News:

Apachefoorumi.net
Raikasta ja ravitsevaa sielunruokaa.

Main Menu

MM-Ralli -23

Started by Baz, Fri 25.11.2022 16:03:23 (UTC+0200)

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baz

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudella 2023:

RalliPäivämäärä
1Monte-Carlo19 - 22. tammikuuta
2Ruotsi9 - 12. helmikuuta
3Meksiko16 - 19. maaliskuuta
4Kroatia20 - 23. huhtikuuta
5Portugali11 - 14. toukokuuta
6Sardinia1 - 4. kesäkuuta
7Kenia22 - 25. kesäkuuta
8Viro20 - 23. heinäuuta
9Suomi3 - 6. elokuuta
10Kreikka7 - 10. syyskuuta
11Chile28. syyskuuta - 1. lokakuuta
12Keski-Eurooppa (Tshekki, Itävalta, Saksa)26 - 29. lokakuuta
13Japani16 - 19. marraskuuta
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiOtt Tänakin sopimus julki – virolaisässä palaa tuttuun tiimiin

Ott Tänak ajaa ensi kaudella M-Sport Fordin kuljettajana rallin MM-sarjassa.

Brittitiimi M-Sport tiedotti keskiviikkona, että virolaistähti Tänak on tallin ykköskuljettaja kaudella 2023. Tänak kilpaili viimeksi M-Sportin Fordilla MM-sarjassa vuonna 2017.

Tänak ilmoitti lokakuussa ajetun Katalonian MM-rallin jälkeen, että hän jättää Hyundain WRC-tallin, vaikka hänellä oli vielä vuosi sopimusta jäljellä tiimin kanssa. Virolaisen nimi oli yhdistetty jo aiemmin M-Sport-diiliin, joka nyt sai vahvistuksen.

– M-Sport on paikka, jossa minusta kasvoi kuljettaja. Se myös antoi minulle kaikki kovat opit ja kokemukset tullakseni huippukuljettajaksi rallin MM-sarjassa, Tänak kertoo M-Sport Fordin tiedotteessa.

Tänak kävi testaamassa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autoa viime viikolla Englannissa ennen kuin sopimus lyötiin lukkoon.

Tänak edusti M-Sportia vuosina 2011-17 ennen kuin hän siirtyi Toyotalle kaudeksi 2018. Virolaisässä saavutti Toyotalla maailmanmestaruuden vuonna 2019, jonka jälkeen hän jätti tiimin ja teki sopimuksen Hyundain kanssa.

Tänak toivoo, että Fordilla hän pystyy saavuttamaan toisen mestaruutensa.

– En ole pystynyt puolustamaan titteliä sen jälkeen, kun minusta tuli maalimanmestari. En voi sopia rauhaa itseni kanssa ennen kuin onnistun siinä, Tänak sanoo.

Viime kaudella Tänak sijoittui MM-sarjassa toiseksi. Mestaruuden vei Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä.

M-Sport saavutti päättyneellä kaudella yhden osakilpailuvoiton, jonka toi konkarikuski Sebastien Loeb kauden avaukisasta Monte Carlosta. Loeb näytti ajamissaan neljässä kisassa, että Ford Puma on kilpailukykyinen, mutta tallin muut kuljettajat eivät päässeet kilpurilla huippuvauhtiin.

M-Sport Ford ei vielä julkistanut muita kuljettajasopimuksia. Tänak on toistaiseksi ainoa kuski, jonka tiimi on lukinnut ensi kauden miehistöönsä.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiFIA yritti jälleen selventää rallin MM-sarjan luokkaviidakkoa

Kansainvälinen autoliitto FIA järjesti keskiviikkona vuoden viimeisen kokouksensa Italian Bolognassa.

Kokouksessa selvennettiin eri sarjojen muutamia yksityiskohtia ensi kaudeksi FIA:n puheenjohtajan Mohammed bin Sulayemin ja hänen apumiehensä Robert Reidin johdolla.

FIA pyrki jälleen selventämään rallin MM-sarjan eri luokkien nimiä. Tältä vuodelta tuttuja luokkia WRC2 Open ja WRC3 Open ei enää ole, vaan kyseiset luokat tunnetaan jatkossa yksinkertaisemmilla nimillä WRC2 ja WRC3. Kyseisissä luokissa tänä vuonna mestaruutta juhlivat Suomen Emil Lindholm ja Lauri Joona.

Myös Lindholmin valloittamaan WRC2 Junior -luokkaan tulee muutos. Ensi kaudella luokka tunnetaan nimellä WRC2 Challenger. Tässä luokassa saavat kilpailla kuskit, jotka eivät ole aiemmin voittaneet mitään luokkia Rally2-autolla ja joita ei ole aiemmin nimetty ajamaan pisteitä MM-rallissa WRC-tallille. Ikä ei ole enää rajoite.

WRC3 Junior -luokka puolestaan kulkee ensi vuonna nimellä Junior WRC Championship – tutummin JWRC-junioriluokka.

Viilausta tulee myös WRC2 Masters Cupiin, joka on jatkossa Masters Cup. Luokassa saa jatkossa kilpailla RC2-, RC3-, RC4- tai RC5-luokituksen menopeleillä. Myös R-GT-luokan kilpureilla, kuten Alpinella, voi osallistua. Vanhassa muodossaan R-GT-luokka poistuu käytöstä.

Käytännössä muutokset kauteen 2023 ovat seuraavanlaiset:

WRC2 Open -> WRC2
WRC3 Open -> WRC3
WRC3 Junior -> Junior WRC Championship
WRC2 Junior –> WRC2 Challenger
- Tässä luokassa ei ole enää ikärajoitusta.
WRC2 Masters Cup –> Masters Cup
- Voi osallistua kaikilla RC2-, RC3-, RC4-, RC5- tai R-GT-luokituksen autoilla.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiM-Sport Ford vahvisti Ott Tänakin tallikaverin – "Tämä on unelmien täyttymys"

Pierre-Louis Loubet pääsee ensimmäistä kertaa ajamaan täyden kauden rallin MM-sarjan pääluokassa vuonna 2023.

M-Sport Ford vahvisti torstaina, että se on tehnyt Loubet'n kanssa sopimuksen ensi kaudesta. Tänä vuonna Loubet ajoi vain puolet kaudesta Ford Puma Rally1 -autolla, mutta tulevalla sesongilla hän on lähtöviivalla jokaisessa rallissa.

– Tämä on unelmien täyttymys minulle. Olen unelmoinut tästä pienestä pitäen, Loubet hehkuttaa tallin tiedotteessa.

– Se on fantastista, että pääsen ajamaan ensimmäisen täyden kauteni ja toteuttamaan elämäni suurinta intohimoa joka viikonloppu.

M-Sport vahvisti samalla, että Loubet starttaa kauteen uuden kartanlukijan Nicolas Gilsoulin kanssa. Belgialainen Gilsoul toimi pitkään Hyundai-tähti Thierry Neuvillen luottomiehenä ennen kuin parivaljakon välit menivät poikki kauden 2020 jälkeen. Loubet ja Gilsoul ajoivat viime viikonloppuna yhdessä pienemmän rallin Ranskassa testimielessä.

Lue myös: Konkarikartturin paluu rallin MM-sarjaan lähellä – "Olen kaivannut huipputasolle"

M-Sport Ford on nyt vahvistanut ensi vuodelle kaksi täyden kauden ajavaa kuljettajaa: Ott Tänakin, ja Loubet'n.

– Täyden kauden myötä paineita ei ole niin paljon, koska minulla on 13 kilpailua aikaa näyttää kykyni. Näin voin kasvaa ja oppia kuljettajana, sanoo Loubet, joka sijoittui viime kaudella neljänneksi Kreikan Akropolis-rallissa ja Sardinian MM-osakilpailussa.

– Vuonna 2023 tärkein tavoite on päästä maaliin jokaisessa kilpailussa, kerätä kokemusta ja oppia, missä voimme painaa kaasu pohjassa ja täyttä vauhtia, ranskalaispilotti linjaa.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

Quote from: Rallit.fiEsapekka Lapin uusi WRC-talli nimesi vihdoin tallipäällikön – "Siirtyminen ralliin on tapahtunut sulavasti"

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundain WRC-tiimi on vihdoin nimennyt uuden tallipäällikön.

Hyundai on ollut vailla tiimipomoa vuoden 2022 alusta saakka, kun italialainen Andrea Adamo jätti tallin. Torstaina Hyundai Motorsport kuitenkin ilmoitti, että WRC-tallin pomoksi tulee F1-sarjasta tuttu Cyril Abiteboul.

Abiteboul on toiminut formuloissa sekä Caterhamin että Renaultin tallipäällikkönä. Rallin puolella 45-vuotias ranskalainen on kuitenkin vielä noviisi.

– Olen erittäin innoissani, että saan mahdollisuuden toimia Hyundain tallipäällikkönä kaudella 2023. Lähden mielelläni johtamaan sekä WRC-tallia että asiakaspuolen projektia. Tiimi on jo aiemmin osoittanut vahvuutensa, Abiteboul kommentoi.

– Odotan innolla, että pääsen sulautumaan osaksi ralliyhteisöä ja opin lisää tästä huikeasta lajista. Hyundai on antanut minulle kaiken tukensa ja siirtyminen ralliin on tapahtunut sulavasti.

Kauden 2022 Hyundain WRC-tallin väliaikaisena pomona toimi Julien Moncet. Aiemmin WRC-auton voimalinjasta vastannut ranskalaisinsinööri toimii jatkossa Hyundai Motorsportin tulevaisuuden teknologian yksikön päällikkönä.

– Toivotan Cyrilin lämpimästi tervetulleeksi Hyundain perheeseen. Hänellä on kokemusta F1-sarjasta, joka varmasti auttaa meitä löytämään uusia mahdollisuuksia ja kasvua. Me haluamme taistella mestaruuksista kaikilla saroilla, Hyundai Motorsportin päällikkö Sean Kim summaa.

– Annamme tietenkin Cyrilin sopeutua tiimiin rauhassa. Iso kiitos myös Julien Moncetille, joka hoiti oman roolinsa viime kaudella päättäväisesti. Hänen alaisuudessaan tiimi saavutti ennätykselliset viisi voittoa ja varsinkin kauden toisella puoliskolla olimme erittäin vahvoja.
- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!


Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Baz

- Huomenta, kaunis ilma tänään.
- Antaa olla vaan! Kyllä se siitä pilvistyy!

Quick Reply

Note: this post will not display until it has been approved by a moderator.

Name:
Verification:
Please leave this box empty:

What is the name of this forum?:
What is the most visible color in our forum?:
Shortcuts: ALT+S post or ALT+P preview