Ahistaako byrokratia? Meneekö hermo pykäliin?

 • 2 Vastauksia
 • 626 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

*

Poissa nyyyps

 • Työpaikan Timppa
 • Pakkohoitotapaus
 • *
 • 133852
 • Karma: +97/-0
 • valmis insi nööri
Ahistaako byrokratia? Meneekö hermo pykäliin?
« : La 31.10.2009 19:26:12 »
http://fi.wikipedia.org/wiki/Huippuvuoret
http://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_Svalbard#Spitsbergen_Treaty
Lainaus käyttäjältä: http://www.finland.no/public/default.aspx?nodeid=39596&contentlan=1&culture=fi-FI
Huippuvuorten asema ja hallinnointi perustuu vuonna 1920 tehtyyn monenväliseen sopimukseen. Sopimus tunnustaa Norjan suvereniteetin alueeseen, mutta asettaa sille samalla huomattavia rajoituksia, kuten alueen demilitarisointi ja kansainvälistäminen (kaikkien sopimusosapuolten kansalaisten yhdenvertainen oikeus tulla saarille, hyödyntää saariryhmän luonnonvaroja ja harjoittaa taloudellista tai tieteellistä toimintaa). Sopimus koskee sanamuotonsa nojalla saariryhmää ja saarten aluevesiä. Suomi liittyi sopimukseen vuonna 1925.
 
Sopimuksessa kielletään saarten linnoittaminen ja käyttö sotilaallisiin tarkoituksiin. Sopimuksen mukaan Norja sitoutuu myös siihen, ettei se perusta pysyvää sotilas- tai laivastotukikohtaa alueelle. Sen sijaan sopimus ei sisällä sota-alusten alueelle saapumista koskevia määrällisiä määräyksiä (vertaa Ahvenanmaa) eikä joukkojen määrällisiä rajoituksia.
 
Norja on soveltanut täysivaltaisuuttaan alueella vuodesta 1925 lähtien. Kaukaista saariryhmää pyrittiin alusta lähtien hallinnoimaan keskitetysti mantereelta käsin. Tilanne ei ole siitä juuri muuttunut, vaikka liikenneyhteydet sittemmin ovatkin parantuneet. Norjan valtiovallan edustajana saariryhmässä toimii valtuutettu (sysselmann), jolla on varsin laajat valtaoikeudet. Norjan laki on voimassa Huippuvuorilla kuitenkin ainoastaan siltä osin, kuin lakien ja asetusten on erikseen mainittu koskevan myös Huippuvuoria.
 
Sopimuksen soveltuvuudesta aluevesirajan ulkopuolisiin merialueisiin ja merenpohjaan, jotka vuonna 1920 kuuluivat aavaan mereen, kiistellään. Norja katsoo Huippuvuorten sijaitsevan Norjan mannerjalustalla, jonka asemaan vuoden 1920 sopimus ei vaikuta. Näkemykseensä nojautuen Norja on vuonna 1977 perustanut saarten ympärille 200 meripeninkulman kalansuojeluvyöhykkeen, jolla se eräin vapaaehtoisin ja väliaikaisin rajoituksin käyttää suvereeneja oikeuksia. Norja katsoo, että sillä on oikeus tehdä Huippuvuorten suojeluvyöhykkeestä talousvyöhyke, jolloin sillä olisi oikeus yksin hallinnoida alueen luonnonvaroja. Alueen hallinnointi toimii käytännössä vaikka suojelualeen yksipuolinen perustaminen on kansainvälisesti kiistanalainen kysymys.
 
Norja hakee tukea ja ymmärtämystä mannerjalustatulkinnalleen ja Huippuvuorten kalasuojeluvyöhykkeen hallinnointijärjestelylle. Useat vuoden 1920 sopimuksen sopijavaltioista eivät kuitenkaan jaa Norjan tulkintaa. Näiden valtioiden mukaan Huippuvuoria ympäröivää mannerjalustaa tulisi hallinnoida vuoden 1920 sopimuksen mukaisesti. Suomen sekä useimpien muiden EU-maiden kanta Huippuvuoria koskevaan mannerjalustatulkintaan sekä kalasuojeluvyöhykkeeseen on avoin.
Ei.

*

Poissa peter

 • Bittihippi
 • Ylläpipopää
 • Koukussa Apacheen
 • *
 • 47970
 • Karma: +37/-1
 • Sukupuoli: Mies
Vs: Ahistaako byrokratia? Meneekö hermo pykäliin?
« Vastaus #1 : La 31.10.2009 19:30:23 »
Harvinaisen sekavaa  :psycho:

*

Poissa =Juku=

 • sekamies
 • Vieroituksen tarpeessa
 • *
 • 67849
 • Karma: +40/-2
 • Sukupuoli: Mies
 • Minä itse! vain minä itse? vain???
  • jos joku joskus jotakin...
Vs: Ahistaako byrokratia? Meneekö hermo pykäliin?
« Vastaus #2 : La 20.12.2014 23:59:53 »
Joulu tulla jollottaa

" Joulupukki, miksi olet noin apean näköinen? Ottavatko jouluvalmistelut voimille?”
”Ei, vaan byrokratia.”
”Tivaako rakennusvalvonta taas Korvatunturin rakennuslupia vai haluaako ympäristövirasto tietää, miten täytämme haja-asutusalueiden jätevesimääräykset?”
”Pahempaa, paljon pahempaa, hyvät tontut.”
”Nyt emme kuitenkaan ehdi murehtia byrokratiaa. Jouluun on vain puolitoista viikkoa aikaa. Joko rupeamme lastaamaan lahjoja rekeesi, Joulupukki?”
”Ette. Liikenneturvavirasto Trafista tuli juuri kirje, jonka mukaan lastimme on laiton. Porojen reessä on kuulemma pahasti ylikuormaa, jos kyydissä on lahjat maailman kaikille kilteille lapsille. Lisäksi meillä pitäisi olla joku ammattiliikenteen liikennelupa.”
”Mistä me nyt sellaisen luvan tähän hätään saamme?”
”Emme mistään. Meidän pitäisi pestata joku kuljetusfirma. Mutta ei siinä kaikki. Urakka on niin iso, että hankintalain mukaan meidän on kilpailutettava se koko EU:n alueella.”
”Me tontut emme kai sitten juuri nyt voi tehdä mitään muuta kuin lähteä tarkkailemaan, ovatko lapset kilttejä.”
”Valitettavasti se ei käy. Minulla on tässä oikeuden ennakkopäätös, jonka mukaan ikkunoiden takana kurkkiminen on laitonta. Siitä saa vähintään lähestymiskieltoa.”
”Miten me sitten pystymme merkitsemään Joulupukin suureen kirjaan, kuka ansaitsee lahjan ja kuka ei?”
”Se minun suuri kirjanikin on hävitettävä. Tietosuojavaltuutetun mielestä kyseessä on laiton henkilörekisteri.”
”Mutta Joulupukki, mihin sitten joutuvat kaikki nämä lelut, joita me tontut olemme nikkaroineet koko vuoden?”
”Tekniikan turvakeskus Tukes määrää, että ne on hävitettävä, sillä niistä puuttuvat alkuperämerkinnät, tuoteselosteet sekä käyttö- ja turvaohjeet.”
”Hävitettävä! Tuonne Korvatunturin isoon takkaanko meidän on lahjat heitettävä?”
”Ei niitä saa polttaa. Osa on vietävä ongelmajätelaitokselle Riihimäelle ja loput lajiteltava jäteasemille.”
”Silloinhan lahjoista ei ole kenellekään mitään iloa.”
”Kyllä on. Nimittäin verottajalle. Sain juuri verotuspäätöksen, jonka mukaan toimintamme on arvonlisäverollista. Lahjoista on maksettava 24 prosentin alvi.”
”Voiko joulumieltä musertaa enää tätä enempää?”
”Kyllä voi. Minä en nimittäin enää ole Joulupukki.”
”Mitä ihmettä?! Kuka sinä sitten olet?”
”Sain juuri ely-keskukselta uudet ohjeet sukupuolineutraalista jouluperinteestä. Olen tästä lähtien viralliselta nimeltäni Jouluhenkilö"

Me first (rules of traffic)