News:

Apachefoorumi Twitterissä:
https://twitter.com/apachefoorumi

Main Menu

102 . .. ...

Started by artopaananen, Tue 10.03.2015 11:44:22 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Cesium

Quote from: artopaananen on Mon 28.12.2015 10:38:59 (UTC+0200)
" Koska muita mainittavia nykyisiä energian malleja näitä tuotantoja korvamaan ei edes tarvitse mainita." :niiaus:

Oli varsin päräyttävä voimalaitos Puolassa, 1500 MWe ruskohiilellä ja 600 MWe muistaakseni lisärakenteilla. Mitäs mieltä Artsi on tämän ja muiden vastaavien voimalaitosten osuudesta Saksan energiantuotannosta? Siellä oli myös kuusi lauhdetornia, paljonhan ne tuhosivat Artsin mielestä vettä?

Ensio

Quote from: artopaananen on Mon 28.12.2015 10:38:59 (UTC+0200)
" Koska muita mainittavia nykyisiä energian malleja näitä tuotantoja korvamaan ei edes tarvitse mainita." :niiaus:

Jahas, päivä on 28.12 ja kello näyttää 15.10, pakkasta ... -14°C ja tuulivoiman tuotto Suomessa... 100MW.... siis 100MW!?!wtf??!
Nyt pääsee jo iso nauru!
Kulutus on 11400MW ja oma tuotanto 9000MW, joudumme ostamaan  rusaasti lisääntyvästä ekoenergiakapasiteetista huolimatta yli 2000MW. Voi elämäni kevät ja kukkiva nuoruus! Ropelleihin virtaa jotta sähkö riittää!
ken tietäis sen, mutta kenpä ei kerro

jta

Sehän olisi nerokas ratkaisu että laitettaisiin isot sähkötuulettimet pyörittään propelleja silloin kun ei tuule.

nyyyps

Poronkieli on herkullinen, vaikkakin suhteellisen vähän käytetty paikallinen raaka-aine. Klassiseen tapaan piparjuurella marinoituna poronkieli sopii hyvin osaksi keskitalven makupalettia.

Kieli on suussa sulavaa herkkua, kun sen eteen näkee hieman vaivaa ja opettelee käyttämään mausteita rohkeasti. Esivalmistusvaiheessa kannattaa muistaa keittää kieltä lihaliemessä sipulin kera, kunnes se onmureaa. Sen jälkeen kielen nahka kuoritaan pois ja kieli jäähdytetään keittoliemessään.

Kun kieltä maustaa leikkaamisen jälkeen, kannattaa muistaa sen perimmäinen ominaisuus: kieli on rasvaista kudosta. Rasvaisuutta leikataan hapoilla, kuten tässä reseptissä käytetyllä viinietikalla ja piparjuurella. Pienellä harjoittelulla kielestä saa erittäin muuntelukykyisen herkun erilaisiin juhlapöytiin. Kielen kanssa kannattaa tarjota juuri leivottua tuoretta leipää.
Piparjuurimarinoitua poronkieltä

keitettyä poronkieltä (keittoaika 3-4 tuntia)

yrttejä maun mukaan

rypsi- tai oliiviöljyä

1 banaanisalottisipuli

valkoista balsamiviinietikkaa

piparjuurta raastettuna, maun mukaan

valkopippuria, mustapippuria, suolaa

Viipaloi kielet 2 - 3 mm vahvuisiksi. Hienonna sipuli, leikkaa yrtit ja raasta piparjuuri. Levittele mausteet ja ravistele muutama ruokalusikallinen öljyä ja hieman valkoista balsamiviinietikkaa kieliviipaleiden päälle. Lisää pippureita ja suolaa myllystä maun mukaan. Kääntele varovasti ja anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Nauti osana juhla-ateriaa, tai sellaisenaan hyvän leivän kera.
Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.

Ensio

Ja tähdenettäköön vielä, että poronkielen keittoaika on tosiaankin se 3-4 tuntia. Ropellisähkötalouksissa on hyvä ennen kielen keittämisen aloitusta tarkistaa tuuliennusteet, tai ainakin varata riittävästi muita keittoenergioita saapusalle. Raaka vieras kieli omassa suussa, olipa se poron, tahi minkä muun nisäkkään kieli hyvänsä, on sangen epämiellyttävän oloinen tapaus.
ken tietäis sen, mutta kenpä ei kerro

Jarre

Lehmän kieltä maistanu ja oli mautonta ja koostumus oli todella omituinen...ikäänkuin aladoobin hyytelö :think:
Carpe Natem

=Lutris=

En ole vuosiin syönyt, mutta lehmän kieli oli ihan hyvää  :drag:
Ennemmin huonoa huumoria kuin ei huumoria ollenkaan
Huonoa makua ja riman alituksia jo vuodesta 1964 lähtien
Paskan myivät
Paskaa huumoria jo vuodesta 1964

paavo

Hirven kieltä olen syönyt monesti.
Kieli pyllyssä olisi :drool:

Ensio

Kieli pyllyssä?! Hyi helvata.. yöööökkk, ptyhyi..    Ennemmin muna suussa..

Apropoo, täytyykö tyytyä löysään munaan kovan sijasta, koska.. kello on nyt 20:35, päivämäärä edelleen 28.12, pakkaslukema nyt.. -19°C ja Suomen tuulisähkötuotanto.... 64MW?!!! :shock:

ARTOO!! Montako 10 minuutin munaa saa 64MW:lla?

ken tietäis sen, mutta kenpä ei kerro

nyyyps

Allekirjoitukset näkyvät jokaisen viestin tai yksityisviestin alla. Voit käyttää BBCodea ja hymiöitä allekirjoituksessasi.