisto_poliisin_selkiytettava_toimintaansa_ulkomaalaisratsioissa_3396452.html?origin=rss

QuoteSuomessa asuva ulkomaalainen voi joutua näyttämään paperinsa yllättävissä tilanteissa - esimerkiksi kaupungilla kävellessään tai ollessaan satamassa sukulaisia vastassa.

- Ihmiset, pitkään Suomessa asuneetkin, Suomen kansalaisetkin, valtaväestöstä poikkeavat, ottavat yhteyttä, että minut taas pysäytettiin, sanoo Vähemmistövaltuutetun toimiston toimistopäällikkö Rainer Hiltunen.

Hiltusen mukaan henkilöille jää epäselväksi, miksi heidät on pysäytetty:

- Ihmisille on jäänyt sellainen mielikuva, että he eivät tiedä, minkä takia heidät pysäytettiin. He epäilevät, että ainoa syy oli heidän etninen taustansa. Että ei tässä ainakaan viestinnässä ole onnistuttu.

Poliisi kiistää väitteet. Poliisin mukaan tilanteissa kerrotaan aina, miksi henkilö pysäytetään.

- Minun tietooni ei ole tullut tällaista tilannetta, että olisi jätetty kertomatta, sanoo komisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

- Sehän kuuluu hyvän hallinnon tapoihin, että jos kansalainen joutuu toimenpiteiden kohteeksi, niin heille kerrotaan syy, miksi, Taponen sanoo.
Maassaoloa valvotaan pistokokein

Myös Yle Uutisille on kerrottu tuoreesta tapauksesta, jossa poliisi kysyi miesseurueelta henkilöpapereita selittämättä, mistä on kysymys. Henkilöt olivat itäeurooppalaisia, joukossa myös vuosia Suomessa asunut, täällä opiskeleva ja työskentelevä henkilö.

Poliisin mukaan pysäytykset liittyvät yleensä järjestyshäiriöihin, rikosepäilyihin tai täällä olevien ulkomaalaisten maassaolon edellysten tarkistamiseen. Esimerkiksi EU-kansalaiset saavat oleskella maassa kolme kuukautta kerrallaan.

Ulkomaalaisten maassaoloa valvotaan pistokokein. Etninen profilointi on kielletty. Poliisin on vaikea kertoa, miten pistokokeisiin otettavat valitaan.

- Se perustuu käytännössä siihen, että jos... jos on ulkomaalainen, niin häneltä voidaan kysyä, Taponen sanoo.

- Mikään ryhmä ei sen takia valikoidu meidän kohteeksi, että me syrjisimme, se ei kuulu suomalaisen poliisin toimintatapoihin, Jari Taponen vakuuttaa.

Vähemmistövaltuutettu puuttui rajavartioston profilointeihin

Vähemmistövaltuutetun toimiston mukaan poliisin pitäisi olla tarkkana.

- Kyse on siitä, millä perustein ihmisiä valitaan tällaisen viranomaistoiminnan kohteeksi, ja se ei saisi olla syrjivää.

Vähemmistövaltuutettu on puuttunut rajavartioston tapaan profiloida ulkomaalaisia vuosi sitten. Silloin vähemmistövaltuutettu esitti rajavartiolaitokselle keskustelua ja koulutusta etnisen profiloinnin kiellosta. Kannanotto liittyi rajan tekemään henkilötarkastukseen.

Toimistopäällikkö Rainer Hiltunen epäilee, että joissakin tapauksissa poliisin ulkomaalaisvalvonta vaikuttaa tehottomalta ja perusteettomalta.

- Tätä pitäisi kyllä paremmin käydä organisaatiossa läpi, näitä toimintatapoja.

Yle Uutiset / Maria StenroosViranomaisten pitäisi valvoa ulkomaalaisten maassaoloa, vähemmistövaltuutetun mielestä sitä ei ilmeisesti saisi tehdä sillä perusteella, että on ulkomaalainen
Note to self: Älä avaa Tuomarin triidejä. Mielessä pyörii nyt vain ihmistuhatjalkaiset, paskan syöminen ja höpsähtäneet lääkärisedät.

Quote from: NaiNeN on Thu 25.07.2013 19:38:41
Mie eilen mietin että mitäköhän tuommonen vankilapsykiatri sanois Tuomarista  :think:NaiNeN

Quote from: Liekki on Wed 11.04.2012 16:20:08
Kehtaavat valittaa kun valmis ruoka kannetaan valmiiseen pöytään, ilmaiseksi  :crazy:
Menkööt kotia jossei kelepaa  :jees:
Sekoitan ruokaani Kitekattia. Mainoksen mukaan se pitää mirrin virkeänä ja karvan kiiltävänä.


Quidquid latine dictum sit, altum videtur. Futue te ipsum.


Señorita iCola

Menestykseen on kaksi sääntöä:
1. Älä koskaan paljasta kaikkea.

Hiivatulehdus

Ro!sks1ista..
Ihan paska läppä. Voi vittu apassi foorumi -.-

Milla Makia

No ei se ruoka ilmaiseksi tule, jos kuukausitulot tippuvat samalla 214 €. Halvalla toki. Mutta enpä itsekään haluais syödä laitospöperöä neljästi päivässä, joka päivä, aina.
Kyllä nykyaikana on tuo nuoriso kummallista. Kaiken maailman nuppipäitä. Suru puserossa huudattavat rokkenrolli musiikkia. Pitäisi hävetä.

=Juku=


Me first (rules of traffic)

paavo

Mitä helv... :rofl:

Kohutun hihamerkkiblogin kirjoittaja Helena Eronen pui blogistaan lähtenyttä "myllytystä" tuoreessa kirjoituksessaan. Erosen mielestä Suomi on "vähän sellainen koulukiusaajien maa".
- Kun sinusta tulee silmätikku, niin kiusaajilla vetää nupissa ihan mustaa ja järki katoaa sillä siunatulla sekunnilla. Olen tuota ennenkin epäillyt, mutta nyt se todella karu todellisuus lävähti silmille, kun itse joutui silmätikuksi, kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) eduskunta-avustaja Eronen kirjoittaa Puheenvuorossa.

Eronen pyytää anteeksi niiltä, jotka aidosti loukkaantuivat blogikirjoituksesta.

Kritiikin kohteeksi on noussut nyt blogin uutisointi. Asiasta ensimmäiseksi uutisoinut Turun Sanomat otsikoi, että kansanedustajan avustaja ehdottaisi ulkomaalaisille hihamerkkejä. Erosen blogi oli kuitenkin tarkoitettu satiiriksi.

-  Tulen tekemään Turun Sanomien uutisoinnista kantelun JSN:lle ja harkitsen myöskin muita toimia, sillä medialla ei ole mitään oikeutta harrastaa tuollaista toista ihmistä raa'asti loukkaavaa väärinymmärtämistä ihan jo siitä periaatteellisesta syystä, että toimittajien tehtävä on toimia totuuden puolesta eikä sitä vastaan, Eronen kirjoittaa.

Quick Reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 356 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Email:
Verification:
Please leave this box empty:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:

Please answer honorably:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview